Vi er ambassadører for Bornholm – betalt samarbejde med Destination Bornholm


VANDRERUTE Stien til Kongens borge (6 km rundtur)


Vandrestien Kongens Borge er en rundtur i Almindingen på 6 km, der går forbi ruinerne af kongemagtens to bornholmske borge

Startsted og parkering til Kongens Borge-stien

Ift. oplevelsen på ruten synes vi det oplagte sted at parkere er i Almindingen ved P-pladsen ved Knappedam.

Hvilken vej rundt er bedst på Kongens Borge-stien?

Med uret rundt, synes vi i hvert fald. Med start ved P-pladsen på Knappedam kommer du kronologisk rundt først til Gamleborg, så til Lilleborg. Især Lilleborg er en oplevelse, når man ankommer fra skoven over broen og voldgraven. Borgruinerne ligger placeret præcis, som et barn ville tegne dem.

Hvilke oplevelser er der undervejs på Kongens Borge-stien?

Kort efter start kommer du til et fint sted i skoven med en klippevæg, og efter det går turen nemt ad grusstier gennem skoven. Et god snakke-rute, hvor man kan gå ved siden af hinanden. Kongemagtens to borge er de største oplevelser på ruten. At forestille sig, at der har myldret med mennesker og intriger lige her.

Gamleborg er Bornholms ældste stenbygning – her er gjort fund fra år 900. Gamleborg blev senere afløst af Lilleborg, som man mener er opført af den danske konge Svend Grathe cirka i 1150. Ruten kommer også forbi Rokkestenen:

Er Kongens Borge-stien skiltet?

Ja, den er. Du kan vandre ruten uden GPS blot ved at følge de små røde prikker på træerne og disse røde pile:

Hvilke stier kan Kongens Borge-stien forlænges med?

Kongens Borge-stien rører ved Ekkodalen, så du kan nemt kombinere den med Klippestien der og få en rundtur på 11 km i Almindingen. Kommer du om sommeren, anbefaler vi at starte med Klippestien fra tidlig morgen – måske solopgang? Den ligger nemlig i et område, hvor der er rigtig mange mennesker op ad formiddagen. Kongens Borge er der færre mennesker på.

Udsigt fra Klippestien

Er der et spisested undervejs?

Ja, det er der faktisk! Ruten går nemlig direkte forbi Christianshøjkroen – vi kiggede ind til frokosttapas. Dejlig mad, dejlige mennesker og en kro, der gennem årtier har samlet bornholmerne.

Kort over Kongens Borge-stien

Her kan du se Kongens Borge-stien på et kort. Med din mobile enhed kan du se, hvor du selv er, som en blå prik på kortet:

MERE OM DANMARK

Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm