PAKKELISTE Macabi: Test af lang vandrenederdel med lommer


Hvordan er Macabi Travel Skirt til vandring – og kan man overhovedet vandre i nederdel?

Speciel ser den ud, Macabis vandrenederdel, som også kan laves om til bukser. I min lille test her kan du læse min ærlige mening om Macabi. Min Macabi Travel Skirt er nok den friluftsting, jeg var længst tid om at beslutte mig for – men den er hele ventetiden værd.

Materialet: Letvægt og hurtigtørrende

Macabi Travel Skirt er i et meget let nylonmateriale – det minder mest af alt om Fjällrävens klassiske G1000-stof, bare i en meget lettere version. Det er ret vandafvisende, og når det endelig bliver vådt, tørrer det på rekordtid. Der er ikke stræk i stoffet. Stoffet er ukrøllende, og det retter sig hurtigt ud, selv efter en tur i rygsækken.

Hvordan er lommerne?

Kort sagt: Geniale. Det er simpelthen så fedt, når der endelig er kvindetøj med ordentlige lommer. Hvem gider være afhængig af en mand med lommer? I begge sider er der store lommer, der er virkelig behagelige at have hænderne i:

Venstre lomme har en lille inderlomme også, og højre lomme har en stor inderlomme med lynlås, der genialt nok lyner nedad, så tingene er i sikkerhed for lange fingre. Macabi skriver, at lynlåslommen er god til mobilen, men det synes jeg ikke, den er, for jeg har en stor mobil. der virkelig mærkes på lange vandringer. Den pakker jeg i rygsækkens hoftebælte i stedet. Men til fx kreditkort eller pilgrimspas er lynlåslommen formidabel.

Hvis nederdelen sidder i taljen, er lommerne er lidt svære at komme ned i, når du har rygsæk med hoftebælte på. Overvej derfor, om du vil vælge størrelse, så den passer dig på hofterne.

Hvordan falder nederdelen når man går?

Fordi stoffet er så let, falder nederdelen ikke på samme måde som andre lange nederdele – men det kan jeg godt leve med. I videoen her har jeg min Macabi på – så kan du danne dig et indtryk:

Hvordan er det at vandre i nederdel?

Jeg er vild med det! I hvert fald, når nederdelen er Macabi… Den er dejlig luftig og vid nok til selv de længste skridt og til at sidde i skrædderstilling i pauserne.

Jeg kan især godt lide, at den er tækkelig – forstå mig ret: Jeg synes egentlig godt om, at den dækker mine ben, så jeg slipper for at føle, at jeg har lår over det hele, når jeg sidder og holder pause på en café fx. Det er også  fedt ikke at behøve solcreme på benene – stoffet er faktor 25. På caminoens mange kirkebesøg føles længden som god situationsfornemmelse:-)

Er en lang nederdel ikke for varm?

På kolde morgener er det dejligt, at stoffet er så vindtæt, så man ikke fryser. Når det bliver varmere op ad dagen, gør ventilationen, at nederdelen stadig er behagelig. Om vinteren kan Macabi med tykke uldunderbukser under godt erstatte lange bukser.

På varme sommerdage er min lange Macabi for varm – så hopper jeg i versionen der går til knæet:

Hvilke modeller findes der?

Macabi findes i tre modeller:

 • Macabi Trekking Skirt (den jeg vandrer mest i)
 • Macabi kneelength (den fungerer ikke for mig fordi jeg tager for lange skridt)
 • Macabi Slim skirt (den har jeg ikke).

Alle modeller kan i et snuptag laves om til shorts eller bukser med den snor, der er i taljen.

Hvad vejer Macabi vandrenederdele?

De føles og er superlette:

 • Macabi Trekking Skirt str. L: 319 gram
 • Macabi kneelength str. L: 188 gram

Landart ved Garachico

Tips til at vælge størrelse

Der er et godt og meget præcist målskema på Macabis hjemmeside, som jeg gik ud fra – klik på ‘sizing info’. Jeg er 182 cm høj og bruger størrelse L. Størrelserne angiver taljemålet. Hvis du vil vandre med rygsæk, er det en god ide at vælge en størrelse, så den kan sidde på hofterne, for sidder den i taljen, er det nemlig svært at komme ned i lommerne for rygsækkens hoftebælte. Overvej derfor at vælge det taljeelastikmål, der passer med dit hoftemål.

Jeg er lav! Kommer jeg til at sjoske i den?

Som du kan se, er den lange model lang, selv til mig. Men heldigvis kan du i modeller Macabi Travel Skirt og Macabi slim Skirt selv vælge længden: Short, regular eller long. På den måde kan du finde den længde, der passer dig bedst, uden at risikere at sjoske i den.

Hvad koster den inklusiv det hele?

Macabi kan desværre ikke prøves på forhånd, men kun købes online hos Macabi selv, og det er en amerikansk webshop. Jeg betalte 628 kr. for nederdelen og 158 kr. for fragten, i alt 786 kr. Oveni kan der i tolden komme et gebyr på 160 kr. og moms på 157 kr., så nederdelen kan ende på 1.100 kr., og det er alligevel en sjat. Hurtig levering. Mange danske kvinder bestiller sammen – se i kommentarfeltet hvem der gerne vil bestille sammen.

Hvad med blæsevejr?

Jeg har vandret i Macabi op til 14-15 sekundmeter nu. Den blafrer, men ikke på en generende måde. Den er på en eller anden måde konstrueret, så du ikke risikerer at lave en Marilyn Monroe.

Duer buksefunktionen?

Hmmmm…. Altså, jo. Det er meget let: Man tager bare snoren i taljen og hægter den fast forneden bagpå nederdelen. Men for det første synes jeg ikke, haremsbuksestilen er særligt klædelig, og for det andet kan man sagtens gå stejlt opad og op ad trapper med nederdelen uden at risikere at træde i den. Ved blæsevejr synes jeg buksefunktionen generer, fordi man kan mærke snoren.

Du kan også justere snoren, så du får nogle meget posede shorts ud af det. Den funktion kommer jeg nok heller ikke til at bruge.

Er der indershorts i?

Macabi har ikke indershorts, og det er jeg glad for. Men er du en af de kvinder, der oplever, at lårene skarver, skal du nok vælge fx cykelshorts eller underbukser med ben under.

Hvilken farve?

Jeg har farverne bark (khaki), sort, maroon (bordeaux) og charcoal. Den sidste troede jeg ville være mørkegrå, men den er faktisk mere mørkelilla:

Vil du se flere billeder af Macabi?

Så tjek denne blogger der har masser af billeder og har skrevet en grundig test (på engelsk).

63 replies
 1. Dorthe Svaneh
  Dorthe Svaneh siger:

  Hej Marie!
  Har du stadig din korte vandrenederdel til salg?
  Jeg er interesseret 👍
  Mvh
  Dorthe Svane

 2. Lærke Lundø
  Lærke Lundø siger:

  Hej
  Vil høre om der er nogle der er med på en fælles bestilling??? Mange hilsner/Lærke

  • Grete fyhr
   Grete fyhr siger:

   Hej Lærke, ja jeg er interesseret😀

   Jeg har skrevet til producenten, som svarer, at der kan være bøvl med sendinger til Danmark, og at der kan gå et stykke tid.

   • Lærke Lundø
    Lærke Lundø siger:

    Hvis du høre fra dem vil jeg stadig gerne lave en fælles bestilling. Sorry sent svar, jeg havde ikke fået slået notifikation til.

    • Grete fyhr
     Grete fyhr siger:

     Hej Lærke, da jeg ikke hørte fra dig, har jeg desværre selv bestilt, hilsen Grete

 3. Karen
  Karen siger:

  Kære Marie,

  Endnu et fantastisk indlæg – virkelig fed vandrenederdel…. men også dejlig video udover det :)
  KH fra Karen

 4. Helle Rasmussen
  Helle Rasmussen siger:

  Jeg er vild med den nederdel i lang. Jeg er 107 cm omkring hoften. Vil det være bedst med en str xl mon? Den svinger jo fra 34’ til 46’ i str. xl hvor str l ender på 42’ så lige der hvor mit mål rammer. Jeg er med på en fælles bestilling, hvis nogen er klar.

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Helle. Super ide at skrive her, at du gerne vil bestille sammen. Med størrelse tror jeg det er bedst at spørge hos Macabi, de er nok bedst til at guide.

   Hilsen Marie

   • Helle Rasmussen
    Helle Rasmussen siger:

    Jeg har bestilt den. Jeg vild med den nederdel og bruger den snart til alt. Jeg bor i Vejle. Jeg betalte 190 kr. i told så overvejer da at købe en mere

    • Marie
     Marie siger:

     Den er altså også genialos! Har aldrig fundet en tilsvarende genial kort model, men er i gang med selv at lave et symønster til en kort vandrenederdel, der skal testes på turen til Japan. kh Marie

     • Helle Rasmussen
      Helle Rasmussen siger:

      Har du ikke deres den korte model? Er den ikke lige så god, eller hvad mener du om den i forhold til den lange?

     • Marie
      Marie siger:

      Hej Helle. Til mig er den korte ikke lige så godt. I meget kuperet terræn mangler den for mig cirka 6 cm i vidden nederst. Jeg synes også at jeg ser dum ud i den. Se fx billederne fra Tenerife. Hvis nederdelen var funktionel, ville jeg være ligeglad med at se dum ud. Men nu er den korte til salg, og jeg er ved at sy min egen korte vandrenederdel. Bemærk den korte Macabi har mange fans, så min mening er jo bare min…. Måske du oplever andet. Det samme med den lange. Genial til mig, men der er måske også nogle den ikke passer lige så godt. Kh Marie

    • Birgit Gilbert
     Birgit Gilbert siger:

     Hej Helle – Hvor lang tid tog det for pakken, at kommen gennem tolden? KH Birgit

     • Helle Rasmussen
      Helle Rasmussen siger:

      Fra jeg bestilte til de lå i den danske told ca 5 dage. Vær opmærksom på de sender et brev til dig så det lander i din postkasse. Første gang gik jeg og ventede og forstod ikke den lå stille i tolden. Forventede måske bare en besked i min PostNord app. Lidt fjollet med et fysisk brev i disse tider. Da jeg først havde indbetalt gik der to dage ca.

    • Birgit Gilbert
     Birgit Gilbert siger:

     Tak for det hurtige svar Helle – min pakke ankom til København onsdag i sidste uge, så nu håber jeg snart der er brev i postkassen. Kan læse du har bestilt flere gange, så du er tilfreds med størrelsen?

     • Helle Rasmussen
      Helle Rasmussen siger:

      Ja det brev må dukke op snart.
      Jeg startede med en L, men de to andre jeg købte har jeg i M. Jeg er normalt en str. 40. Men føler dem i M er de bedste til mig. Elsker dem. Skal til Grønland om 3 uger og ved jeg kun kommer til at gå i dem.👏

 5. Elizabeth Dam
  Elizabeth Dam siger:

  Hej. Lyder som en fantastisk nederdel. Jeg er meget interesseret i at købe den. Det skal være farven khaki. Large. Skal gå Finesterra -Muxia turen nu her fra 19 august.

 6. Helen
  Helen siger:

  Hej Marie
  Jeg er lidt vild med de nederdele.
  Mit taljemål er 97 og hofte 107… så hvis du stadig har den “grønne” til salg og du tror, at jeg kan passe den… jeg er kun 1,62 høj. Så er jeg interesseret.
  Ellers må det blive en af de brune, jeg skal have fat i…og ned midt over knæet.
  Tak for din skønne hjemmeside… jeg er på den flere gange dagligt :) og var iøvrigt også lige omkring Nødebo i sidste uge.
  Kh Helen

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Helen. Hvor dejligt du kan bruge siden! Hvis du finder ud af at du vil købe den grønne, så er den stadig til salg. Du kan se meget om målene og vurdere ud fra dem inde på Macabis hjemmeside. Jeg kan sende nederdelen enten i dag fredag og ellers desværre først 8. august. God sommer fra Marie

 7. Anette
  Anette siger:

  Hej Marie. Jeg har en ubrugt Macabi Knee length Skirt, L , farve Bark til salg. Aldrig brugt og stadig i indpakning. Den er for stor til mig. Ved du om der er nogen interesserede for tiden?

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Anette. Der er ikke lige nogen, der har amilet for nylig og spurgt – men når din kommentar står her på artiklen, er der måske nogen, der henvender sig til dig:-) Held og lykke med salget kh Marie

  • Ann
   Ann siger:

   Jeg er selv meget i tvivl. Målene i livet, som de angiver spænder jo mellem helt slap elastik til helt udspændt. Hvor skal ens eget mål så ligge for at det passer?

 8. Anette
  Anette siger:

  hej jeg er blevet inspireret af din test af nederdele og tænker det er det rette for mig. Vil du hjælpe mig med følgende:
  – har du personer der ønsker at købe, samkøb, for tiden
  – hvordan vælge jeg størrelse ift taljevidde, skal jeg vælge hvor min ligger lige mellem de opgivede tommer eller skal den mindste angivet taljevidde svare til min taljevidde
  hilsner Anette

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Anette

   Jeg har ikke nogen lige pt. der skal bestille Macabi. Et godt asted at spørge kan også være gruppen Friluftskvinder på Facebook. Jeg skal niok give dit navn videre, hvis nogen spørger mig, om andre vil bestille. Jeg plejer at bestille hoftemål, foprdi jeg har nederdelen sidden på hoften. Hvis du vil have den siddende i taljen, kan du sagtens vælge at gå efter det mål. Hilsen Marie

 9. Anne-Louise
  Anne-Louise siger:

  Hej igen. Har siddet og kigget på størrelser. Jeg er i tvivl hvorvidt jeg skal vælge Slim modellen eller ej. Har du prøvet begge og I så fald, hvorledes mærker du forskellen?
  Andre der har prøvet bege, må også gerne svare 😊
  Mvh Anne-Louise

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Anne-Louise. Jeg har ikke prøvet slim, men jeg har prøvet knee lenght. I varmt vejr er den nødvendig, fordi den lange er for varm, hvis det er mere end cirka 22 grader varmt. Knee lenght er ikke helt så bred, som jeg gerne ville have den – den er fx ikke bred nok til skrædderstilling. Den er til gengæld ok ift. at stoffet ikke strammer når man tager lange skridt. Prøåv evt. at spørge inde i gruppen Friluftskvinder (Facebook) – der er flere, der har den. kh Marie

 10. Aili
  Aili siger:

  Hej,
  Jeg har faktisk 2 ubrugte Macabiskirt til salg på dba. Fik købt dem for store og har siden købt dem mindre. De er intet mindre end geniale og de er købt efter, at jeg læste Marie’s anbefaling. De er str XL i sort og charcoil.
  Bh, Aili

   • Aili Nordentoft
    Aili Nordentoft siger:

    De to jeg har til salg på dba er model regular.
    Men jeg har dem også i model slim short i de samme farver+raspberry wine, purple haze og light gray. Jeg har tabt mig, så de er en anelse for store nu, så jeg kan nok godt overtales til at skille mig af med dem – så kan jeg købe nye i nummeret mindre:-). Ellers syr jeg dem evt bare ind/ lægger dem op.
    Med told oven i prisen bliver de trods alt lidt pebrede.
    Kh Aili

   • Marie
    Marie siger:

    Hej Lotte

    Jeg er lidt i tvivl om Aili kan se når du svarer i tråden. Hvis ikke du hører fra hende, kan jeg prøve at se om jeg kan finde hendes mail. Hilsen Marie

    • Aili
     Aili siger:

     Hej,
     Jeg har skam fået besked om Lotte’s henvendelse, og hun har også købt dem begge to. Jeg fik en sød sms fra hende om, at hun var mega glad for dem :-)
     Hilsen Aili

     • Marie
      Marie siger:

      Genialt! Både dejligt nederdelene fandt rette ejer og at I kan skrive til hinanden her. Så fungerer kommentarfeltet jo på bedste vis. Vandrehilsner Marie

 11. Pia Samsing
  Pia Samsing siger:

  Hej Marie, overvejer du stadig forhandling af nederdelen? Eller har du det allerede. Den er jo genial til en, som ikke kan finde vandrebukser, som ikke sidder til. Og så æææælsker jeg haremsbukser, som er væsentligt kønnere end vandrebukser med stretch😉
  Dbh Pia
  PS: i øvrigt en fornøjelse at læse dine tekster 👍

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Pia. Nu er vi så langt, at vi har forsøgt, men desværre fået nej, fordi der simpelthen er for mange farver, modeller og størrelser til at de kan køre lager to steder i verden. Meget øv. Jeg overvejer at spørge til kun een model (den lange) og kun to-tre farver. Jeg tror mange af deres farver aldrig ville sælge i Europa. Men måske jeg tager fejl. Uanset hvad er der desværre ikke udsigt til at vi bliver forhandler. Bedste hilsner Marie

   • Pia Samsing
    Pia Samsing siger:

    Øv da, og kan kun give dig ret mht 2-3 farver. Alt andet lige så ER vi i dk nok mest til jordfarver😊

    • Marie
     Marie siger:

     Nemlig – nordisk stil. Hvis du bestiller, kan vi overveje at gøre det sammen. Jeg har brug for en sort også. Så er der kun een pakke der skal gennem tolden, og jeg kan sende videre til dig med PostNord.

     • Pia Samsing
      Pia Samsing siger:

      God ide👍
      Khaki str large, alm længde (172 cm høj) skal jeg sende dig et a’contobeløb? Kh pia

   • Birgitte Schmidt
    Birgitte Schmidt siger:

    Hej Marie😊 tak fordi jeg måtte købe den skønne nederdel…. Den har fået lidt elastik i taljen og er bare skøn… så hvis du igen bestiller overthere skal jeg ha’ endnu en… eller endnu bedre hvis du får forhandlingen, så er jeg køber. Mange hilsner Birgitte

    • Marie
     Marie siger:

     Dejligt! Jeg overvejer at lave en eller anden måde at koble Macabikøbere i Danmark sammen. Ved bare ikke lige hvordan. Det må der tænkes over. Må jeg fx give dit navn videre, når den næste skriver om fællesbestilling?

 12. Mette
  Mette siger:

  Hej – jeg var på tur i Tibet og fik inden turen anbefalet denne – da det er praktisk når man skal gå afsides…. så blotter man ikke måsen <3

  Den må da kunne fås herhjemme – så surt med de afgifter, det er så urimeligt ;(
  God aften Mette

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Mette. Den er genial, synes jeg. Jeg pønser på at spørge om at blive europæisk forhandler af den, for det er træls for alle parter med told osv. Kan varmt anbfelae den. Jeg ved, at der er flere i gruppen Friluftskvinder, der vil købe til Black Friday. Måske det var en ide at bestille samlet hjem og deles om toldgebyret? Kh Marie

 13. Lone Østergaard
  Lone Østergaard siger:

  Hej. Blot for at fortælle, at du har været.heldig at slippe for toldbehandling. Under 1.150 kr skal der ikke betales told, men gebyr for behandling er 160 kr. Dertil kommer moms af beløbet, så det ville normalt blive ca. 350 kr oveni prisen. Mvh Lone

 14. Aase Have
  Aase Have siger:

  Tusinde tak for at du deler din test.
  Det lyder bestemt som en god og brugbar investering og så er den jo rigtig pæn og klædelig – ihverfald på dig ?
  Den ser lang ud og jeg tænker, om jeg med kun 170 cm vil falde i den ?
  Forøvrigt et rigtig pænt tørklæde du har – heldigvis har jeg også et magen til ?
  Mvh Aase ?

  • Marie
   Marie siger:

   Hov!!! Hvor var det godt, du skrev! Det viser sig, at man kan vælge længden selv – long – short- regular! Jeg har long. Jeg har opdateret testen nu, for det er jo en vigtig oplysning til kvinder med kortere ben end jeg! Hihi med tørklædet! kh Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM CAMINOEN

MERE OM DANMARK

Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Hverrestrup Bakker - Spor i landskabet
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten