VANDRERUTE Viborgsøerne rundt (11 km)


Vil du opleve dejlige Viborg til fods? Så kan du direkte fra centrum vandre Viborgsøerne rundt. Rundturen er 11 km rundt om Søndersø og Nørresø

Vi blev nysgerrige på Viborg, da vi læste, at Dansk Vandrelaug havde peget på ruten rundt om Søndersø som en kvalitetssti. Vi er i forvejen glade for Viborg som by, så hvorfor ikke vandre en tur?

Facts om ruten

  • Distance: 11 km rundtur
  • Startsted og parkering: Vi satte bilen ved Viborg Golf Hotel, Hans Tausens Alle 2, 8800 Viborg
  • Hund og barnevogn: Nemt med begge dele

Sønæs er et grønt, rekreativt motionsområde ved Søndersø i Viborg

Hvad oplever man på ruten Viborgsøerne rundt?

Viborgsøerne rundt er en ganske bynær rute, så du oplever viborgenserne hverdagsvandrerute og livet i parkerne! Her er en vrimmel af liv med unge, der slentrer en tur, løbere, hundeluftere og rigtig mange aktive mennesker fra den nærliggende idrætshøjskole. Søndersø er mest grøn og mest stiagtig og bærer da også navnet Søndersøstien. Nørresø er en paradevandring langs Viborgs ubestridt dyreste boliger med panorama over søen. Underlaget begge søer rundt er mest grussti og asfalt.

Kan ruten forkortes?

Du kan nemt halvere ruten ved at vælge at vandre enten den ene eller den anden. Søndersø er mest grøn og rolig, Nørresø er mere bypræget.

Er Viborgsøerne rundt skiltet?

Der er sporadiske skilte rundt om Søndersø, men ingen rundt om Nørresø. Det behøves nu heller ikke – det er nogenlunde nemt at orientere sig ift. søen. Ved Nørresø kan man ikke gå langs bredden hele vejen – se evt. på vores kort nederst hvor ruten går.

Hvor langt er det værd at køre for ruten?

Viborgsøerne er en hyggelig, bynær rute og oplagt, hvis du vil se Viborg og blive klog på dit hjemland. Ruten er fed at vandre, hvis du er på de kanter, men nok ikke en rute, vi ville køre over tre kvarters tid for hver vej. Overnatter du i Viborg i en eller anden anledning, er det fedt at have en rute så tæt på byen, som er nem at finde vej på.

Se Viborgsøerne rundt på et kort

Her kan du se kortet over Viborgsøerne rundt og nemt få det ind på din mobil, så du kan se hvor du selv er som en blå prik på kortet.

  1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
  2. Klik på linket her til Viborgsøerne rundt – du er den blå prik på kortet.


MERE OM DANMARK

Hverrestrup Bakker - Spor i landskabet
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt