Fiskerhuse ved Ertebølle Hoved


VANDRERUTE Hjertestien ved Ertebølle plus en perle (8,5 km rundtur)


Vandreruten Hjertestien ved Ertebølle er en smuk og afvekslende kystvandring langs Limfjorden med lynghede og labert aftenlys

Vi blev superglade, da vi helt tilfældigt opdagede vandreruten Hjertestien ved Ertebølle i Vesthimmerland. Selvom familiens sommerhus ligger under fire kilometer fra start, anede vi ikke noget om denne fine lille rundtur. Vi kalder den ‘plus en perle’, fordi vi har tilføjet et ekstra loop til Hjertestien.

Spot til solnedgang ved Limfjorden

Startsted og parkering i Ertebølle

Vandrere peger op ved Ertebølle

Hvilke oplevelser er der på vandreruten Hjertestien i Ertebølle?

Vandreruten går ud gennem Ertebølle Strand campingplads, videre over et fint lille område med en sø og lynghede. Efter det vandrer du ad grusveje i det åbne land med grønne marker og enge, inden turen går ned på stranden, hvor det er kystvandring langs Limfjorden tilbage mod Ertebølle.

Lyngområde på hjertestien i Ertebølle

Er Hjertestien ved Ertebølle skiltet?

Ja, vandreruten er skiltet med gule pile. Til al forvirring er Hjertestien dog tegnet op med rød på Hjerteforeningens hjemmeside. Rød vandrerute i Ertebølle er ikke Hjertestien, men en 10 km rundtur. Nogle steder er Hjertestien også skiltet med Hjerteforeningens logo, men ikke konsekvent.

Skiltning af hjertestien ved Ertebølle

Desværre er Hjertestien i Ertebølle kun skiltet i én retning – mod uret. Mod uret er heldigvis den bedste retning at gå turen i, hvis du vil slutte i aftensolen ved Limfjorden.

Pas på – skiltningen er ikke optimal

Der mangler desværre et skilt et vigtigt sted på Hjertestien ved Ertebølle. Der hvor du skal vandre østpå i det åbne land, mangler der en svingpil til højre – på stedet er der godt nok et hjertestisymbol på en pæl, men det logo peger ikke i nogen retning, og er derfor ikke til megen hjælp. Samtidig kan man se pilen ovre mod venstre, der egentlig hører til den sidste del af ruten, når du kommer tilbage fra vandringen langs Limfjorden. Ignorér skiltet i cirklen og følg i stedet den blå pil mod højre:

Vær også opmærksom, hvis du vandrer Hjertestien ved Ertebølle om sommeren, for pælene er meget lave, og vi ved ikke, om de holdes fri for græs eller ej.

Skiltede vandreruter ved Ertebølle

Tip: Gå et loop omkring Ertebølle Hoved

Det helt magiske ved Ertebølle er selve Ertebølle Hoved, men af mystiske grunde er Hjertestien simpelthen ikke ført derhen, selvom man er snublende tæt på en perle af en oplevelse! Vi anbefaler varmt, at du forlænger den skiltede vandrerute Hjertestien med et loop i alt 2,5 km ekstra nedenom og opover Ertebølle Hoved, inden du vender snuden hjem. Du kan se vores kort nederst med forslag til, hvordan du forlænger Hjertestien.

Solnedgang ved Ertebølle

Vent på det smukke aftenlys ved Ertebølle

Hjertestien ved Ertebølle er et oplagt spot til solnedgang langs Limfjorden. Så find på noget at makke med i løbet af dagen, og snør vandreskoene, så det passer med at slutte din vandring ved Ertebølle til solnedgang.

Kystvandring ved Limfjorden

Kort over Hjertestien i Ertebølle

Her kan du se Hjertestien ved Ertebølle på et kort. Den oprindelige, skiltede rute er markeret med gul (6 km). Vores forslag til et ekstra loop nedenom og op over Ertebølle Hoved er markeret med blå (2,5 km ekstra). Der mangler et vigtigt skilt på vandreruten, så det er det en god ide at få kortet her ind på mobilen, så du kan se, hvor du selv er som en blå prik på kortet:

  1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
  2. Klik på linket til kortet over Hjertestien i Ertebølle (du er den blå prik på kortet)

MERE OM DANMARK

Karen Blixens fodspor Blixenruten
Græssende dyr - det skal du vide som vandrer
Hytte ved panoramaruten i Bramslev Bakker
Vandrere ved langhallen Fyrkat i Hobro
Udsigt fra Låenhusruten
Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten