VANDRERUTE Rundt om Lyngby og Bagsværd Sø (13 km eller 6 + 7 km)

Turen rundt om Lyngby og Bagsværd Sø var engang en hverdagstur for mig. Nu vi bor længere væk, kører jeg stadig nostalgiske ture tilbage – for ruten kan noget

Kan man vandre rundt om Lyngby Sø og Bagsværd Sø? Jep! Og det er en dejlig oplevelsesrig tur.

Facts om ruten

 • Distance: 12,9 km rundtur
 • Startsted: P-pladsen bag ved Tyrolerhuset, Nybrovej 315, 2880 Bagsværd. Den er god til begge søer. Med det offentlige er det nemmest at tage til Lyngby Station – derfra er der en lille km til Lyngby Søs bred.
 • Hund: Ja
 • Barnevogn: Ja – hvis du er i god form til stier med rødder ved Bagsværd Sø, og har mod på vandpytterne i Lyngby Åmose

Når du ser Tyrolerhuset her, har du fundet den gode P-plads:-)

Steder du husker

Turen rundt om Lyngby Sø og Bagsværd Sø har en række fine steder, man husker. Lyngby Folkepark med den romantiske pavillon. De snørklede stier i Lyngby Åmose, hvor man hurtigt lærer sig kunsten at hoppe over vandpytter. Marienborg, man kun skimter fra vandsiden – passende for en statsministerbolig omringet af kæmpehøje rhododendroner.

(Find selv Marienborg på billedet…)

Bagsværd Sø, der som nationalt rostadion myldrer af liv og muller på vandet. Her kommer du lige forbi Aldershvile Slotspavillon, hvor Bankdirektør Varnæs’ bror faldt i med Gitte Graae! Ved Bagsværd Sø ligger kunststedet Sophienholm, hvor der også er en café, som er værd at slutte på med bragende fine udsigter over søen. Den snoede, smalle trappe lige efter Sophoienholm går op til en smuk, lille træbygning, der burde være forfatterefugium! Nu er det mit faste pausested.

Er stien skiltet?

Nej, den tur vi vandrer rundt om Bagsværd og Lyngby Sø er ikke skiltet – men vi har delt et kort over den nederst, så du nemt kan finde vej. Det er hip som hap, om du vandrer turen med eller mod uret.

Noget af det fine ved turen rundt om Lyngby og Bagsværd Sø er de mange, mange badebroer, der er offentligt tilgængelige, Du kommer ikke til at mangle steder at nyde udsigterne.

Morgendis ved Lyngby Åmosesti

Ved Sophienholm er der både et lysthus og et orangeri, der er et besøg værd.

Se kort over vandreturen rundt om Lyngby Sø og Bagsværd Sø

På din første tur rundt om Lyngby og Bagsværd Sø er det sikkert rart at kortet her med, for stierne skille flere steder. Du kan nemt få kortet  ind på din mobil:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik her for at få kortet over vandreruten rundt om Lyngby Sø og Bagsværd Sø og åbn det i din AllTrails-app. Du er den blå prik på kortet!

4 replies
 1. Lone Bischoff Odgaard
  Lone Bischoff Odgaard siger:

  Jeres blog er fantastisk, vi har lige gået Bagsværd- & Lyngby sø, se evt. mine foto, på for “for os der vandrer”. I har rigtige gode fif og detaljer.
  På lørdag går vi Bastrup- & Buresø, håber vi har mere held end I havde!
  Planlægger “gendarmstien” også ud fra Jeres blog.
  Mange vandre hilsener Lone Bischoff Odgaard

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Lone, hvor er det fedt at høre! Håber du får den bedste tur også ved Bastrup Sø – Buresø. Med ruten på mobilen kommer det til at gå nemt:-) Jeg planlægger også Gendarmstien! Næste gang med mine børn i Pinsen. Vidunderlig rute. Vi vandrer fra Skovby mod Padborg denne gang for at se det hele fra den anden side. Desværre er jeg af uvisse grunde udelukket af gruppen For os der vandrer, så jeg kan ikke se dine billeder. Du er meget velkommen til at dele dem på Frie fodspors facebookside også. Bedste hilsner Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK

Klitlandskab i Nationalpark Thy
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten