PAKKELISTE Vintervandring

Det udvidede min vandreglæde gevaldigt, da jeg besluttede, at vandresæsonen er hele året. Med godt tøj er det slut med at vente i evigheder på godt vejr…

Du har hørt det: Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. For mig skulle der tre, men til gengæld dyre investeringer til – og nu er jeg godt i gang med at vandre året rundt i Danmark.

Her kan du se min pakkeliste til vintervandring fra -7 til 7 grader. Skal du på vinterfjeldstur, så led videre efter en pakkeliste, der duer til det. Min pakkeliste er til dansk vinter – og en vintercamino, hvis den kalder på dig.

Det rejser jeg i:

Mellem-tyk uldtrøje med lynlås
Et par uldsokker
Et par underbukser
Ærmeløs sportstop i uld
Sports-bh i uld
Langærmet uldundertrøje
Lange uldunderbukser
Overtræksbukser med stræk
Støvler Blundstones
Skaljakke
Vanter
Pandebånd i uld
Hue

Det har jeg i rygsækken:

Vandrestave
Silkelagenpose
Uldpose i merino til at sove i
Tyrkisk håndklæde
Striksweater
Regnponcho med plads til rygsækken
Ekstra T-shirt i uld
Et par ekstra uldsokker
Et par ekstra underbukser
Vandrenederdel
Skiundertøj som pyjamas
Hjemmesko
Tandbørste, minitandpasta og tandtråd
Uldvask mini
Shampoo
Negleklipper 3-i-1
Pincetten fra en schweizerkniv
Deodorant
En rulle tape mod vabler
Fodcreme
Mobiltelefon og oplader
Powerbank og ledning
Lommeservietter
Hudpleje
Mascara
Læbepomade
Papir og kuglepen til dagbog
Kreditkort og et ekstra

Hent Maries pakkeliste til vintervandring som pdf

Pibersletten ved Esrum Sø. Foto: Camilla Maria Thøgersen

Gear til vandring

Mangler du tips og anbefalinger til de enkelte dele på pakkelisten, så finder du vores ærlige mening her. Vi køber og betaler vores gear selv, og er derfor ikke bundet af hensyn fx til sponsorer.

Tre ting, jeg har købt til vintervandring

 1. Overtræksbukser. For en gangs skyld gjorde jeg det geniale køb i første hug med et par Tenson, der har supermeget stræk og er vind- og vandtætte. Modellen hedder Biscaya
 2. Skaljakke. Her blev det Patagonias to-lags-jakke Tres Parka. Jeg bruger yderdelen til vandring, og inderforet ofte alene på andre tidspunkter. Bedste vinterjakke nogensinde, og øv for alle de fejlkøb jeg gjorde, inden jeg fandt den…
 3. Luffer. Gik all in med et par af læder fra Hestra, som er totalt retro og bløde som en barnenumse.

Mørket blev min ven

Da jeg først havde tøjet til at holde varmen i blæst og regn, fandt jeg ud af endnu en faktor, som begrænser mig om vinteren: Mørke. Min søster kom uden at vide det med løsningen – hun arbejder nemlig med lommelygter og forærede mig en. De seneste to år har jeg udfordret min mørkeangst og gået tur i skoven – også i mørke. Trygheden med lommelygten i lommen gør et eller andet. Det er ikke fem kilometer, jeg går… Men bare en, to eller tre giver mig lykkefølelsen af at turde. Det er så simpelt: Skoven viste sig at være samme, trygge sted – bare uden lys på:-)

2 replies
 1. Charlotte Kert
  Charlotte Kert says:

  Kære Marie,
  Jeg kan bruge timer på, at læse de mange spændende og inspirerende artikler på jeres hjemmeside. Tak for at I deler super mange gode oplevelser, tips og tricks.
  Kan du anbefale et mærke eller en bestemt sovepose i merino uld, som jeg forstår fra din pakkeliste, at du selv bruger?
  Jeg planlægger, at gå Camino Frances fra medio september fra SJPDP. Har du et tip til det nødvendige “overtøj”?
  På forhånd mange tak.
  Mange hilsner
  Charlotte

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Hej Charlotte. Hvor er det bare dejligt, at du kan bruge Frie fodspor. Vores bedste tips til gear har jeg samlet her: http://www.friefodspor.dk/pakkeliste-mit-bedste-gear-til-caminoen/ Der finder du mærker, priser osv. Jeg har kun ting med, vi selv har købt – så jeg har friheden til at sige min ærlige mening. Med overtøj vandrer jeg uden jakke, men til gengæld med en regnponcho, som også dækker rygsækken. Vi skal hen forbi 1. november/1. december på caminoen, hvis jeg skulle tage jakke med. Og så ville det være en skaljakke – sådan en ejer jeg ikke endnu. Regnponcho er rigeligt, synes jeg, og den løser to funktioner (at holde kroppen tør og at holde rygsækken tør), hvorimod du med jakke også skal finde et rygsækovertræk. Uldsoveposen er også i gear-artiklen – jeg køber dem gennem en norsk kvinde, der selv syr, og de er virkelig labre. Til mine foredrag i Spejder Sport har personalet vist deres merinouldpose. Den er smallere og tyndere og med meget stræk – vejer mindre end den norske model, men varmer så også mindre. Buen camino!

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK