VANDRERUTE Farum Søsti – smuk rundtur på 10 km langs med Farum Sø


Gode hverdagsture er med til at holde mig i gang i vandrestøvlerne. Turen rundt om Farum Sø er 10 km og en dejlig efter-arbejde-tur

Kort om ruten rundt om Farum Sø:

 • Distance: 10 km
 • Sværhedsgrad: Nem – du kan godt vandre denne rute med barnevogn
 • Transport: Tag toget til Farum Station eller stil den ved Furesøbadet, Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse.

De gode hverdagsture rundt om hvor vi bor og arbejder kender vi ud og ind. Så nu er vii gang med at afprøve andres gode hverdagsture, der ikke kræver andet end en lille omvej på hjemvejen. Farum Søsti på 10 km rundt om Farum Sø er en af dem. Det gode i en travl hverdag er, at den er en rundtur, så der ikke ryger for meget tid med transport.

Se vores andre forslag til hverdagsture – rundture på 10-12 km her

Lige så meget skov som sø

Lad dig ikke narre af navnet ‘søsti’: Farum søsti er langt fra sønær hele vejen – den går et stort stykke uden om Sækkemosen og ind i den omkringliggende skov med indtil flere fine skovboliger undervejs.

Hvordan er underlaget?

Brede grusstier det meste af vejen og lidt smallere stier for resten

Er Farum Søsti skiltet?

Ja, ruten er skiltet med en fin sten som denne for hver kilometer. Der er en fortælling om hvert dyr på kortene i langs ruten. Dette er slutstenen, så den er uden pil. Alle de andre viser vej med pil. Ruten er kun skiltet een vej: Med uret.

Must see: Musebroen

Ved søbredden på Farumsiden er der en lille, meget nuttet og dejlig installation mellem to store træstammer. Den bro har nok været svær at bygge for de små ’mus’, men hvor er det smukt, hvordan den forener to ’hjem’. Brobygning. Det er da værd at tænke lidt over.

Se Farum Søsti på et kort

Her kan du se Farum Søsti på et kort. Bemærk, at du ved Ryget Skov kan vælge en mere kystnær rute en Farum Søsti, hvis du vil:

Andre gode hverdagsture

 • Vandreturen Gurre Sø rundt er 10 km. Søen ligger i Nordsjælland mellem Helsingør og Tikøb. Det er nemmest med bil – der er parkering ved den smukke, gamle lade ud for Gurrevej 447, 3490 Kvistgård. Med bus 390R fra Helsingør Station tager det 18 minutter – stå af ved Gurrehus Slot.
 • Lyngby og Bagsværd Sø rundt er 12 km. I bil: Parker fx. ved kajakklubben på Nybrovej. Med offentlig transport: Tag S-tog til Lyngby og gå de fem minutter til søen derfra.
 • Bor du i Himmerland, er Vilsted Sø et andet godt bud på en hverdagstur – den kan deles op i to hvis du tager broen midt over søen.
 • Jeg går tit dele af Den Danske Pilgrimsrute i hverdagene – ruten er smuk og nem at komme til og fra. Se mine tips til den her
 • Du kan gå hele vejen rundt om Sjælsø – der er 11 km – læs vores tips om Sjælsø, inden du begiver dig af sted
Synonymer: Farumsø
4 replies
 1. Jytte
  Jytte siger:

  Forsøgte i går at finde Farum Søsti, men den er ikke særligt godt afmærket.. Vi gik tæt ved søen flere steder og fandt senere ud af, at søstien åbenbart ligger i et højere niveau. Så vi gik glip af stenkunsten, men smukt var der nu alligevel.

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Det er lidt det, der er med naturlige afmærkede stier med sten fx – man overser dem let. Vi har vandret både i søkanten og på stien, begge er fine på hver deres måde. Dejligt I kom ud:-) kh Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK

Klitlandskab i Nationalpark Thy
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten