GUIDE Esrum-Tisvildevejen 77 km stille, bakkede Nordsjælland (A til B eller rundture)


Esrum-Tisvildevejen går fra Tisvilde på Nordkysten, forbi Arresø og til Esrum Sø gennem fine og mindre kendte dele af Nordsjælland

Bedst som jeg troede, jeg havde travet i det meste af Nordsjælland, åbnede Esrum-Tisvildevejen. Rigtig god, skiltet rute, som jeg nu har vandret fordelt på en venindetur, en weekenddag og hverdagseftermiddage i foråret. Den har bragt mig ad helt nye stier, jeg vil vandre igen.

Dejligt pausested ved Alsønderup Engsø – turen derud er en halv km hver vej og værd at vandre

Startsted og parkering

Esrum-Tisvildevejen er en A til B-rute. Starter du fra Esrum, er der gratis parkering ved Esrum Kloster (Klostergade 12, 3230 Græsted). Starter du i Tisvilde, kan du parkere på Tisvildeleje Station (3220 Tisvildeleje).

Hvor lang er Esrum-Tisvildevejen?

Der er både en kort ( 58 km) og en lang version (77 km) af Esrum-Tisvildevejen. Jeg har vandret den lange rute. Ruterne mødes i hver by. Her kan du se etaper for ruten:

 • Esrum – Mårum: 11 km / 18 km
 • Mårum – Annisse: 19 km / 26 km
 • Annisse – Ramløse: 12 km
 • Ramløse – Tisvilde:  19 km / 23 km

Godt hesteliv langs Esrum-Tisvildevejen

Gode muligheder for rundture

Fordi Esrum-Tisvildevejen har både en kort og en lang rute, kan du lave gode rundture tre steder:

 • 42 km rundtur fra Tisvilde eller Ramløse. Der er både overnatning og indkøb i begge byer, så du kan nemt lave rundturen til en weekendtur med overnatning
 • 19 km rundtur fra Alsønderup – kombination af den korte og den lange rute. Parkér fx ved Alsønderup Kirke (Klostergade 12, 3230 Græsted)
 • 22 rundtur i Gribskov fra Esrum eller Nødebo – kombination af den korte og den lange rute. Parkér fx på P- pladsen i skoven ved Esrum Sø over for Nødebovej 77A, 3480 Fredensborg

Venindetur på Esrum-Tisvildevejen: Forår på kirkegården ved Tibirke Kirke. Husk at gå ned for at se skovkirkegården

Er ruten skiltet?

Jep – både den lange og den korte rute på Esrum-Tisvildevejen er skiltet. Jeg gik den efter skiltene, og konsulterede det interaktive kort, hvor jeg var i tvivl (se nederst). Skiltningen er helt ok med enkelte svipsere. Er der ikke vist noget, skal du bare fortsætte ligeud.

Den lange rute mellem Ramløse og Tisvildeleje går langs vandet cirka tre kilometer

Vær vågen de steder hvor den korte og den lange rute skilles. Jeg præsterede at gå FEM km forkert i Grib Skov ved dette skilt. Helt ulogisk viser den lille pil til den lange rute og den store pil til den korte rute. Dvs. du skal til højre for den lange rute og til venstre for den korte…

Hvordan er underlaget?

Der er rigtig meget skov på Esrum-Tisvildevejen og derfor en del grusstier og bløde nålestier, især i Tisvilde Hegn. Du får også dejlige trampestier langs marker og gennem folde. Mellem Ramløse og Annisse er der også en del kortere asfaltstykker, når du skal fra den ene sti til den næste gennem landskabet. Der er heldigvis ikke den store biltrafik.

Trampesti ved Arresø, Ramløse

Hvad med indkøb og proviant?

Vandrer du Esrum-Tisvildevejen på een gang, bør du planlægge indkøb godt eller spørge om muligheden for måltider hvor du bor. Der er nemlig kun gode indkøbsmuligheder Tisvilde og Ramløse. I Mårum er der en tankstation med hotdogs osv., men ikke noget ud over det. Vandrer du den lange rute, kommer du forbi Nødebo, og her kan du tage en omvej på 1 km hver vej til Netto. Længste stræk uden indkøb eller proviant er de 38 km fra tankstationen i Mårum til Netto i Ramløse.

Købmanden i Alsønderup er desværre gået nedenom i 2021

Hvor kan man overnatte?

Der er mange flere steder at overnatte langs Esrum-Tisvildevejen end man lige skulle tro! Årsagen er nok, at ruten er startet af en forening, der har gjort et stort stykke arbejde med at finde lokale, der vil leje værelser ud. Vi boede fremragende i Ramløse på Tisvilde Hegn B&B med stor gæstfrihed og terrasse med udsigt til Arresø.
Find overnatning langs Esrum-Tisvildevejen her på rutens hjemmeside

Tisvildevejen – lang rute

Her kan du se det digitale kort den lange rute. Få kortet ind på mobilen inden afgang, så du kan se dig selv som den blå prik på kortet. Det gør du nemt sådan her:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på dette link til den lange rute på Esrum-Tisvildevejen (du er den blå prik på kortet)

Tisvildevejen – kort rute

Her kan du se det digitale kort over den korte rute. Få kortet ind på mobilen inden afgang, så du kan se dig selv som den blå prik på kortet. Det gør du nemt sådan her:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på dette link til den korte rute på Esrum-Tisvildevejen (du er den blå prik på kortet)

Samlet kort over Esrum-Tisvildevejen

Her kan du se det digitale kort over hele Esrum-Tisvildevejen. Få kortet ind på mobilen inden afgang, så du kan se dig selv som den blå prik på kortet. Det gør du nemt sådan her:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på dette link til hele Esrum-Tisvildevejen (du er den blå prik på kortet)

Holder du også af Esrum-Tisvildevejen?

Hvis du som vi er fan af Esrum-Tisvildevejen, så se lige vandremærket her. Sæt på det på din rygsæk eller dit tøj, og vær med at til at flere lærer den dejlige rute at kende
Find Esrum-Tisvildevejens mærke i shoppen her

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK