VANDRERUTE Overfed rute: Ordrup Næs og Kårup Skov (13,6 km rundtur)


Rundturen på Ordrup Næs og Kårup Skov er en af de bedste vandreruter vi har vandret på Sjælland

Rundturen ved Ordrup Næs oversteg alle vores ellers høje forventninger: Fra starten i den stærkt kuperede Kårup Skov med de vilde udsigter over Sejerøbugten til hele delen på skrænterne rundt om Ordrup Næs og tilbage gennem det smukkeste sommerhusområde vi nogensinde har set. Imponerende landskaber fra ende til anden og værd at køre for.

Startsted, parkering og distance

 • Startsted og parkering: Over for Knarbo Klint 1, 4540 Fårevejle er der en P-plads på Vindekilde Strandvej. Du kan også starte fra Ordrup strand, Højbjergvej 47, 4540 Fårevejle.
 • Distance: 13,6 km rundtur med mange bakker og (i alt cirka 2 km asfalt)

Er ruten skiltet?

Det er den i princippet, ja. Men desværre er skiltningen skrækkelig: Hele fem steder på knap 14 km mangler der simpelthen skilte i begge retninger steder, hvor man faktisk skal dreje af. Og et enkelt skilt viser direkte forkert vej. Brug derfor vores gps-kort nedenfor.

Du kan forsøge at følge de blå vandreikoner med nummer 135. Lad dig ikke forvirre af at rutenummeret kun er på det ene skilt.

Den rå kyst ved Ordrup Næs fascinerer

Hyldest til mangfoldigheden

Ruten hedder ‘Hyldest til mangfoldigheden’ og har nummer 135 i bogen ‘Vandringer i Odsherred’. Af mystiske grunde har Odsherred Kommune valgt ikke at formidle deres vandreruter på andre måder end den trykte bog og analoge papirkort. Det kan ikke købes online, men fx i Bog & Idebutikkerne i Odsherred eller på turistinformationen i Nykøbing. Derfor vores guide her, der forhåbentlig gør det nemmere for flere at komme af sted på denne formidable rute.

Er der proviant undervejs?

Ja, det er der faktisk – turen går nemlig igennem landsbyen Ordrup. Her er hele tre spisesteder, tre iscaféer og en købmand i en meget lille flække.

Vi trak på smilebåndet – Ordrup har den ægte, rå vestsjællandsstemning, som vi elsker Odsherred for. Lidt lurvet, lidt slidt, komplet usmart og autentisk charme.

Kort over rundturen ved Ordrup Næs og Kårup skov

Her kan du se rundturen ved Ordrup Næs og Kårup skov på et gpx-kort og zoome ind. Du kan også nemt bruge kortet med din mobil og se hvor du selv er:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på linket til kortet over rundturen ved Ordrup Næs og Kårup Skov her (du er den blå prik på kortet)

Udsigt over Sejerøbugten fra Kårup Skov

Der er får på Ordrup Næs, og du kan vandre i folden. Fårene var desværre ikke hjemme, da vi var der.

Glad vandrer!

Aldrig har vi vandret en rute med så mange smukke huse og interessant arkitektur at snakke om… Vi ser flere huse, der både har panoramaudsigt til gården og gaden. Og her er notorisk ikke noget til salg. Det forstår vi godt!

Hvordan finder I ruter i Odsherred?!?

Det er overordentlig svært at finde Odsherreds mange vandreruter, med mindre du vil købe guidebog og papirkort, for Odsherreds vandreruter er ikke på nettet. Vi har bøjet os og købt bogen ‘Vandringer i Odsherred’ på turistinformationen i Nykøbing Sjælland. Vandrerute 113 vi har beskrevet her er en af de virkelig gode ruter fra bogen. Fordi skiltningen på ruterne er forfalden, tegner vi altid ruterne op hjemmefra.

Vi har indtil videre vandret disse ruter fra bogen:

Vores plan er at vandre dem alle, for ruterne har indtil videre været virkelig gode, og de fortjener at være nemmere at opleve for alle.

Vil du have mere?

Er du som os blevet vild med Odsherreds landskaber, så prøv også alle ruterne ved Bjergene i Odsherred

17 replies
 1. Mads
  Mads siger:

  Tak for god inspiration. Vi gik turen i går i strålende solskin – hele familien. Kan klart anbefales op til påsken, da ordrup næs vrimlede med små, nyfødte påskelam.
  Det var en fantastisk tur. Men uden jeres kort, havde det godt nok været svært, grundet dårlig skiltning – især på sidste halvdel.
  Kun et sted var vi virkelig i tvivl. Lige efter Ordrup, hvor man i svinget, skal dreje til højre, det lignede at man går ind på en privat gårdsplads. Men igennem den kom der igen fine stier at gå på.
  Tak igen. Dejlig tur!

  Svar
  • Frie Fodspor
   Frie Fodspor siger:

   Så trist kommunen ikke tage ansvar for skiltningen. Odsherred har en skatkiste af ruter, der er ved at gå til. Vi glæder os til a vandre ruten igen næste weekend. Den er værd at lære sig. Kh Marie og Torben

   Svar
 2. Birgitta
  Birgitta siger:

  Har netop gået den skønne tur rundt om Ordrup næs.
  Tusinde tak for tippet og en super god guide.
  Glæder mig til at følge i andre af jeres “fodspor”
  Kh Birgitta

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Birgitta. Hvor fantastisk at høre! Vi har såmænd i dag vandret Reersø rundt – et næs lidt syd for Ordrup. Laver en guide til den tur snart også. Tror det er en tur du virkelig også vil kunne lide. Bedste hilsner Torben og Marie

   Svar
 3. Helle Rømer
  Helle Rømer siger:

  Hej Marie,
  Vi har netop vandret hele turen ved Ordrup Næs takket være jeres artikel i Politiken. Hvor er der flot. Vi downloadede kortet, som I henviste til, det var absolut nødvendigt, da rutens skiltning var meget dårlig Tak for den hjælp.
  Som inspiration til lignende tur, kan jeg anbefale turen ud på Knudshovede Odde, den er ubeskrivelig smuk.
  Og… da I har vandret meget i Portugal, vil jeg anbefale Fishermans Trail sydpå, det er den smukkeste tur, vi har vandret.
  Tak for en dejlig blog, den vil jeg bestemt følge. Bor i Nordjylland, og kender ikke alle jeres beskrivelser, de skal prøves.
  Superinspirerende.
  Tak, Helle

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Kære Helle. Den artikel i Politiken vil vi meget gerne se – vi vidste ikke, den var der. Har du mulighed for at sende et link eller et billede af artiklen? Virkelig fedt I kom af sted. Ordrup Næs er en del af et væld af ruter i Odsherred, som er ved at forfalde, og vi har besluttet at gøre arbejdet med at vandre dem og tegne dem op, så de kan gås uden skiltning. Min gode veninde er netop hjemvendt fra Fisherman’s Trail og var lige så begejstret som du er. Det er helt sikket, at vi vil vandre den også:-) Knudshovede Odde kendte vi ikke, men den vil vi fluks kigge på. Virkelig dejligt at du kan bruge siden. Bedste hilsner Marie

   Svar
   • Helle Roemer
    Helle Roemer siger:

    Hej Marie,
    Har lige checket Politiken. Det var desværre ikke jer, men et andet par som bar på ruten. Artiklen er fra Politiken 4/7.
    Jeg googlede turen, da vi var på Vestsjælland på ferie, og så fandt jeg jeres hjemmeside, som er meget brugbar. tak.

    Svar
 4. Elsebeth Gravgaard
  Elsebeth Gravgaard siger:

  Det er min yndlings vandreruten overhovedet. Jeg er så heldig at bo i sommerhusområdet lige på ruten. Turen fra Sanddobberne forbi Dragsholm slot og op på Vejrhøj er også anbefalelsesværdig. Meget fin og underholdende tur beskrivelse.

  Svar
 5. Lotte Abben
  Lotte Abben siger:

  Tak til jer for beskrivelsen af denne skønne rute på Odsherred🙏🏻 Min kæreste og jeg gik den i går og havde det smukkeste vejr med os. Ruten byder på alt godt til det glade vandre hjerte. 😀I ordrup tankede vi op med en kæmpe velfortjent økologisk is, inden vi gik videre. God sommer til jer 🌞

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Og tak til naturvejlederen, der oprindelig planlagde ruteføringen! Vi elsker at ‘genoplive’ gamle rute, som er glemt et sted i gamle foldere. For tit ligger der supermeget ophu bag, som bare skal have et nyt pust, og så er folk som jer og mange flere glade af sted. Lyder skønt med isen også! Bedste hilsner Marie og Torben

   Svar
 6. Torben Mathiesen
  Torben Mathiesen siger:

  Hej.
  Fin tur- vi har dog kun taget Ordrup Næs rundt, men Bjergene byder på mange muligheder inkl Vejrhøj med flot udsigt.
  Tag også turen fra Ordrup Næs til Havnsø – udvid med færgen til Nekselø og gå rundt om øen👍
  Hilsen fra Dorte og Torben – p.t. 3/4 rundt om Bornholm i flot vejr.

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Torben og Dorte. Enig med Bjergene – der er vi også so ofte vendt tilbage på Naturstyrelsens forskellige ruter og op til Vejrhøj. Man skulle tro, I havde set vores drømmeønskeseddel! Vi har netop den tur til Havnsø i kikkerten plus forlængelsen til Nekselø! Hvor er det sjægt. Dejligt I nyder Bornholm – fedt vejret er med jer. Kh Marie pog Torben

   Svar
 7. Paul-Erik Hansen
  Paul-Erik Hansen siger:

  Tusind tak for beskrivelsen, vi gik turen i dag, sol og vindstille, fantastisk smuk tur, kan varmt anbefales…. og så er det jo bare service at ruten kan hentes til ens GPS, tak :-)

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Kære Paul-Erik. Hvor fedt at høre! Dejligt det kunne lykkes med GPS. Håber kommunen også får mulighed for at opdatere skiltningen, for ruten er virkelig en indsats værd. Bedste hilsner Torben og Marie

   Svar
 8. Rikke Boye-Nielsen
  Rikke Boye-Nielsen siger:

  Blot til info så kan papirskort og bog også købes bog & ide butikkerne i Odsherred, så man behøver ikke vente på turistkontorets åbningstider

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Tak! Det har jeg tilføjet nu. Det gør det lidt bedre, men stadig ikke optimalt… Tusind tak fordi du gav dig til til at skrive. kh Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK

Hverrestrup Bakker - Spor i landskabet
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten