VANDRERUTE Overfed rute: Ordrup Næs og Kårup Skov (13,6 km rundtur)

Rundturen på Ordrup Næs og Kårup Skov er en af de bedste vandreruter vi har vandret på Sjælland

Rundturen ved Ordrup Næs oversteg alle vores ellers høje forventninger: Fra starten i den stærkt kuperede Kårup Skov med de vilde udsigter over Sejerøbugten til hele delen på skrænterne rundt om Ordrup Næs og tilbage gennem det smukkeste sommerhusområde vi nogensinde har set. Imponerende landskaber fra ende til anden og værd at køre for.

Startsted, parkering og distance

 • Startsted og parkering: Over for Knarbo Klint 1, 4540 Fårevejle er der en P-plads på Vindekilde Strandvej. Du kan også starte fra Ordrup strand, Højbjergvej 47, 4540 Fårevejle.
 • Distance: 13,6 km rundtur med mange bakker og (i alt cirka 2 km asfalt)

Er ruten skiltet?

Det er den i princippet, ja. Men desværre er skiltningen skrækkelig: Hele fem steder på knap 14 km mangler der simpelthen skilte i begge retninger steder, hvor man faktisk skal dreje af. Og et enkelt skilt viser direkte forkert vej. Brug derfor vores gps-kort nedenfor.

Du kan forsøge at følge de blå vandreikoner med nummer 135. Lad dig ikke forvirre af at rutenummeret kun er på det ene skilt.

Den rå kyst ved Ordrup Næs fascinerer

Hyldest til mangfoldigheden

Ruten hedder ‘Hyldest til mangfoldigheden’ og har nummer 135 i bogen ‘Vandringer i Odsherred’. Af mystiske grunde har Odsherred Kommune valgt ikke at formidle deres vandreruter på andre måder end den trykte bog og analoge papirkort. Det kan ikke købes online, men fx i Bog & Idebutikkerne i Odsherred eller på turistinformationen i Nykøbing. Derfor vores guide her, der forhåbentlig gør det nemmere for flere at komme af sted på denne formidable rute.

Er der proviant undervejs?

Ja, det er der faktisk – turen går nemlig igennem landsbyen Ordrup. Her er hele tre spisesteder, tre iscaféer og en købmand i en meget lille flække.

Vi trak på smilebåndet – Ordrup har den ægte, rå vestsjællandsstemning, som vi elsker Odsherred for. Lidt lurvet, lidt slidt, komplet usmart og autentisk charme.

Kort over rundturen ved Ordrup Næs og Kårup skov

Her kan du se rundturen ved Ordrup Næs og Kårup skov på et gpx-kort og zoome ind. Du kan også nemt bruge kortet med din mobil og se hvor du selv er:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på linket til kortet over rundturen ved Ordrup Næs og Kårup Skov her (du er den blå prik på kortet)

Udsigt over Sejerøbugten fra Kårup Skov

Der er får på Ordrup Næs, og du kan vandre i folden. Fårene var desværre ikke hjemme, da vi var der.

Glad vandrer!

Aldrig har vi vandret en rute med så mange smukke huse og interessant arkitektur at snakke om… Vi ser flere huse, der både har panoramaudsigt til gården og gaden. Og her er notorisk ikke noget til salg. Det forstår vi godt!

Vil du have mere?

Er du som os blevet vild med Odsherreds landskaber, så prøv også alle ruterne ved Bjergene i Odsherred

4 replies
 1. Paul-Erik Hansen
  Paul-Erik Hansen siger:

  Tusind tak for beskrivelsen, vi gik turen i dag, sol og vindstille, fantastisk smuk tur, kan varmt anbefales…. og så er det jo bare service at ruten kan hentes til ens GPS, tak 🙂

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Kære Paul-Erik. Hvor fedt at høre! Dejligt det kunne lykkes med GPS. Håber kommunen også får mulighed for at opdatere skiltningen, for ruten er virkelig en indsats værd. Bedste hilsner Torben og Marie

   Svar
 2. Rikke Boye-Nielsen
  Rikke Boye-Nielsen siger:

  Blot til info så kan papirskort og bog også købes bog & ide butikkerne i Odsherred, så man behøver ikke vente på turistkontorets åbningstider

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Tak! Det har jeg tilføjet nu. Det gør det lidt bedre, men stadig ikke optimalt… Tusind tak fordi du gav dig til til at skrive. kh Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK

Loading