Hvor mange dage taget det at vandre Hærvejen


GUIDE Hvor lang tid tager det at vandre Hærvejen – og hvor mange kilometer kan man gå om dagen?


Her deler vi vores erfaring med de faktorer, der spiller ind på hvor lang tid det tager at vandre Hærvejen

For langdistancevandrere er et gennemsnit 20-25 km pr. dag det mest udbredte. Vi vandrede Hærvejen fra Hirtshals – Padborg på 19 dage – det svarer til 26 km pr. dag. Det nordøstlige ben fra Frederikshavn til skillevejen i Aars vandrede vi på fem dage med 27,1 km i gennemsnit pr. dag.

Se hvor mange dage Hærvejen tager at vandre i dit tempo

Hvor mange dage tager det at vandre Hærvejen fra Hirtshals til PadborgI skemaet kan du se, hvor mange dage og uger det vil tage at vandre de 509 km ad Hærvejen fra Hirtshals til Padborg alt efter dit tempo.

Starter du på Hærvejen i Frederikshavn i stedet for i Hirtshals, er Hærvejen 23 km kortere, så du kan trække 1-2 vandredage fra dit totale antal vandredage.

Bemærk, at der kan være langt mellem mulighederne for overnatning, så det er ikke sikkert, at alle inddelinger praktisk er mulige.

Antallet af vandredage er alene et gennemsnit og ikke konkrete etaper.

Tips til at finde ud af, hvor lang tid du er om at vandre Hærvejen

En vandrerute af Hærvejens længde på mere end 500 km er ikke ingenting, og oplevelsen bliver klart bedst, hvis du vælger en plan, der passer til dig. Her stiller vi et par spørgsmål, du kan overveje:

Hvilket tempo trives du med at vandre i?

Nogle vandrere elsker at stoppe for fx kulturoplevelser undervejs, snuppe en middagslur eller tage lange pauser i naturen. Andre traver taktfast derudaf, og stopper helst først, når solen går ned. Mærk efter, hvad du er for en, og vælg dit tempo ud fra det.
Læs mere her om hvordan du finder ud af hvor lange dage, der passer dig

Hærvejstæppet i Viborg

Hærvejstæppet i Viborg er en kæmpe oplevelse, som er omvejen værd – hvis du altså har sat tid af i planen;-)
Se mere om det unikke kunstværk Hærvejstæppet

Hvordan er din fysiske form?

Kig realistisk på din fysiske form, når du tager hul på planlægningen. Hvor mange dage det tager at vandre Hærvejen afhænger meget af din fysik. Giv dig selv noget luft i planen, hvis du reelt har set mere sofa end stier inden afgang. Når det er sagt: Lad eventyret starte i god tid, og hyg dig med at vandre lange ture med rygsækken på, så din krop har en chance for at komme i form til strabadserne.

Vandre i sand

Har du skader eller andre skavanker?

At lytte til din krop er en forudsætning for at kunne vandre hele Hærvejen. Sørg for at erkende eventuelle skader, der skal tages hånd om inden afgang. Især hvis du har skader, vil du blive glad for en plan, der giver din krop mulighed for restitution, frem for at forcere tempoet og måske forværre skaderne.

Bærer du på ekstra kilo på sidebenene eller i rygsækken?

Det er som bekendt ikke altid badevægten svarer til, hvad vi forklarer os selv. Tag tallet på vægten for gode varer, og planlæg derefter. Øget vægt, hvad end det er på sidebenene eller i rygsækken, er lig med højere risiko for både vabler og skader.

Træningsture gør dig klog på dit tempo

Hærvejen er vores første lange vandring med telt, og inden afgang var vi nervøse for, hvad vores kroppe ville sige til de ekstra kilo sovegrej i rygsækken ud over hvad vi plejer at vandre med. Vi tog på træningstur Bjärehalvøen rundt for at vænne os til at vandre med den ekstra vægt og blive klogere på, om vi mon skulle vandre kortere etaper end normalt:

Let telt til vandring

Husk: Det handler ikke om at komme frem – det handler om at leve på stien. Det er kun dig, der kan mærke, hvor langt du trives med at gå om dagen.

2 replies
 1. Kris Jepsen
  Kris Jepsen siger:

  Jeg skal være I Jelling ca. d. 1 Juni. Jeg kan gå 12-15 ( max) km/ dagen.
  Hvor skal jeg så starte? Jeg skal have pre-booked accommodation.
  Can you arrange all this or recommend someone who can?…can I join a group?
  Thank you…from Australia…lol…

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK

Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt