VANDRERUTE Kløverstierne i Hørsholm (rundture på 2,6 til 21 km)


Hørsholm kom med på Kløverkortet med fire forskellige bynære vandreruter i 2019. Alle rundturene starter på den tidligere hospitalsgrund, hvor boligområdet PH Park skal tage form

Kløverstierne er et landsdækkende stikoncept med skiltede rundture, der gør det nemt at gå på opdagelse nye steder og i nye byer. Vi har været på opdagelse i Hørsholm. Det er sjovt at vandre i en by, man tror, man kender – lige indtil man alligevel ikke gør det.

Startsted og parkering

Alle fire kløverstier starter på den gamle hospitalsgrund, hvor Usserød Hospital lå, og boligområdet PH Park kommer til at tage form. Det er ikke nemt at parkere der, så stil bilen ved Kongevejscentret 6, 2970 Hørsholm.

Hvor lange er Kløverstierne i Hørsholm?

Som altid med Kløverstierne er der fire ruter af varierende længde at vælge imellem:

  • Grøn rute: 2,6 km
  • Blå rute: 5,3 km
  • Rød rute: 7,6 km
  • Sort rute 21 km

Sort kløversti: Skovene, sundet og det gode liv (21 km)

Vores favorit af de fire kløverstier i Hørsholm er klart den længste rute – den sorte rundtur på 21 km. Den bringer dig ad stisystemer forbi mange forskellige interessante boligbebyggelser, videre ud om Kokkedal Slot og områdets golfbaner til sundet.

Tilbage går stien gennem den dejlige, bakkede Folehaveskoven.

Rød kløversti: Ådalen og slotsstemningen (7,6 km)

På den røde kløversti ser du flere spændende boligbyggerier undervejs og oplever forskelligheden i Hørsholm. Der er også en del af ruten langs åen og over markerne med glimt af natur.

Der er et rigtig smukt stykke gennem slotsdelen af Hørsholm og forbi det gamle Jagt- og Skovbrugsmuseum, der endte sine dage ulykkeligt under den statslige udflytning.

Blå kløversti: Vandkraften der blev et industrieventyr (5,3 km)

Den blå rute viser dig, hvordan vandkraften i Usserødåen drev Hørsholms industrielle udvikling. Undervejs ligger Usserød Mølle, den Kongelige Militære Klædefabrik, Usserødværket, de gamle arbejderboliger og nye, håbefulde virksomheder, der er rykket ind. På vejen kommer du også forbi Usserød Bryggeri, der ironisk nok i dag er nabo til et alkoholambulatorium. Ned om Usserød Å kommer du også. Den er (endnu) en historie om en å, der blev rettet ud for at dræne markerne, og som nu er ved at blive slynget tilbage i sit oprindelige forløb til gavn fra flora og fauna.

Grøn kløversti: Legepladser og boliger (2,6 km)

Den grønne rute går gennem en del 70’erboligområder, ud til en eventyragtig legeplads, forbi endnu en legeplads på Birkevej og gennem plejeboligområdet Sophielund tilbage til start. Asfalt hele vejen rundt. Netto ligger på vejen, hvis de små bliver sultne.

Den grønne kløversti går direkte gennem byggefeltet til PH Park, så mon ikke der kommer en omlægning?

Hvordan fungerer skiltningen?

Bum-bum… På trods af, at ruterne er forholdsvis nye (fra 2019) er der plads til forbedringer på nogle af dem. Sort rute mangler skilte den først km fra start med uret. Rød rute mangler hele tre skilte på stykket tæt på Kongevejen, når du går mod uret. Blå rute har et enkelt skilt, der vender 180 grader forkert ift. gåretningen, når du vandrer ruten mod uret. Grøn rute oplevede vi ingen problemer på. Uanset hvilken rute du går, er det rart at have enten vores gpx-kort på mobilen eller tage et billede af kortet ved startpælen. Bedste skiltning vi oplevede var den lange sorte rute. Den kan vandres på skiltningen, når først du er forbi den første km.

Et kløverskilt synger på sidste vers efter halvandet år.

Digitalt kort over Kløverstierne i Hørsholm (gpx)

Her kan du se alle fire kløverstier i Hørsholm på et kort. Den sorte rute er lilla på vores kort, fordi vi ikke kan tegne med sort. Du kan nemt få ruterne ind på mobilen, så du er tryg den håndfuld steder, der er kludder med skiltningen.

  1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
  2. Klik på linket til kortet over Kløverstierne i Hørsholm her (du er den blå prik på kortet)

Hvem er Kløverstierne for?

Alle kan være med… Konceptet med fire forskellige rundture i forskellig længde giver mange muligheder. Stikonceptet er tænkt til både vandrende og cyklende, så det er ikke her, du finder de snirklede trampestier! De tre korte af Kløverstierne i Hørsholm ligger ganske bynært – vil du mere ud i skoven, så vælg den lange af ruterne.

MERE OM DANMARK

Karen Blixens fodspor Blixenruten
Græssende dyr - det skal du vide som vandrer
Hytte ved panoramaruten i Bramslev Bakker
Vandrere ved langhallen Fyrkat i Hobro
Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten