At finde skatten hvor regnbuen ender

Da vi så denne regnbue på vej ud af Klokkerholm, talte vi om, hvor lidt af lykken, der handler om materielle goder og at “finde skatten for enden af regnbuen”.


GUIDE Hvad koster det at vandre Hærvejen?


Her giver vi vores bud på, hvad det koster at vandre Hærvejen, alt efter hvordan du kan lide at vandre

Hærvejen kan vandres i meget forskellige prisklasser. Hvor meget det koster at vandre Hærvejen afhænger især af disse to ting:

  1. Hvordan du gerne vil overnatte
  2. Om du arrangerer selv eller køber en pakkerejse.

Hærvejen i telt: 2.350 kr. for to

Da vi vendte hjem efter vores vandring på Hærvejen, gjorde vi op, hvad vi havde brugt på overnatning i alt. Vi har  sovet i telt både i naturen, på herbergerne og to gange på campingplads. På 19 dage har vi i alt spenderet 2.350 kr. på overnatning for to personer –  1.175 kr. pr. person.

Bemærk især, at det ikke er billigt at sove i telt på campingpladser. Regn med 230 – 280 kr. for to personer. Hærvejsherbergerne har langt bedre teltpriser – typisk 30 kr. pr. person i telt – og så slipper du tilmed for legepladser og pools!

Hærvejen med telt på hærvejsherbergerne

Hærvejen med overnatning på herberg: 3.800 kr. for to

Herbergerne langs Hærvejen er et genialt og vandrevenligt koncept, der gør det muligt at vandre hele Hærvejen væsentligt billigere end alle andre vandreruter i Danmark. En seng koster 100-150 kroner pr. person. Der er stor forskel på herbergerne, og mange steder er det muligt for en ekstra pris at booke dobbeltværelse. Generelt er herbergerne langt fra overrendte, så som det er nu, behøver risikoen for snorken ikke afskrække dig. Her er vores bud på, hvordan du kan inddele Hærvejen med overnatning på herbergerne:

Dobbeltværelse på hærvejsherberget Strandfogedgaarden

Hærvejen med værelse: 11.200 kr. for to

Vi har vandret meget i Danmark med overnatning på en blanding af vandrehjem, B&B og AirBnb, og bruger i gennemsnit 580 kr. pr. nat for to personer på den måde. Derfor ville vi regne med at kunne vandre Hærvejen for 11.020 kr. for to personer.

Bemærk, at det kræver en del benarbejde at booke selv, men du kan skyde genvej ved at bruge vores etapeforslag inkl. bookinglinks:

Du kan ikke halvere den pris, hvis du er single, for mange steder koster enkeltværelser tæt på det samme som dobbeltværelser. En god undtagelse er Povls Kro herberg – her er prisen pr. opredning:

Dobbeltværelse Povls Kro herberg

Hærvejen med vandrepakke: 50.000 kr. for to

Flere bureauer fx VagabondTours eller Vild Rover Travel tilbyder vandrepakker på Hærvejen – som regel med etaper på cirka 20 km pr. dag. Med mindre du beder om en tilpasset tur, er prisen derfor højere, fordi du er af sted længere. Måske kan du få prisen lidt ned, hvis du spørger efter en samlet tur på Hærvejen.

Selvom vandrepakker er en større udskrivning, får du også en del mere komfort for pengene: Du slipper helt for bøvlet med at booke, du kan få kørt bagage, der er morgenmad og nogle dage også frokost og aftensmad med i prisen. Samtidig får du fx etapebeskrivelser, kort og transport til og fra overnatningsstederne.

Svinkløv Badehotel ligger direkte på Hærvejen

Hvad koster maden?

Vi har ikke regnet mad med i vores budget, for vi har mere eller mindre brugt det samme, som vi ville have brugt derhjemme. Måske lige med et par ekstra fristelser, fx den fremragende middag, vi fik på Hjarbæk Kro. Ikke en, vi lige glemmer. Kroparret er store camino-entusiaster, og de fik ideen til at dele deres arbejdsliv, mens de vandrede caminoen.

Middag på Hjarbæk Kro

Hvad koster det at købe letvægsgrej til at sove i telt?

Hærvejen blev vores anledning til at springe ud i livet med letvægtstelt på ryggen. Udgiften til udstyr indgår derfor også i budgettet. I alt har vi købt telt, liggeunderlag,  soveposer og kogegrej for 5.517 pr. person. Det er alligevel en slat! Omregnet til det, vi plejer at betale pr. overnatning i Danmark, er grejet tjent ind efter 19 overnatninger.
Se også: Pakkeliste til letvægtsvandring med telt

Morgengrimme på Hærvejen efter en nat i telt

Lykkelige, morgengrimme hærvejsvandrere, stadig i posen.

Hvad koster transporten til Hærvejen?

Vi satte bilen i Padborg ved stationen og tog toget til Hirtshals. Turen tager små seks timer og koster cirka 400 kr. pr. person.

6 replies
  1. Johannes Holm
    Johannes Holm siger:

    Hej, jeg står og skal ud at vandre langs noget ad Hærvejen til sommer, og jeg satser på at benytte mig af herbergerne undervejs. Hvad er jeres erfaring med, hvor fyldt der er på dem? Kan man godt satse på, at der som regel vil være en ledig plads til en? Til info, så vandrer jeg alene og i slutningen af juni :-)
    De bedste hilser
    Johannes

  2. Tina Larsen
    Tina Larsen siger:

    Tak for at gøre hærvejen overskuelig ifht både etaper og overnatningsmuligheder. Var nået dertil hvor jeg tænkte at jeg bare starter i Hirtshals og så går det nok med overnatning når teltet er med i rygsækken. Men her har i løst problemet. Tak for jer og for jeres rigtige fine beskrivelser af jeres ture. Man kan jo ikke andet end at få lyst til at trække i vandrestøvlerne og komme afsted😊

    • Marie
      Marie siger:

      Hej Tina
      Du aner ikke hvor meget vi gerne ville have haft denne oversigt inden start. Vi endte i telt af nød, fordi vi simpelthen ikke orkede de mange timers arbejde med at lægge en plan. At telt så viste sig at være meget mere os end vi havde troet – det er en anden sag. Vi er superduperglade for at planen kan blive til gavn. God tur på Hærvejen kh Marie og Torben

  3. Karin
    Karin siger:

    Jeg beundres til stadighed over jeres flotte, inspirerende og gennemarbejdede artikler.
    Jeg bliver fanget og følger links’ne. Tusind tak for jeres bidrag.
    Nyder samtidig kvaliteten at hue, handsker og langenpose (i sofaen) hver dag🥰 Karin

    • Marie
      Marie siger:

      Kære Karin. Hvilken fantastisk besked at få. Motiverer os vil at vandre videre og blive ved med at dele! I dag står den på Bulbjerg.

      Bedste hilsner Marie og Torben

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK

Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt