VANDRERUTE Aarslev Engsø rundt (9,5 km)


Aarslev Engsø rimer på både ådal og fugleliv! Den genskabte sø ligger i Brabrand ganske kort fra Aarhus – og rundturen på 9,5 km er barnevognsvenlig

På vej til familiefødselsdag i Aarhus snuppede vi lige en travetur et nyt sted: Rundt om Aarlev Engsø. Den har vi hørt fra nogle af vores læsere – dejligt, når inspirationen går begge veje.

Facts om ruten:

  • Distance: 9,5 km rundtur
  • Parkering: Der er offentlig P-plads på hjørnet af Byledet og Søskovvej, 8220 Brabrand (og flere andre undervejs)
  • Barnevogn og hund: Ja

Oplevelser undervejs

Ruten rundt om Aarslev Engsø er rig på fugleliv og mulighed for at opleve landskabet og fuglene oppefra fugletårnene. Landskabet er et fint tunnel-dal-landskab og en del af Aarhus ådal. Undervejs kommer du forbi den kæmpestore herregård Constantinsborg, der er familien Holck-Povlsens hjem.

Hvad er søens historie?

Området ved Aarslev Engsø har igennem 250 år været afvandet af lodsejerne for at kunne udnytte engene. I 1990’erne besluttede man at give området tilbage til naturen. I marts 2003 gravede man igennem ådiget ved Skibby, og allerede efter 2-3 uger var engene fyldt af vand igen. Aarslev Engsø var genskabt.

Er ruten skiltet?

Selve turen rundt om Aarslev Engsø er ikke skiltet, men det behøves sådan set heller ikke – du kan nemt orientere dig ift. søen hele vejen rundt. Og der er mange skilte, der fortæller dig hvor du er og hvad der er i hvilken retning.

Kan ruten forlænges?

Aarslev Engsø ligge lige op ad Brabrand Sø, så du kan nemt forlænge turen til 16,5 km ved at vandre begge søer. Se kortet længere nede. Der er masser af gode pausesteder undervejs og delvist læ i fugletårnene.

Vandrer holder pause på bro

Vil I vandre ruten igen?

Ruten bestod gråvejrsprøven – dvs. den var stadig god en novembergrå, blæsende dag. Vi var noget ærgerlige over den vestlige ende af ruten, hvor larmen fra Østjyske Motorvej skæmmer meget – i hvert fald på en blæsevejrsdag, som den vi vandrede. Bilernes susen er dog ikke nok til at afskrække os en anden gang heller, så er vi i området, kunne vi godt finde på at gentage ruten på en anden årstid.

Kort over vandreruten Aarslev Engsø rundt

Her kan du se et kort over vandreruten Aarslev Engsø rundt. Du kan nemt få det ind på din mobil, så du kan se, hvor du selv er:

Hvis du har mere tid og gerne vil forlænge ruten, kan du kombinere turen rundt om Aarslev Engsø med turen rundt om Brabrand Sø. Så får du en rundtur på 16,5 kilometer:

MERE OM DANMARK

Vandrere ved langhallen Fyrkat i Hobro
Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Hverrestrup Bakker - Spor i landskabet
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten