VANDRERUTE Søndersø rundt i Maribo (24 km)


Kan man vandre rundt om Søndersø ved Maribo? Ja, man kan, og vi har gjort det – se vores erfaringer med ruten her

Da vi skulle til Lolland på weekend, anbefalede flere lokale os ruten Søndersø rundt – som samtidig er hjertet af Naturpark Maribosøerne. Ungerne var seje og friske på de 24 km lørdagsudflugt til fods i blæsevejr….

Startsted og parkering

Du kan fx parkere ved Bangshavevej, 4930 Maribo – så er du meget tæt på ruten og parkering er gratis.

Er ruten Søndersø rundt skiltet?

Nej, ruten er ikke skiltet. Hvis du vandrer med uret rundt, vil du nogle steder finde skiltning til den større cykelrute ‘I havørnens land’, der går rundt om både Søndersø og Røgbølle Sø. Den er tilrettelagt til cyklister frem for vandrere, og er 35 km hvoraf de 29 km er på vej. Den rute, vi har tegnet her, er tilpasset vandrere et par steder, hvor det er muligt at finde stier frem for asfalt.

En af de hyggelige små gader i Maribo

Hvilke oplevelser er der undervejs?

Du kommer til at vandre midt i Naturpark Maribosøernes rige fugleliv med både skovstier og stier i det åbne land undervejs. Vejen går også forbi et par af Lollands mange smukke herregårde og selvfølgelig Maribo Domkirke, der er meget imponerende og værd at kigge ind i.

Lige over for domkirken kan du indsnuse lidt pilgrimsstemning ved Maribo Pilgrimshus.

Hvordan er underlaget og er der meget trafik?

Halvdelen eller mere er desværre asfalt, men stierne er fine, når de er der. Syd om søen er der små fire kilometer ad Søholtvej. Vi vandrede lørdag og synes ikke trafikken var generende på nogen måde – men alligevel lidt træls at vandre på vej.

Kan man ikke gå tættere på søen?

Flere lodsejerne langs søen er ikke indstillet på vandrende, der kommer for tæt på boligerne. Derfor er ruten ikke alle steder tegnet så tæt på søbredden, som man kunne have lyst til. Følg vores foreslåede rute og undgå privatskilte.

Hvor kan man overnatte godt som vandrer?

Der er to oplagte muligheder i Maribo – begge garanteret en oplevelse. Lige ved domkirken ligger Pilgrimshuset i Maribo, som kan bookes her. I Maribo ligger også Sankt Birgitta Kloster, som lejer rum ud – det ser også rigtig spændende ud. Vi har begge steder på ønskelisten til en lollandsk vandreweekend.

Engestofte Kirke

Hvor finder man vandreruter på Lolland?

Lolland og Guldborgsund Kommune er gået sammen om at formidle deres vandreruter og andre aktiviteter i appen Naturlandet. Appen er gratis. Her er samlet både korte, mellemlange og lange ruter i området. Informationen er ikke formidlet andre steder, så du er nødt til at blive venner med appen. Det gode er, at kortene er interaktive, så du kan se, hvor du er på ruten, og at der er meget at vælge imellem. Til gengæld er det ikke muligt at se, om man vælger en skiltet rute eller hvor det er nemt at starte og parkere. For at se, om ruten er en rundtur eller en A til B-rute skal du klikke ind på kortet over hver enkelt rute. Når du først har lært den at kende, er den uundværlig til vandring på Lolland og Falster.

Se Søndersø rundt på et kort

Her kan du se ruten på et kort. Du kan nemt få kortet ind på din mobil, så du kan se, hvor langt du er nået:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på linket her til vandreruten Søndersø rundt – du er den blå prik på kortet.

2 replies
 1. Pia Gram
  Pia Gram siger:

  Hej Marie og Torben
  Jeg har selv været på Lolland midt i august ;-) Der er mange smukke steder. Jeg boede bl.a i Pilgrimshuset ved Maribo Domkirke og det kan klart anbefales. Der er hvad man skal bruge og det er billigt. Jeg var ikke Søndersø rundt, men på sejltur og så havørne og sølvhejre. Jeg besøgte Albuen som ligger syd for Nakskov, super fint område. Hvis man går helt ud er der ca. 16 km. Dette kan kun gøre når ynglesæsonen er overstået, da den yderste spids af Albuen er naturreservat.
  En anden fin tur man kan få er fra Kragenæs. Gratis parkering ved havnen. Min tur gik mod Dodekalitten og videre ud mod Ravnby Bakke, for derefter at dreje ind i landet, der er mange muligheder. Jeg var ogaså på Askø og Lilleø, en tur på ca 15 km.
  Tak for en super fin hjemmeside, der giver inspiration til at komme ud i naturen.
  Hilsen Pia

  • Marie
   Marie siger:

   Altså, Pia…. Nu kan jeg jo slet ikke vente med at komme tilbage:-) Albuen ser virkelig fint ud, og godt tip med sæsonen. Dodekalitten i aftensol drømmmer jeg om også:-) Tusind tak for at dele tip – det gør altid oplevelsen bedre med et par insidertips. Bedste hilsner Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK

Karen Blixens fodspor Blixenruten
Græssende dyr - det skal du vide som vandrer
Hytte ved panoramaruten i Bramslev Bakker
Vandrere ved langhallen Fyrkat i Hobro
Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten