* Artiklen indeholder annoncelinks til overnatning – se mere nederst


ETAPER En uges vandring på vandreøen La Gomera


Her får du vores bedste tips til hvordan du kan opleve La Gomera i vandrestøvler inkl. steder at bo

La Gomera er den næstmindste kanariske ø, og tiltrækker med sin autentiske, tilbagelænede stemning og myriader af vandrestier både vandrere og hippier og dem, der er begge dele. Vi holdt jul i vandrestøvler, og blev klogere på både dejlige steder at bo, og hvor langt man kan gå pr. dag i det temmelige kuperede terræn. Så her får du vores bedste bud på en uges vandring på La Gomera uden for mange dage med bus og taxitransport.

En uges vandring på La Gomera

1. Rundtur fra Hermigua 14 km
2. Fra Hermigua til Vallehermoso 14 km
3. Rundtur fra Vallehermoso 18 km
4. Fra Vallehermoso til Chipude 14 km
5. Rundtur fra Chipude 15 km
6. Fra Chipude til Hermigua 17 km

Distance i alt 92 km
Dagsruterne er kortere end vi ellers vandrer, fordi terrænet på La Gomera er ganske krævende.
Se mere om stier og skiltning på La Gomera her

Se alle seks vandredage på et kort

Ankomstdag

Bus 2 kører lige fra færgelejet i San Sebastian de La Gomera til bjergbyen Hermigua – det tager under et kvarter og koster cirka 34 kroner pr. person. Vi boede i Apartamentos Los Telares (annoncelink) – rigtig gode lejligheder med bjergudsigt, have og pool:

Men endnu mere spektakulært ligger det smukke, lille hus El Tangaro på bjergsiden med udsigt over dalen og en formidabel terrasse og have.

Her i Hermigua står forladte spøgelseshuse skulder ved skulder med hyggelige bjerghuse og barer fulde af liv. På en af dem, Gastro Tasca Estadio, er der er uventet god, lokal mad. Baren ligner ingenting, men det er den!

Dag 1: Rundtur fra Hermigua 14 km

Tag en vandretur fra Hermigua til El Moralito, Playa de la Caleta, Los Pedacitos og tilbage op gennem Hermigua. Der er en hyggelig bar på Playa la Caleta. Medbring vand nok uanset hvad – hvis nu baren er lukket.

Se rundturen på et kort

Som altid, når det går ud af byerne: Op-op-op!

Hvis du hellere vil starte stille, er et godt alternativ at vandre de 7,5 km ad asfalt rundt om den dalen ved Hermigua. Byen strækker sig på begge sider af den nordvendte barranco (kløft). Gå via Las Nuevitas, Llano Campo, Los Pedacitos, Playa Santa Catalina og tilbage op gennem byen. De små asfaltveje er næsten uden biler, og det er dejligt pludselig at kunne nyde udsigterne, mens man går, uden at holde øje med klippesider og rullesten.

Se den korte asfaltrundtur på et kort

Modsat resten af La Gomera er kløften ved Hermigua opdyrket og i gang – der vokser bananpalmer og aloe vera på terrasserne, køer og får græsser i dalen, og mange slags store ænder vralter rundt. Midt i byen pakkes bananerne, inden de sikkert skal videre ud i verden.

Vi fik en kølende cola på denne legendarisk placerede bar i dieseldampene fra en lille benzinstation. Klassisk spansk hygge eller noget…

Dag 2: Fra Hermigua til Vallehermoso 13 km

Vandring 13 km fra Hermigua til næste overnatningssted i Vallehermoso. Overnatning på Hotel Tamahuche, hvis de har plads, og ellers i den store, bohèmeagtige lejlighed Casa Carmilla (annoncelink):

Hvis du booker Casa Carmilla, så spørg på forhånd, om deres elproblemer er løst.

Dag 3: Rundtur fra Vallehermoso 18 km

Smuk rundtur fra Vallehermoso op til stikrydset før Epina, videre til Santa Clara-klostret, Punta de Alcalá, ned til Playa de Vallehermoso og tilbage op til Vallehermoso. Der er et langt stykke midt på dagens rundtur, der er helt fladt og med gode udsigter.

Se ruten på et kort

På denne rute er der et tricky sted kort før Epina: Ved disse skilte skal du ingen af stederne hen, men videre ad vejen bag skiltene – så kommer du op om sendemasten, og videre venstre om bjergtoppen over til Santa Clara:

Her skal du ingen af vejene, men bag om skiltene!

Nedstigningen til Playa de Vallehermoso er absurd smuk. Risikoen for højdeskræk er 3,5 på en 5-skala! Dog dejligt, at stien går i hårnålesving:

Dag 4: Fra Vallehermoso til Chipude 14 km

Det starter med noget af en stigning op af dalen fra Vallehermoso. Efter det får du et stykke omfavnet af laurisilvaskovene i nationalparken Garajonay. Dagens vandring går igennem landsbyerne Las Hayas og El Cercado. Der er god, lokal mad på caféen Casa Efigénia i Las Hayas. Café el Amparo i samme landsby har til gengæld en terrasse med formidabel udsigt:

Også i El Cercado er der autentiske lokale barer. Overnatning på familiehotellet Sonia i Chipude (annoncelink). Gem endelig appetit til aftensmaden!


Dag 5: Rundtur fra Chipude 15 km

I dag går turen op til Alto de Garajonay, Mirador de Igualero og landsbyen Pavón og tilbage til Chipude med overnatning igen på Hotel Sonia (annoncelink).Se rundturen på et kort

Dag 6: Fra Chipude til Hermigua 17 km

Sidste dag vandrer du gennem nationalparken tilbage til starten i Hermigua, hvorfra du kan komme med bussen tilbage til færgen i San Sebastian de La Gomaera.

Se ruten på et kort

Sidste nat i San Sebastian de la Gomera

Vi sluttede en dejlig vandreferie med en overnatning i San Sebastian de la Gomera. Vi sluttede med en bragende god lejlighed i San Sebastian: El Balcón de Colon (annoncelink). Se lige aftenudsigten ned over byen, og forestil dig havet og bjergene bagved, så snart solen står op! Fremragende tapas i San Sebastian de La Gomera: Agape Bistro. Kom i god tid for at bestille bord…

San Sebastian by night set fra vores altan

Hvad betyder annoncelink?

Når der står (annoncelink) efter et link, betyder det, at hvis du booker overnatningen via linket, går en brøkdel af betalingen til at finansiere Frie fodspor. Booker du via et annoncelink, støtter du Frie fodspor, og booking.com tjener mindre. Din pris for overnatningen stiger ikke, men du hjælper os.

Tjek vores pakkeliste til vandring på La Gomera

Se hvordan du kommer bedst og billigst til vintersol og vandring på La Gomera

2 replies
 1. Ole Haubo
  Ole Haubo siger:

  Hej
  Pragtfuld hjemmeside I har. Vi har booket fly til vinterferien
  På turen på La Gomera står der: ‘Dag 2: Fra Hermigua til Vallehermoso 13 km’
  I har ingen ruteforslag, men GoogleMaps siger 18 km. af en vild vej. Er der en realistisk vej?
  På forhånd tak
  Ole

  • Frie Fodspor
   Frie Fodspor siger:

   Hvor skønt I kan bruge siden. Umiddelbart tror vi det er risikabelt at vandre efter Google Maps. Google er ikke særlig god til stier. Terrænet er krævende på La Gomera, og det er virkelig vigtigt med ordentlige apps. På vores kort over de forskellige turforslag kan du fra computer og iPad slå et lag til, der hedder distance markers. Der kan du se de 13 km. Der findes flere stier mellem de to byer, en anden meget brugt rute er på 18 km. Den går længere ud mod kysten. 18 km var for os meget på La Gomera pga. stigninger og varme. Rigtig god tur. Vi er ret misundelige. Kh Marie og Torben

Kommentarer er lukkede.

MERE OM LA GOMERA