ETAPER Vandreøen La Gomera rundt på otte dage

* Artiklen indeholder annoncelinks til overnatning – se mere nederst

Her får du vores bedste tips til hvordan du kan opleve La Gomera i vandrestøvler inkl. steder at bo

La Gomera er den næstmindste kanariske ø, og tiltrækker med sin autentiske, tilbagelænede stemning og myriader af vandrestier både vandrere og hippier og dem, der er begge dele. Vi holdt jul i vandrestøvler, og blev klogere på både dejlige steder at bo, og hvor langt man kan gå pr. dag i det temmelige kuperede terræn. Så her får du vores bedste bud på en god måde at komme øen rundt til fods uden for mange dele med bus og taxi.

Turplan otte dage

1. Rundtur fra Hermigua 12,5 km
2. Fra Hermigua til Vallehermoso 13 km
3. Rundtur fra Vallehermoso 19 km
4. Fra Vallehermoso til Chipude 13 km
5. Rundtur fra Chipude 13,7 km
6. Fra Chipude til Playa de Argaga 12,4 km
7. Fra Playa de Argaga til El Cabrito 13 km
8. Fra El Cabrito til San Sebastián de la Gomera 7,4 km

Distance i alt 104 km

Få tips til stierne, skiltningen og sværhedsgraderne i vores vandreguide til La Gomera her

Ankomstdag

Bus 2 kører lige fra færgelejet i San Sebastian de La Gomera til bjergbyen Hermigua. Vi boede i Apartamentos Los Telares (annoncelink) – rigtig gode lejligheder med bjergudsigt, have og pool:

Men endnu mere spektakulært ligger det smukke, lille hus El Tangaro på bjergsiden med udsigt over dalen og en formidabel terrasse og have.

Her i Hermigua står forladte spøgelseshuse skulder ved skulder med hyggelige bjerghuse og barer fulde af liv. På en af dem, Gastro Tasca Estadio, er der er uventet god, lokal mad. Baren ligner ingenting, men det er den!

Dag 1: Rundtur fra Hermigua 12,5 km

Tag en vandretur fra Hermigua til El Moralito, Playa de la Caleta, Los Pedacitos og tilbage op gennem Hermigua. Der er en hyggelig bar på Playa la Caleta. Medbring vand nok uanset hvad – hvis nu baren er lukket.

Som altid, når det går ud af byerne: Op-op-op!

Hvis du hellere vil starte stille, er et godt alternativ at vandre de 11 km ad asfalt rundt om Hermigua. Byen strækker sig på begge sider af den nordvendte barranco (kløft). Gå via Las Nuevitas, Llano Campo, Los Pedacitos, Playa Santa Catalina og tilbage op gennem byen. De små asfaltveje er næsten uden biler, og det er dejligt pludselig at kunne nyde udsigterne, mens man går, uden at holde øje med klippesider og rullesten. Modsat resten af La Gomera er kløften ved Hermigua opdyrket og i gang – der vokser bananpalmer og aloe vera på terrasserne, køer og får græsser i dalen, og mange slags store ænder vralter rundt. Midt i byen pakkes bananerne, inden de sikkert skal videre ud i verden.

Vi fik en kølende cola på denne legendarisk placerede bar i dieseldampene fra en lille benzinstation. Klassisk spansk hygge eller noget…

Dag 2: Fra Hermigua til Vallehermoso 13 km

Vandring 13 km fra Hermigua til næste overnatningssted i Vallehermoso. Overnatning på Hotel Tamahuche, hvis de har plads, og ellers i den store, bohèmeagtige lejlighed Casa Carmilla (annoncelink):

Hvis du booker Casa Carmilla, så spørg på forhånd, om deres elproblemer er løst.

Dag 3: Rundtur fra Vallehermoso 19 km

Smuk rundtur fra Vallehermoso op til stikrydset før Epina, videre til Santa Clara-klostret, Punta de Alcalá, ned til Playa de Vallehermoso og tilbage op til Vallehermoso. Der er et langt stykke midt på dagens rundtur, der er helt fladt og med gode udsigter. På denne rute er der et tricky sted kort før Epina: Ved disse skilte skal du ingen af stederne hen, men videre ad vejen bag skiltene – så kommer du op om sendemasten, og videre venstre om bjergtoppen over til Santa Clara:

Her skal du ingen af vejene, men bag om skiltene!

Nedstigningen til Playa de Vallehermoso er absurd smuk. Risikoen for højdeskræk er 3,5 på en 5-skala! Dog dejligt, at stien går i hårnålesving:

Dag 4: Fra Vallehermoso til Chipude 13 km

Det starter med noget af en stigning op af dalen fra Vallehermoso. Efter det får du et stykke omfavnet af laurisilvaskovene i nationalparken Garajonay. Dagens vandring går igennem landsbyerne Las Hayas og El Cercado. Der er god, lokal mad på caféen Casa Efigénia i Las Hayas. Café el Amparo i samme landsby har til gengæld en terrasse med formidabel udsigt:

Også i El Cercado er der autentiske lokale barer. Overnatning på familiehotellet Sonia i Chipude (annoncelink). Gem endelig appetit til aftensmaden!


Dag 5: Rundtur fra Chipude 13,7 km

I dag går turen op til Alto de Garajonay, til Laguna Grande og El Cercado og tilbage til Chipude med overnatning igen på Hotel Sonia (annoncelink).


Dag 6: Fra Chipude til Playa de Argaga 12,4 km

Vandring fra Chipude til næste overnatning på meditationsstedet Finca Argayall. For at finde vej: Sæt først maps.me til Degolada de Cerillal, derefter til El Guro og så til Playa de Argaga. Argayall er det vildeste, økologiske overnatningssted lige uden for Vueltas (en del af Valle Gran Rey). Den sidste del af turen derud er blændende smuk og dramatisk:

Man bliver lidt bundet af, at det er fuldpension – også selvom den vegetariske forplejning er gudedejlig! Men alt i alt et pragtfuldt sted at overnatte og evt. tage en ekstra hviledag eller deltage i yoga eller meditation. Her kan du nyde livet, mens Atlanterhavet brøler ind, og klipperne står over dig, hvor de har gjort det fra begyndelsen. Minimum to nætter.

Dag 7: Fra Playa de Argaga til El Cabrito 13 km

Gå 2 km fra Argayall til havnen i Vueltas og tag med båd til Playa de Santiago (med Fred Olsen – afgang allerede 07:30 bortset fra søndag hvor det er klokken 8:00). Vandring 13 km fra Playa de Santiago til hotellet i El Cabrito. Vigtigt: Der er ingen indkøbsmuligheder mellem Playa de Santiago og San Sebastián. Spørg hotellet El Cabrito om råd og medbring rigeligt vand.

Dag 8: Fra El Cabrito til San Sebastián de La Gomera 7,4 km

Bragende god lejlighed i San Sebastian: El Balcón de Colon (annoncelink). Se lige aftenudsigten ned over byen, og forestil dig havet og bjergene bagved, så snart solen står op!

Fremragende tapas i San Sebastian de La Gomera: Agape Bistro. Kom i god tid for at bestille bord…

Hvad betyder annoncelink?

Når der står (annoncelink) efter et link, betyder det, at hvis du booker overnatningen via linket, går en brøkdel af betalingen til at finansiere Frie fodspor. Booker du via et annoncelink, støtter du Frie fodspor, og booking.com tjener mindre. Din pris for overnatningen stiger ikke, men du hjælper os.

Tjek vores pakkeliste til vandring på La Gomera

Se hvordan du kommer bedst og billigst til vintersol og vandring på La Gomera

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM LA GOMERA