VANDRERUTE Farum Søsti – smuk rundtur på 10 km langs med Farum Sø

Gode hverdagsture er med til at holde mig i gang i vandrestøvlerne. Turen rundt om Farum Sø er 10 km og for mig en dejlig efter-arbejde-tur

Kort om ruten rundt om Farum Sø:

 • Distance: 10 km
 • Sværhedsgrad: Nem – du kan godt vandre denne rute med barnevogn
 • Transport: Tag toget til Farum Station eller stil ved Furesøbadet, Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse.

De gode hverdagsture rundt om hvor jeg bor og arbejder kender jeg ud og ind. Så nu er jeg i gang med at afprøve andres gode hverdagsture, der for mig ikke kræver andet end en lille omvej på hjemvejen. Farum Søsti på 10 km rundt om Farum Sø er en af dem. Det gode i en travl hverdag er, at den er en rundtur, så der ikke ryger for meget tid med transport.

Se vores andre forslag til hverdagsture – rundture på 10-12 km her

Fødder og rødder

På sådan en hverdagstur i dag kom ordene “Vi har ikke kun fødder, men også rødder” til mig. Oprindelig hørte jeg dem til et Svend Brinkmann-foredrag. Den ydmyge psykologiprofessor, der til sin egen største forundring slog folkeligt igennem for et par år siden med bogen “Stå fast – et opgør med tidens udviklingstvang”.

Fødder og rødder har jeg tænkt rigtig meget over i denne her uge, hvor jeg har genset nær familie, jeg ikke har haft kontakt til i fjorten år.

Rødderne i min verden

Har jeg lært noget, så er det, hvor stærke rødder egentlig er. De relationer, vi bliver født ind i, har betydning, hvad end vi vil det eller ej. Vores rodnet er vores udgangspunkt i verden. Hvis dine fødder har båret dig væk fra de relationer, der gjorde ondt, kan de også bære dig tilbage. Det er aldrig for sent. Går du skridt for skridt, frem for at fokusere på slutmålet, er vejen knap så lang. Så meget ved jeg nu.

Når ’musene’ kan bygge bro, kan vi også

På min vandring rundt om Farum Sø så jeg først denne her lillebitte, skrøbelige bro i musestørrelse. En tankevækkende, simpel installation mellem to store træstammer. Den bro har nok været svær at bygge for de små ’mus’, men hvor er det smukt, hvordan den forener to ’hjem’. Brobygning.

Det, der altid har været der

Kort efter musebroen kom jeg til den smukkeste, vakkelvorne træbro i menneskestørrelse. Slidt af vind, bølger og hvad livet ellers har budt den. Den dragede mig, og jeg måtte mærke den under fødderne. At gå i møde, uanset hvor skrøbelig broen derhen så er, giver mening, også selvom det langtfra er risikofrit. Jeg har noget på spil. Kærligheden indeni, som altid har været der.

Andre gode hverdagsture

 • Vandreturen Gurre Sø rundt er 10 km. Søen ligger i Nordsjælland mellem Helsingør og Tikøb. Det er nemmest med bil – der er parkering ved den smukke, gamle lade ud for Gurrevej 447, 3490 Kvistgård. Med bus 390R fra Helsingør Station tager det 18 minutter – stå af ved Gurrehus Slot.
 • Lyngby og Bagsværd Sø rundt er 12 km. I bil: Parker fx. ved kajakklubben på Nybrovej. Med offentlig transport: Tag S-tog til Lyngby og gå de fem minutter til søen derfra.
 • Bor du i Himmerland, er Vilsted Sø et andet godt bud på en hverdagstur – den kan deles op i to hvis du tager broen midt over søen.
 • Jeg går tit dele af Den Danske Pilgrimsrute i hverdagene – ruten er smuk og nem at komme til og fra. Se mine tips til den her
 • Du kan gå hele vejen rundt om Sjælsø – der er 11 km – læs vores tips om Sjælsø, inden du begiver dig af sted
Synonymer: Farumsø
4 replies
 1. Jytte
  Jytte says:

  Forsøgte i går at finde Farum Søsti, men den er ikke særligt godt afmærket.. Vi gik tæt ved søen flere steder og fandt senere ud af, at søstien åbenbart ligger i et højere niveau. Så vi gik glip af stenkunsten, men smukt var der nu alligevel.

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Det er lidt det, der er med naturlige afmærkede stier med sten fx – man overser dem let. Vi har vandret både i søkanten og på stien, begge er fine på hver deres måde. Dejligt I kom ud:-) kh Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK