Havneringen – blæst tilbage af København (14 km rundtur)


Havneringen på 14 km rundt om Københavns Havn er egentlig en cykelrute – men også oplagt som vandrerute, hvis du vil på opdagelse i asfaltjunglen og Københavns historie

Hvad giver man en god vandreven i fødselsdagsgave? En vandring med middag i København! Vi tog på den 14 km rundtur Havneringen og blev blæst tilbage af udviklingen og livet i København på godt og ondt.

Facts om Havneringen

 • Distance: 14 km rundtur
 • Startsted for Havneringen: Nyhavn, 1057 København K
 • Underlag: Asfalt, asfalt, asfalt – plus en god kilometer grus og lige så meget boardwalk
 • Hund og barnevogn? Begge ja

Vild vandring ad Havneringen i København

Er Havneringen afslappende – nej. Meditativ – nej. Naturskøn – nej. Men interessant og tankevækkende – JA! På Havneringen rundt om Københavns Havn ad de nye broer brøler Københavns udvikling og nye boligområder dig lige i ansigtet. De nybyggede boligkaréer står som glasakvarier skulder ved skulder, mens de små husbåde under giganterne putter sig tæt. Omkring en kilometer af ruten går gennem den rå bynatur –  ren Christianiastemning at se koloniskurene kæmpe for livet omringet af kraner og højhuse.

Beboerne på det sidste uberørte stykke natur langs havnen kæmper for livet mod kraner og udvikling.

Det mikrolille åndehul langs Havneringen. Aaaaah!

Livet leves her langs Havneringen

Midt i asfaltjunglen forbløffes vi over det massive grå – kombineret med alt det liv, der helt tydeligt leves her: Kajakkerne uden for vinduerne, en aftentur på stand up paddle board, krukker med grønne prikker ud til det fortravlede fortov.

Man kunne i den grad have ønsket en gorilla af en stadsarkitekt, der havde sikret en langt bedre ratio mellem grønne åndehuller og ny bebyggelse. Håbløst drømmeri… De grønne indre gårde hjælper intet på byoplevelsen, og man er sendt tilbage til børnebogen ‘Barbapapa redder dyrene’! – dog uden nogen Barbapapaer til at redde gamle København.

Er Havneringen ok skiltet?

Havneringen er ikke skiltet grundigt nok til at man kan finde vej med skiltene. Ruten går gennem områder med kæmpe byggeprojekter, og flere steder ryger skiltningen. Samtidig kan man ikke navigere efter hvilken side man har vandet på. Så derfor anbefaler vi at lægge kortet her på din mobil, for du får brug for at vide, hvor du selv er på kortet. Sådan får du kortet over Havneringen ind på mobilen:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik her for at få kortet over Havneringen og åbn det i din AllTrails-app. Du er den blå prik på kortet!

Supermarco er en perle af en oplevelse på Havneringen

For os er rutens absolut bedste stop det autentiske, italienske supermarked Supermarco, som ligger cirka halvvejs. I caféen er fremragende mad, vin og kaffe – plus gelato! Helt uden tvivl stedet at spise og proviantere undervejs.

Kan Havneringen afkortes?

Det er nemt at forkorte ruten – så vender du bare om et par broer før du ser på kortet. Men om sommeren er det egentlig fedest at starte fx 16/16.30 i Nyhavn, for så kan du nå hele ruten og dermed aftensmaden i Supermarco! Vandrer du om vinteren, er det bedst at starte tidligt, fx kl. 9 eller 10 fra Nyhavn og gå mod uret rundt – så får du mest ud af vintersolen.

Den bedste gade langs Havneringen

Vi er slet ikke i tvivl, da vi når til den lille gade med rækkehuse: Bedste sted at bo på hele ruten (hvis nogen absolut tvang os til København…): Her leger børnene, husene er i menneskeskala og der er balance mellem grønt og mursten:

Hvornår er det bedste tidspunkt at vandre Havneringen?

Vælg en dag med klart vejr – og tag noget med til blæst. Vi vandrede efter arbejde i midten af september – så når du at få solnedgangen over Nyhavn med.

Ekstra tip: Se København oppefra!

Ved Slusen hvor Havneringen vender og turen begynder at gå hjemad ligger Amager Motocross Club ved Skraldebjerget. Er benene gode, så snyd ikke dig selv for turen op for at se ud over Københavns Havn.
Find udsigtspunktet

4 replies
 1. Thomas Hartmann
  Thomas Hartmann siger:

  Hvor er det nogle fine beskrivelser. Jeg får virkelig lyst til at komme afsted ud i naturen og ind gennem byen. Det er meget inspirerende :-)

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK

Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten