Betalt samarbejde med @destinationbornholm


VANDRERUTE Stien til Kongens borge (6 km rundtur)


Vandrestien Kongens Borge er en rundtur i Almindingen på 6 km, der går forbi ruinerne af kongemagtens to bornholmske borge

Startsted og parkering

Ift. oplevelsen på ruten synes vi det oplagte sted at parkere er i Almindingen ved P-pladsen ved Knappedam.

Hvilken vej rundt er bedst?

Uret rundt, synes vi i hvert fald. Med start ved P-pladsen på Knappedam kommer du kronologisk rundt først til Gamleborg, så til Lilleborg. Især Lilleborg er en oplevelse, når man ankommer fra skoven over broen og voldgraven. Borgruinerne ligger placeret præcis, som et barn ville tegne dem.

Hvilke oplevelser er der undervejs?

Kort efter start kommer du til et fint sted i skoven med en klippevæg, og efter det går turen nemt ad grusstier gennem skoven. Et god snakke-rute, hvor man kan gå ved siden af hinanden.

Kongemagtens to borge er de største oplevelser på ruten. At forestille sig, at der har myldret med mennesker og intriger lige her.

Gamleborg er Bornholms ældste stenbygning – her er gjort fund fra år 900. Gamleborg blev senere afløst af Lilleborg, som man mener er opført af den danske konge Svend Grathe cirka i 1150.

Ruten kommer også forbi Rokkestenen:

Er Kongens Borge-stien skiltet?

Ja, den er. Du kan vandre ruten uden GPS blot ved at følge de små røde prikker på træerne og disse røde pile:

Et enkelt sted er der en svipser med skiltningen, når du vandrer ruten med uret rundt: På vej op ad en bakke er skiltepælen placeret omme bag en bøg, så den selv om vinteren ikke er til at finde:

Overser du pilen til højre på dette sted, kommer du lige op til Christianshøjkroen.

Hvilke stier kan Kongens Borge-stien forlænges med?

Kongens Borge-stien rører ved Ekkodalen, så du kan nemt kombinere den med Klippestien der og få en rundtur på 11 km i Almindingen. Kommer du om sommeren, anbefaler vi at starte med Klippestien fra tidlig morgen – måske solopgang? Den ligger nemlig i et område, hvor der er rigtig mange mennesker op ad formiddagen. Kongens Borge er der færre mennesker på.

Udsigt fra Klippestien

Er der et spisested undervejs?

Ja, det er der faktisk! Ruten går nemlig direkte forbi Christianshøjkroen. Vi har endnu ikke prøvet den, men du kan tjekke Christianshøjkroens menu her.

Kort over Kongens Borge-stien

Her kan du se Kongens Borge-stien på et kort. Med din mobile enhed kan du se, hvor du selv er, som en blå prik på kortet:

2 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK

Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten


VANDRERUTE Mit indre puslespil


Hjemme fra dagens vandring, som gav mig den sælsomt tilfredsstillende følelse af at lægge den sidste brik i et puslespil

Ruten i dag gik i Sanne Nielsens fodspor rundt om Furesøen. Jeg kender faktisk overhovedet ikke Sanne. Men vi har inspireret hinanden i gruppen Camino for begyndere, og hun er på Camino Primitivo lige nu i mine fodspor. Så hvad kunne være bedre end at gå i hendes fodspor herhjemme?

Den Gode Puslespilsfølelse

Tanken om at gå Furesø rundt har af en eller anden grund aldrig strejfet mig. På trods af utallige tråde til området i min barndom, min ungdom, mit arbejdsliv og mit moderskab, er det kun blevet til løse interessepunkter langs søen. I dag blev alle punkterne koblet sammen, og jeg fik Den Gode Puslespilsfølelse indeni.

Nu ved jeg – og mine fødder – hvordan Farum, Frederiksdal, Virum, Holte og Birkerød hænger sammen. Måske skyldes det euforien over forår, men lige nu tror jeg faktisk, jeg har fået mig en ny favoritrute på de 25 km.

Der er altid nogen, der er ‘STE’

I øjeblikket er det Helle Joofs bog, der ligger på natbordet. Hun skriver om vores evige trang til at sammenligne os. Hvordan der er altid er en, der er den smukkeSTE, klogeSTE, rigeSTE osv. Altid er der dem, der er ‘STE’ og så resten. Kontrasten er meget klar på en vandrerute som Furesøen rundt. Et hurtigt gæt er, at beboerne langs søen hører til de fem procent rigeSTE. Det blev så tydeligt, som jeg gik her med rygsækken på, vel vidende, at i den har jeg alt, hvad jeg behøver. Rig på indre glæde.

Hjertet i træet

Glæder mig meget til at vandre Furesøen rundt med Torben, som lige nu er på storbyweekend i Berlin. Bedst som jeg mærkede savnet indeni, gik jeg forbi træet her og mærkede, hvor tæt savn er forbundet med kærlighed. Alt er godt.

2 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


MERE OM DANMARK

Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten