PAKKELISTE Macabi: Test af lang vandrenederdel med lommer


Min Macabi Travel Skirt er nok den friluftsting, jeg har overvejet længst – men den er hele ventetiden værd

Speciel ser den ud, Macabis vandrenederdel, som også kan laves om til bukser. Jeg har kigget på den længe, og været i tvivl af flere grunde. Nu har jeg den endelig, og den har bestemt ikke skuffet, som du kan se i min lille test her.

OBS: Jeg har en Macabi Slim Skirt til salg i størrelse M, længden short og farven bark. Den er ubrugt og aldrig vasket. Skriv i kommentarfeltet, hvis du er interesseret i at købe den.

Materialet: Letvægt og hurtigtørrende

Macabi Travel Skirt er i et meget let nylonmateriale – det minder mest af alt om Fjällrävens klassiske G1000-stof, bare i en meget lettere version. Det er ret vandafvisende, og når det endelig bliver vådt, tørrer det på rekordtid. Der er ikke stræk i stoffet. Fordi stoffet er så let, falder nederdelen ikke på samme måde som andre lange nederdele – men det kan jeg godt leve med. Stoffet er ukrøllende, også efter en tur i rygsækken.

Hvordan er lommerne?

Kort sagt: Geniale. Det er simpelthen så fedt, når der endelig er kvindetøj med ordentlige lommer. Hvem gider være afhængig af en mand med lommer? I begge sider er der store lommer, der er virkelig behagelige at have hænderne i:

Venstre lomme har en lille inderlomme også, og højre lomme har en stor inderlomme med lynlås, der genialt nok lyner nedad, så tingene er i sikkerhed for lange fingre. Macabi skriver, at lynlåslommen er god til mobilen, men det synes jeg ikke, den er, for jeg har en stor mobil. der virkelig mærkes på lange vandringer. Den pakker jeg i rygsækkens hoftebælte i stedet. Men til fx kreditkort eller pilgrimspas er lynlåslommen formidabel.

Hvis nederdelen sidder i taljen, er lommerne er lidt svære at komme ned i, når du har rygsæk med hoftebælte på. Overvej derfor, om du vil vælge størrelse, så den passer dig på hofterne.

Hvordan falder nederdelen når man går?

Det kan du se ret godt i videoen her, hvor jeg har den på:

Hvordan er det at vandre i lang nederdel?

Jeg er vild med det! I hvert fald, når nederdelen er Macabi… Den er luftig nok, så den på ingen måde bliver for varm. Og den er bred nok til selv de længste skridt og til at sidde i skrædderstilling i pauserne.

Jeg kan især godt lide, at den er tækkelig – forstå mig ret: Jeg synes egentlig godt om, at den dækker mine ben, så jeg slipper for at føle, at jeg har lår over det hele, når jeg sidder og holder pause på en café fx. Det er også rigtig fedt ikke at behøve solcreme på benene – stoffet er faktor 25. På caminoens mange kirkebesøg føles længden også som god situationsfornemmelse:-)

På kolde morgener er det dejligt, at stoffet er så vindtæt, så man ikke fryser. Når det bliver varmere op ad dagen, gør ventilationen, at nederdelen er rigtig behagelig. Jeg vandrer i den også om vinteren og i frostvejr med tykke uldunderbukser under og fryser ikke.

Hvad vejer den?

Min Macabi er størrelse L i længden long, og den vejer 315 gram.

Hvilke modeller findes der?

Macabi findes i en kort, en lang og en lang, smal model. Det er den lange model, jeg har. Alle modeller kan i et snuptag laves om til shorts eller bukser med den snor, der er i taljen.

Tips til at vælge størrelse

Der er et godt og meget præcist målskema på Macabis hjemmeside, som jeg gik ud fra – klik på ‘sizing info’. Jeg valgte en størrelse L (jeg er 182 cm høj). Størrelserne angiver taljemålet. Hvis du vil vandre med rygsæk, er det en god ide at vælge en størrelse, så den kan sidde på hofterne – sidder den i taljen, er det nemlig svært at komme ned i lommerne for rygsækkens hoftebælte. Vælg derfor det taljeelastikmål, der passer med dit hoftemål.

Jeg er lav! Kommer jeg til at sjoske i den?

Som du kan se, er den lange model lang, selv til mig, der er 182 cm høj og har valgt str. L. Men heldigvis kan du selv vælge længden: Short – long eller regular. Så du kan finde, hvad der passer dig bedst, uden at risikere at sjoske i den.

Hvad koster den inklusiv det hele?

Macabi kan desværre ikke prøves på forhånd, men kun købes online hos Macabi selv, og det er en amerikansk webshop. Jeg betalte 628 kr. for nederdelen og 158 kr. for fragten, i alt 786 kr. Oveni kan der i tolden komme et gebyr på 160 kr. og moms på 157 kr., så nederdelen kan ende på 1.100 kr., og det er alligevel en sjat. Leveringstiden var lang: Næsten tre uger.

Hvad med blæsevejr?

Jeg har vandret i Macabi op til 14-15 sekundmeter nu. Den blafrer, men ikke på en generende måde. Den er på en eller anden måde konstrueret, så du ikke risikerer at lave en Marilyn Monroe.

Duer buksefunktionen?

Hmmmm…. Altså, jo. Det er meget let: Man tager bare snoren i taljen og hægter den fast forneden bagpå nederdelen. Men for det første synes jeg ikke, haremsbuksestilen er særligt klædelig, og for det andet kan man sagtens gå stejlt opad og op ad trapper med nederdelen uden at risikere at træde i den. Ved blæsevejr synes jeg buksefunktionen generer, fordi man kan mærke snoren.

Du kan også justere snoren, så du får nogle meget posede shorts ud af det. Den funktion kommer jeg nok heller ikke til at bruge.

Er der indershorts i?

Macabi har ikke indershorts, og det er jeg glad for. Men er du en af de kvinder, der oplever, at lårene skarver, skal du nok vælge fx cykelshorts ellers underbukser med ben under.

Hvilken farve?

Min Macabi er i farven bark. Jeg synes den svarer til mørk khaki. En god naturfarve, der er pæn sammen med mange farver. Jeg har den også i farven charcoal, der faktisk ikke er grå, men mørk, støvet lilla. Se den her:

Vil du se flere billeder af Macabi?

Så tjek denne blogger der har masser af billeder og har skrevet en grundig test (på engelsk).

21 replies
 1. Aili
  Aili siger:

  Hej,
  Jeg har faktisk 2 ubrugte Macabiskirt til salg på dba. Fik købt dem for store og har siden købt dem mindre. De er intet mindre end geniale og de er købt efter, at jeg læste Marie’s anbefaling. De er str XL i sort og charcoil.
  Bh, Aili

  Svar
   • Aili Nordentoft
    Aili Nordentoft siger:

    De to jeg har til salg på dba er model regular.
    Men jeg har dem også i model slim short i de samme farver+raspberry wine, purple haze og light gray. Jeg har tabt mig, så de er en anelse for store nu, så jeg kan nok godt overtales til at skille mig af med dem – så kan jeg købe nye i nummeret mindre:-). Ellers syr jeg dem evt bare ind/ lægger dem op.
    Med told oven i prisen bliver de trods alt lidt pebrede.
    Kh Aili

    Svar
   • Marie
    Marie siger:

    Hej Lotte

    Jeg er lidt i tvivl om Aili kan se når du svarer i tråden. Hvis ikke du hører fra hende, kan jeg prøve at se om jeg kan finde hendes mail. Hilsen Marie

    Svar
    • Aili
     Aili siger:

     Hej,
     Jeg har skam fået besked om Lotte’s henvendelse, og hun har også købt dem begge to. Jeg fik en sød sms fra hende om, at hun var mega glad for dem :-)
     Hilsen Aili

     Svar
     • Marie
      Marie siger:

      Genialt! Både dejligt nederdelene fandt rette ejer og at I kan skrive til hinanden her. Så fungerer kommentarfeltet jo på bedste vis. Vandrehilsner Marie

 2. Pia Samsing
  Pia Samsing siger:

  Hej Marie, overvejer du stadig forhandling af nederdelen? Eller har du det allerede. Den er jo genial til en, som ikke kan finde vandrebukser, som ikke sidder til. Og så æææælsker jeg haremsbukser, som er væsentligt kønnere end vandrebukser med stretch😉
  Dbh Pia
  PS: i øvrigt en fornøjelse at læse dine tekster 👍

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Pia. Nu er vi så langt, at vi har forsøgt, men desværre fået nej, fordi der simpelthen er for mange farver, modeller og størrelser til at de kan køre lager to steder i verden. Meget øv. Jeg overvejer at spørge til kun een model (den lange) og kun to-tre farver. Jeg tror mange af deres farver aldrig ville sælge i Europa. Men måske jeg tager fejl. Uanset hvad er der desværre ikke udsigt til at vi bliver forhandler. Bedste hilsner Marie

   Svar
   • Pia Samsing
    Pia Samsing siger:

    Øv da, og kan kun give dig ret mht 2-3 farver. Alt andet lige så ER vi i dk nok mest til jordfarver😊

    Svar
    • Marie
     Marie siger:

     Nemlig – nordisk stil. Hvis du bestiller, kan vi overveje at gøre det sammen. Jeg har brug for en sort også. Så er der kun een pakke der skal gennem tolden, og jeg kan sende videre til dig med PostNord.

     Svar
     • Pia Samsing
      Pia Samsing siger:

      God ide👍
      Khaki str large, alm længde (172 cm høj) skal jeg sende dig et a’contobeløb? Kh pia

   • Birgitte Schmidt
    Birgitte Schmidt siger:

    Hej Marie😊 tak fordi jeg måtte købe den skønne nederdel…. Den har fået lidt elastik i taljen og er bare skøn… så hvis du igen bestiller overthere skal jeg ha’ endnu en… eller endnu bedre hvis du får forhandlingen, så er jeg køber. Mange hilsner Birgitte

    Svar
    • Marie
     Marie siger:

     Dejligt! Jeg overvejer at lave en eller anden måde at koble Macabikøbere i Danmark sammen. Ved bare ikke lige hvordan. Det må der tænkes over. Må jeg fx give dit navn videre, når den næste skriver om fællesbestilling?

     Svar
 3. Mette
  Mette siger:

  Hej – jeg var på tur i Tibet og fik inden turen anbefalet denne – da det er praktisk når man skal gå afsides…. så blotter man ikke måsen <3

  Den må da kunne fås herhjemme – så surt med de afgifter, det er så urimeligt ;(
  God aften Mette

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Mette. Den er genial, synes jeg. Jeg pønser på at spørge om at blive europæisk forhandler af den, for det er træls for alle parter med told osv. Kan varmt anbfelae den. Jeg ved, at der er flere i gruppen Friluftskvinder, der vil købe til Black Friday. Måske det var en ide at bestille samlet hjem og deles om toldgebyret? Kh Marie

   Svar
 4. Lone Østergaard
  Lone Østergaard siger:

  Hej. Blot for at fortælle, at du har været.heldig at slippe for toldbehandling. Under 1.150 kr skal der ikke betales told, men gebyr for behandling er 160 kr. Dertil kommer moms af beløbet, så det ville normalt blive ca. 350 kr oveni prisen. Mvh Lone

  Svar
 5. Aase Have
  Aase Have siger:

  Tusinde tak for at du deler din test.
  Det lyder bestemt som en god og brugbar investering og så er den jo rigtig pæn og klædelig – ihverfald på dig ?
  Den ser lang ud og jeg tænker, om jeg med kun 170 cm vil falde i den ?
  Forøvrigt et rigtig pænt tørklæde du har – heldigvis har jeg også et magen til ?
  Mvh Aase ?

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hov!!! Hvor var det godt, du skrev! Det viser sig, at man kan vælge længden selv – long – short- regular! Jeg har long. Jeg har opdateret testen nu, for det er jo en vigtig oplysning til kvinder med kortere ben end jeg! Hihi med tørklædet! kh Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM CAMINOEN

MERE OM DANMARK