Kort over Hærvejens vandreruteHer finder du et overblik over de forskellige muligheder for dig der gerne vil have et kort over Hærvejen – uanset om du er til papirkort til GPS-kort

Kort over Hærvejen er godt at have styr på inden afgang, for når du først er af sted, er det svært at opdrive brugbare kort.

Er det nødvendigt at have et kort over Hærvejen med?

Ja – et kort er nødvendigt på Hærvejen. Nogle steder er skiltningen desværre så mangelfuld og forfalden, at det er nødvendigt at have et kort med på mobilen eller et detaljeret papirkort.

Dårlig skiltning i Haderslev Kommune

Tip: Hav altid kortet over Hærvejen med på mobilen

Vi har tegnet Hærvejens vandrerute op på kortet nedenfor. Der bygger på de officielle gpx-filer fra Hærvejens sekretariat, men vi har rettet alle de steder hvor filerne ikke passede med den skiltede rute. Ruten ved Nørre Snede er under omlægning – opdatering på vej.

Gps-kort over Hærvejen

Kort over Hærvejen

Kortet er interaktivt – sådan får du det ind på mobilen, så du kan se, dig selv som en blå prik på kortet:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på linket her til hele Hærvejen som vandrerute – du er den blå prik på kortet.

Vigtigt: Du kan slå kilometermarkeringer til på dette kort, hvis du ser det fra computer. På den måde kan du få overblik over deldistancer på Hærvejen.

Papirkort over Hærvejen

Hærvejens vandrerute er samlet 645 km på dansk jord. Hvis du vandrer hele ruten på en gang, skal der en vis størrelse kort til, før du overhovedet kan bruge dem til at orientere dig efter. Det er værd at overveje ift. vægten. Hvis du er til analoge kort, anbefaler vi dig at købe kortet hjemmefra – tjek fx:

Trykte kort over Hærvejen

Gode visuelle kort over Hærvejen fra Vejen til Dannevirke

Strækningen de 200 km ad Hærvejen fra Vejen til den gamle danske grænse ved Dannevirke (Danewerk) i Tyskland er beskrevet i en guidebog, der samtidig har supergode analoge kort. Guiden er ikke til at købe mere, men den er stadig læsværdig og til at finde her:

Kort over Hærvejen til Danevirke

Kort over Hærvejen i Tyskland fra Padborg til Dannevirke

Ud fra kortene i guidebogen ovenfor har vi tegnet dette gps-kort over Hærvejen i Tyskland fra Padborg til Dannevirke – Dannevirke kaldes også Danevirke (dansk), Danavirki (norrønt), Danæwirchi (gammeldansk) og Danewerk eller Dannewerk (tysk). Bemærk, at der fra Padborg til Sankelmarker See er to forskellige ruter at vælge imellem på Hærvejen:

 • Den østlige rute (rød) går via Flensborg og er 19,5 km lang
 • Den vestlige rute (grøn) går via Harrislee og er 26,5 km lang.

I alt er Hærvejen i Tyskland fra Padborg til Dannevirke 58,5 km, hvis du vælger den østlige rute via Flensborg, og 65,5 km, hvis du vælger den vestlige rute via Harrislee.

Kortet er interaktivt – sådan får du det ind på mobilen, så du kan se, dig selv som en blå prik på kortet:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på linket her til kortet over Hærvejen fra Padborg til Dannevirke – du er den blå prik på kortet.

Er der foldere med kort over Hærvejen undervejs?

Nej, det er der ikke. Vi mødte en ung tysk vandrer, som fra den tyske grænse og helt til Viborg havde ledt efter en kortfolder. Her viser han begejstret byttet frem:

Kort over Hærvejen

Forbered dig hjemmefra

Vi lavede denne old school oversigt over mulighederne for indkøb og overnatning langs hele Hærvejen hjemmefra, for oplysningerne ligger desværre ikke online noget sted. Vi er på vej med en onlineversion af oversigten.

Hvor langt er der mellem indkøb og overnatning på Hærvejen

6 replies
 1. Mette Hedegaard
  Mette Hedegaard siger:

  Kære Marie, Tsk for jeres fantastiske arbejde. Jeg skal gå hærvejen og har også problemer med all trail, er det muligt at få tilsendt filen …. Som du tilbød em anden 😀
  Mette

  Svar
 2. Kim Priess Loft
  Kim Priess Loft siger:

  Hej med jer
  Jeg har nu downloadet Alltrails angående Hærvejen. Det ser dog ikke ud til, at stien er med fra Frederikshavn. Kan det passe?
  Kh. Kim

  Svar
 3. Bodil Pedersen
  Bodil Pedersen siger:

  Hej Frie Fodspor
  Tak for en meget informativ hjemmeside om Hærvejen:)
  Et spørgsmål ang. gpx-fil til Hærvejen – I bruger AllTrails og når jeg klikker på linket fortælles at man kun har en gratis prøveperiode på 1 uge. Er det muligt at I linker til selve gpx-filen? Så vil jeg prøve at bruge den i Outdooractive appen? Har I prøvet at anvende gpx-filen i den?
  Venlig hilsen
  Bodil

  Svar
  • Frie Fodspor
   Frie Fodspor siger:

   Hej Bodil. Hvor er det dog trættende med det sk… AllTrails. De gør det konstant mere og mere bøvlet. Tror vi må se os om efter en anden kortløsning. Synes godt om ideen om at linke til gpx. Tester det i morgen… Og sender filen på din mail. Kh Marie og Torben

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK

Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Hærvejen på et kort