VANDRERUTE Lillebæltsstien (27 km A til B eller 12 km rundtur)


Trods det lige-ud-ad-landevejen og næsten underspillede navn byder Lillebæltsstien på masser af spændende højdemeter og fabelagtige udsigter

Lillebæltsstien – GØR DET. Så kort kan vi sige det. En super-duper vandrerute, vi gerne vandrer igen. Vi har vandret ruten både i sin fulde længde og som en rundtur på 12 km – se begge muligheder nederst.

Hvor starter og slutter Lillebæltsstien?

Klar til start ved Gamborg Forsamlingshus

Dette er det nordligste punkt på ruten. Et lidt mystisk slutsted uden oplagt parkering eller busstop. Men du kan nemt klare den med bestilling af transfer med flextrafik:

Transfer – sådan kommer du tilbage til bilen!

Vi bestilte Flextur via Rejseplanen.dk og gav 75 kroner for to personer for at komme fra den ene ende af ruten til den anden. Så vandrede vi tilbage til bilen. Flextrafik er lidt ligesom en taxatur – bare meget, meget billigere. Skal bestilles senest to timer i forvejen.

Det nemmeste sted at parkere er ved forsamlingshuset, Borrevej 5, 5500 Middelfart. Derfra kan du tage flextur til rutens nordliste punkt, Strandstien 109, Strib, 5500 Middelfart. Turen tager 15 minutter, også selvom rejseplanen siger 51 minutter.

Hvor krævende er ruten?

Der er ganske mange højdemeter på Lillebæltstien og især ved Hindsgavlhalvøen er stierne stejle. Her kan du danne dig et indtryk:

Stairway to heaven på Lillebæltsstien

Hvordan er skiltningen?

Gennemført – ingen brug for kort eller gps her. Skiltningen er en blanding af blå mænd på skilte og blå mænd malet på træerne undervejs:

Der er en enkelt sted, hvor skiltningen svigter, nemlig her ved Staurbyskovvej, når du vandrer fra syd mod nord. Du skal til højre ved dette skilt og fortsætte den vej, selvom du passerer to pæle uden skilt på. Kort efter skal du se efter blå mænd malet på træerne og dreje til venstre ind i skoven:

Er der proviantmuligheder undervejs?

Både ved Middelfart Marina og i Middelfart by er der cafémuligheder. I Middelfart by er der også indkøbsmuligheder.

Den gamle Lillebæltsbro tårner sig op i skoven

Kan stien passeres ved højvande?

Nord for Middelfart er der et stykke kyst, der ikke kan passeres ved højvande. Der står et skilt med information om, at du kan vandre tørskoet ad vejen bagved ved højvande.

Hvad er de andre Lillebæltsstien?

Den Lillebæltsstien, vi beskriver i guiden her, er ikke den eneste sti med det navn. Til al forvirring findes der faktisk yderligere to stier, der hedder Lillebæltstien! Næsten eksakt samme navn, men en anden skiltning. Lillebæltsstien fra Gamborg til Strib virker klart mest kendt og vandret. Vi har også vandret den mere ukendte Lillebæltstien, som består af to A til B-ruter: Vest fra Aa Strand til Løgismose Strand og Øst fra Damsbo Strand til Nabben. Tjek vores vandreguide til ‘Den oversete Lillebæltstien’ her

Se Lillebæltsstien på et kort (gpx)

Lillebæltsstien er godt skiltet og kan vandres uden kort. Her kan du se stiens forløb og nemt få det ind på din mobil, hvis du vil.

Lillebæltsstien som rundtur

Du kan nemt lave et loop på 12 km ud af Lillebæltsstien ved at vandre Hindsgavlhalvøen rundt og gå tilbage gennem Middelfart. Så får du rutens højdepunkter med alligevel: Hindsgavl Slot og park, de meget kuperede stier og den gamle lillebæltsbro. Stil bilen med Kongebrovej 63, 5500 Middelfart.

Start på ruten med vandet på din højre side. Følg skiltningen helt til iskiosken ved Middelfart Marina, hvor du drejer fra til venstre og skråner tværs over til Middelfart havn, hvor du møder stien igen og fortsætter til venstre tilbage til dit startsted. Afkortningen er ikke skiltet.

Det var oprindelig min datter, der viste mig Lillebæltsstien – hvilken gave at dele en vidunderlig vandredag med datter og svigersønnike:

Gem

6 replies
 1. Mette Koudal
  Mette Koudal siger:

  Hej Frie fodspor
  Jeg mangler kort på den lille og på den store Lillebæltsti – hvor skaffer jeg disse ? Jeg har forsøgt at printe på jeres side, men dette er ikke en mulighed ?
  BH Mette K

  • Mette koudal
   Mette koudal siger:

   Blot behov for lidt vejledning. Hvis i skulle vælge, skal vi så gå fra Strib, rundt om Hindsgavl og slut i Middelfart eller fra Gamborg og samme? Hvilke strækning er smukkest? Bh Mette K

   • Frie Fodspor
    Frie Fodspor siger:

    Hej Mette. Det vigtigste synes vi er delen ved Hindsgavl, og den får du uanset hvad. Umiddelbart husker vi Gamborg som smukkeste del af de to ender, men forskellene er minimale. God tur! Kh Marie og Torben

 2. Sandie
  Sandie siger:

  Der er så smukt på ruten omkring Hindsgavl. Vi kan anbefale Svinø BnB, Svinøvej 37. Vi vandrede til Gamborg og overnattede der og vandrede tilbage til Strib dagen efter. Så hyggeligt.

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Sandie. Det ser endog meget godt ud! Og en meget rimelig pris også… Tusind tak for tippet! Altid godt at kende til overnatning tæt ved gode vandreruter – af den slags man gerne vandrer igen:-) kh Torben og Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK

Karen Blixens fodspor Blixenruten
Græssende dyr - det skal du vide som vandrer
Hytte ved panoramaruten i Bramslev Bakker
Vandrere ved langhallen Fyrkat i Hobro
Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten