VANDRERUTE Reersø rundt – jaaaa, her er smukt! (rundture fra 2,4 km til 15 km)


Vandrerute Reersø rundt


De dramatiske landskaber, freden, fuglene, bryghuset og de smalle trampestier – Reersø er en vandreudflugt værd!

Her får du vores bedste tip til kløverstierne på Reersø – et af Vestsjællands meget smukke næs, som vi holder så meget af. På Reersø er heldigvis lavet kløverstier, så det er nemt at gå på opdagelse dette fine sted. Kløverstierne er et landsdækkende stikoncept med skiltede rundture – altid fire ruter i forskellige længde med fra samme sted.

Startsted og parkering

  • Der starter fire forskellige kløverstier fra P-pladsen lige over for Reersø Bryghus på Strandvejen 27 Reersø, 4281 Gørlev (uden tidsbegrænsning). Bil er bedst, for det tager næsten en time med bus 432 fra Slagelse Station til Reersø.
  • Når du har ryggen mod bryghuset, starter rød rute til venstre ad Strandvejen og sort rute til højre.

Er Kløverstierne på Reersø skiltet?

Ja, det er de. Men som med de fleste kløverstier er skiltningen desværre ikke heeelt logisk. Det er som om skiltene er placeret der, hvor der nu lige var en tilfældig lygtepæl eller andet at skrue skilte på. Derfor vender en del af skiltene ikke, så de er synlige, når du vandrer. Tip: Hav ruterne med dig på mobilen – find kortet nederst.

Er ruten rundt om Reersø skiltet?

Når der blot er en kløver, betyder det ‘du er på rette vej – fortsæt lige ud’. Når der som ovenfor også er en pil i samme grafiske stil, skal du svinge.

Bemærk, at rød og sort rute kun er skiltet i een retning – du skal mod uret rundt. Grøn og blå rute ved vi ikke med.

Skiltning på en forhåndenværende pæl – her den til livredningskransen.

Hvor lange er Kløverstierne på Reersø?

Som altid med Kløverstier er der fire ruter af forskellig længde at vælge imellem, som alle starter samme sted:

  • Grøn rute: Dronningrunden 2,4 km
  • Blå rute: Det åbne landskab 5,4 km
  • Rød rute: Flasken 7,5 km
  • Sort rute: Øen rundt 10 km

Vi har vandret rød og sort, og har de korte ruter til gode.

Trampesti ved Reersø

Sort kløversti: Dramatiske landskaber og vilde kystudsigter (10 km)

Den længste af kløverstierne på Reersø er vores klare favorit – de dramatiske landskaber kan bare mærkes i vandrehjertet, og det er, som om de ti kilometer flyver af sted under fødderne. Billederne her taler vist for sig selv:

Noget af det fascinerende ved ruten er, at der er så meget at se på ud over vandet: Asnæs, Fynshoved, Romsø, Musholm og Storebæltsbroen.

Spejder efter ubåde ved Reersø

En ubåd på vej – de lokale kommer for at få et glimt.

Nedstyrtet sti ved Reersø

Hov, hvor forsvandt stien hen?!?

Rød kløversti: Fredeligt fugleland ved Flasken

På den røde kløversti starter du ved den superfine udsigt over Vejlen til Dalby og Storebæltsbroen fra Reersø Kirke, der ligger på en morænebakke. Oplagt spot til solopgang, siger de lokale:

Efter det går ruten ud om fuglereservatet Falsken og langs den vilde, stenede kyst tilbage mod Reersø:

Ved Vilhelmsvej, hvor ruten drejer til venstre ind mod Reersø er der et godt spot til solnedgang på Reersø (som vi har til gode):

Hvor er det godt at se solnedgang på Reersø?

Er der et godt pausested?

JA! Alle fire kløverstier kommer forbi Reersø Bryghus, der SÅ meget er et stop værd til øl og tapastallerken. Autentisk, tilbagelænet, hyggeligt. Vi vender tilbage.

Tjek åbningstiderne for Reersø Bryghus grundigt hjemmefra – i august var åbent fredag 14-17 og lørdag 11-17.

Reersø Bryghus

Pas på digerne

Reersø er blandt de 25 steder i Danmark, hvor flest huse risikerer at blive oversvømmet på grund af klimaforandringer, har Kystdirektoratet kortlagt. Omkring halvdelen af beboerne bidrager selv til digerne. Det er forbudt at færdes på digerne – så hold dig på stien og vær med til at passe på Reersø. Læs om Reersøs kamp mod vandet i den spændende artikel her

Meget øv er skiltet her placeret med ryggen til kløverstierne, så det er ikke til megen hjælp. Hvis vi var kommunen, ville vi vende det 180 grader rundt og rykke det 300 meter, så det står der, hvor der er en uhensigtmæssig trampesti lige hen over diget.

Digitalt kort over Kløverstierne på Reersø (gpx)

Her kan du se alle Reersøs fire kløverstier på et kort. Den sorte rute er lilla på vores kort, fordi vi ikke kan tegne med sort. Du kan nemt få ruterne ind på mobilen, så du er tryg, når der er kludder med skiltningen.

  1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
  2. Klik på linket til kortet over Reersøs kløverstierne her (du er den blå prik på kortet)

OBS: Den røde rute er tegnet forkert ind på Kløverstiernes egen hjemmeside – vores version her matcher hvordan ruten er skiltet.

Tip: Kombinér rød og blå kløversti og få 15 km rundtur

Vi vandrede først den røde kløversti (7,5 km) og så den sorte (10 km). Hvis det naturen, du vil have mest af, kan du med fordel kombinere de to og blive langs kysten rundt. Så er turen rundt om Reersø 15 km. Se kortet her og find rundturen på 15 km her på AllTrails:

Prøv også Reersøs vilde søsterruter!

Reersø er det tredje næs i Vestsjælland, vi har vandret – de ligger som naturperler på en snor langs vestkysten. Er du vild med Reersø, vil du garanteret også elske vandreruten ved Ordrup Næs (13,5 km rundtur) og vandreruten Røsnæs rundt (25 km eller 15 km rundtur). Den skarpe læser vil nu indvende, at vi da mangler Asnæs på listen, og ja, det er sandt. Brug kommentarfeltet, hvis du har tip til at opleve Asnæs til fods.

18 replies
  1. Bente Heltberg
    Bente Heltberg siger:

    Hej Frie Fodspor, Marie og Torben
    Vi har lige gået Reersø rundt – efter inspiration her på siden, tak for det! Dejlig tur, der kan anbefales.
    Vi tog udgangspunkt i jeres All Trails, men der er en unøjagtighed og Rød Kløversti er ikke gengivet rigtigt. Nu kommer lidt vejnavne …… Når man kommer fra byen skal man gå forbi søen Horsfoldskær og så dreje ned af Horsfolden.
    All Trails viser, at man drejer til venstre før Horsfoldskær ned af Reersøvej – og det synes beboerne ikke om. Jeg ved ikke, om I kan ændre i ruten på All Trails.

    Ellers en herlig varieret tur med strand, vindblæste træer, lerskrænter med svaler, flotte udsigter – og i dag også en kraftig byge :-)

  2. Anja Brandt-Nielsen
    Anja Brandt-Nielsen siger:

    Hej med jer!
    Har længe fulgt jer på Instagram – tak for en masse dejlig inspiration🙏😃 I dag lagde jeg mærke til jeres liggeunderlag. Hvor er de fra? Kan du/I måske skrive lidt om dem/underlag generelt og jeres erfaringer?
    Tak for en skøn blok og insta-profil☀️✌️😎
    Bh Anja

    • Frie Fodspor
      Frie Fodspor siger:

      Hej Anja. Dejligt du kan bruge Frie fodspor. De underlag er geniale! Asivik har dem. Pumpen er bare en pakkepose, man klikker på underlaget. Så åbner man posen, så der er luft i og ruller den sammen. På ingen tid er liggeunderlaget fyldt. Om dagen opbevarer vi hhv telt og tøj i pumpen, om natten er den hovedpude. Underlagene er meget hårdføre. Se mere om den her: https://www.friefodspor.dk/pakkeliste-vandring-med-telt/ Vi pønser på at vælge endnu lettere når vi skal til Japan og har kig på Thermarest Neoair X-lite, også kendt som chipsposen. Bedste hilsner Marie og Torben

      • Anja Brandt-Nielsen
        Anja Brandt-Nielsen siger:

        Tak for svar! Det ser så lækkert ud!! Min erfaring siger mig at nogle af denne type underlag “larmer” når man vender sig på dem. Hvordan er “støjniveauet” med dette underlag?😊🌿

        • Frie Fodspor
          Frie Fodspor siger:

          Asivik larmer intet, det var derfor vi valgte det fremfor chipsposen. Men nu står det klart at vi er nødt til at tænke endnu mere i lav vægt til Japan, og jeg tror derfor vi investerer i to chipsposen. Marie har desuden købt formstøbte ørepropper. Det tager sikkert næsten al støj af chips! Hvis du sammenligner Asivik med chipsposen, er der hele 300 gram i forskel. Det er nærmest halv vægt. Komforten for os var ens med de to. Ved ikke hvordan chipsposen pustes op, og hvor hårdført det er. Asivik er meget hårdført.

  3. Mette
    Mette siger:

    Hej Marie.
    Har du link til et kort med kombinationen af den røde og den sorte rute? Det ser ud som om det skulle være indsat nederst i teksten, men der er ikke noget at klikke på.
    Tak for en skøn blog – mit yndlingssted til vandre-inspiration 🙂
    Hilsen Mette

  4. Gitte Wøldike
    Gitte Wøldike siger:

    Kære Marie og Torben
    Sikken en skøn blog. Min mand og jeg har længe drømt om at begynde at vandre, men af forskellige omstændigheder er det, bortset fra et par småture i Andalusien, ikke lykkedes os at få afsat tid i kalenderen. Men hold op, man bliver inspireret herinde……og glad helt ind i hjertet når man læser og ser med på sidelinien (og dette endda inden vi selv har fået snøret vandrestøvlerne for alvor). Tak for virkelig inspirerende og informative artikler og skønne billeder.
    Bedste hilsner
    Gitte

    • Marie
      Marie siger:

      Kære Gitte. TAAAAAAK for jer. Sådan et brev sit jeres kan vi leve længe på. Bedste hilsner og ønsker om et vandrerigt nytår. Marie og Torben

  5. Rikke Dybkjær Meltz
    Rikke Dybkjær Meltz siger:

    Hejsa
    Skønt, I også skriver om Reersø.

    På Asnæs er der en fin ca 7 km vandretur på spidsen af næsset. Det er nødvendigt med bil, da der ikke kører bus derud.
    Parkering: Havnemark, 4400 Kalundborg
    Herfra kan man vælge, om man vil gå langs stranden (mod uret) eller i skoven først (med uret). Stien rundt er en trampesti og noget af turen er i en fold med køer. Den er ikke helt som Røsnæs spidsen, den har sin egen karakter og er bestemt et besøg værd.
    Vandrehilsner,
    Rikke Dybkjær Meltz

  6. Bent Frederiksen
    Bent Frederiksen siger:

    Der har været et skilt mere, som kommunen satte op. Det er ikke alle vanderer der respekterer den slags, så nogen har fjernet det. Vi kæmper for vores diger. Vi betaler alting selv. Så det er ærgerligt at det ikke respekteres☹👎

    • Marie
      Marie siger:

      Hej Bent. Vi har skrevet til kommunen om skiltet. Der er andre skilte om diget, som står korrekt, men det vi viser billede af har vi foreslået at få flyttet/vendt, så folk har de bedste muligheder for at passe på digerne. Vores oplevelse er, at folk ofte gerne vil vise hensyn, når de forstår hvor og hvordan. Hilsen Torben og Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK

Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Hverrestrup Bakker - Spor i landskabet
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten