PAKKELISTE Macabi: Test af lang vandrenederdel med lommer

Min Macabi Travel Skirt er nok den friluftsting, jeg har overvejet længst – men den er hele ventetiden værd

Speciel ser den ud, Macabis vandrenederdel, som også kan laves om til bukser. Jeg har kigget på den længe, og været i tvivl af flere grunde. Nu har jeg den endelig, og den har bestemt ikke skuffet. Se min lille test her.

Materialet: Letvægt og hurtigtørrende

Macabi Travel Skirt er i et meget let nylonmateriale – det minder mest af alt om Fjällrävens klassiske G1000-stof, bare i en meget lettere version. Det er ret vandafvisende, og når det endelig bliver vådt, tørrer det på rekordtid. Der er ikke stræk i stoffet. Fordi stoffet er så let, falder nederdelen ikke på samme måde som andre lange nederdele – men det kan jeg godt leve med. Stoffet er ukrøllende, også efter en tur i rygsækken.

Hvordan er lommerne?

Kort sagt: Geniale. Det er simpelthen så fedt, når der endelig er kvindetøj med ordentlige lommer. Hvem gider være afhængig af en mand med lommer? I begge sider er der store lommer, der er virkelig behagelige at have hænderne i:

Venstre lomme har en lille inderlomme også, og højre lomme har en stor inderlomme med lynlås, der genialt nok lyner nedad, så tingene er i sikkerhed for lange fingre. Macabi skriver, at lynlåslommen er god til mobilen, men det synes jeg ikke, den er, for jeg har en stor mobil. der virkelig mærkes på lange vandringer. Den pakker jeg i rygsækkens hoftebælte i stedet. Men til fx kreditkort eller pilgrimspas er lynlåslommen formidabel.

Lommerne er lidt svære at komme ned i, når du har rygsæk med hoftebælte på. Overvej derfor, om du vil vælge størrelse, så den passer dig på hofterne. Det gør jeg næste gang.

Hvordan er det at vandre i lang nederdel?

Jeg er vild med det! I hvert fald, når nederdelen er Macabi… Den er luftig nok, så den på ingen måde bliver for varm. Og den er bred nok til selv de længste skridt og til at sidde i skrædderstilling i pauserne. Jeg kan især godt lide, at den er tækkelig – forstå mig ret: Jeg synes egentlig godt om, at den dækker mine ben, så jeg slipper for at føle, at jeg har lår over det hele, når jeg sidder og holder pause på en café fx. Det er også rigtig fedt ikke at behøve solcreme på benene – stoffet er faktor 25. På caminoens mange kirkebesøg er jeg også sikker på, at længden vil føles som god situationsfornemmelse:-)

På kolde morgener er det dejligt, at stoffet er så vindtæt, så man ikke fryser. Når det bliver varmere op ad dagen, gør ventilationen, at nederdelen er rigtig behagelig

Hvad vejer den?

Min Macabi er størrelse M i længden long, og den vejer 315 gram.

Hvilke modeller findes der?

Macabi findes i en kort, en lang og en lang, smal model. Det er den lange model, jeg har. Alle modeller kan i et snuptag laves om til shorts eller bukser med den snor, der er i taljen.

Tips til at vælge størrelse

Der er et godt og meget præcist målskema på Macabis hjemmeside, som jeg gik ud fra – klik på ‘sizing info’. Jeg valgte en størrelse M (jeg er 182 cm høj). Faktisk har jeg bestilt min næste Macabi i en størrelse større. Jeg gik ud fra taljemålet, men i praksis vil jeg hellere have nederdelen siddens på hofterne, for så kommer lommerne ikke i karambolage med rygsækkens hoftebælte. Skal du vandre med nederdelen med rygsæk på, kan det være du skal vælge efter det taljeelastikmål, der passer med dit hoftemål.

Jeg er lav! Kommer jeg til at sjoske i den?

Som du kan se, er den lange model lang, selv til mig, der er 182 cm høj og har valgt str. M (men vælger L næste gang). Men heldigvis kan du selv vælge længden: Short – long eller regular. Så du kan finde, hvad der passer dig bedst, uden at risikere at sjoske i den.

Hvad koster den inklusiv det hele?

Macabi kan desværre ikke prøves på forhånd, men kun købes online hos Macabi selv, og det er en amerikansk webshop. Jeg betalte 628 kr. for nederdelen og 158 kr. for fragten, i alt 786 kr. Oveni kan der i tolden komme et gebyr på 160 kr. og moms på 157 kr., så nederdelen kan ende på 1.100 kr., og det er alligevel en sjat. Leveringstiden var lang: Næsten tre uger.

Hvad med blæsevejr?

Jeg har vandret i Macabi op til 14-15 sekundmeter nu. Den blafrer, men ikke på en generende måde. Den er på en eller anden måde konstrueret, så du ikke risikerer at lave en Marilyn Monroe.

Duer buksefunktionen?

Hmmmm…. Altså, jo. Det er meget let: Man tager bare snoren i taljen og hægter den fast forneden bagpå nederdelen. Men for det første synes jeg ikke, haremsbuksestilen er særligt klædelig, og for det andet kan man sagtens gå stejlt opad og op ad trapper med nederdelen uden at risikere at træde i den. Ved blæsevejr synes jeg buksefunktionen generer, fordi man kan mærke snoren.

Du kan også justere snoren, så du får nogle meget posede shorts ud af det. Den funktion kommer jeg nok heller ikke til at bruge.

Er der indershorts i?

Macabi har ikke indershorts, og det er jeg glad for. Men er du en af de kvinder, der oplever, at lårene skarver, skal du nok vælge fx cykelshorts ellers underbukser med ben under.

Hvilken farve?

Min Macabi er i farven bark. Jeg synes den svarer til mørk khaki. En god naturfarve, der er pæn sammen med mange farver.

Vil du se flere billeder af Macabi?

Så tjek denne blogger der har masser af billeder og har skrevet en grundig test (på engelsk).

4 replies
 1. Lone Østergaard
  Lone Østergaard says:

  Hej. Blot for at fortælle, at du har været.heldig at slippe for toldbehandling. Under 1.150 kr skal der ikke betales told, men gebyr for behandling er 160 kr. Dertil kommer moms af beløbet, så det ville normalt blive ca. 350 kr oveni prisen. Mvh Lone

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Tak, Lone – det skriver jeg ind i artiklen:-) kh Marie

   Svar
 2. Aase Have
  Aase Have says:

  Tusinde tak for at du deler din test.
  Det lyder bestemt som en god og brugbar investering og så er den jo rigtig pæn og klædelig – ihverfald på dig ?
  Den ser lang ud og jeg tænker, om jeg med kun 170 cm vil falde i den ?
  Forøvrigt et rigtig pænt tørklæde du har – heldigvis har jeg også et magen til ?
  Mvh Aase ?

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Hov!!! Hvor var det godt, du skrev! Det viser sig, at man kan vælge længden selv – long – short- regular! Jeg har long. Jeg har opdateret testen nu, for det er jo en vigtig oplysning til kvinder med kortere ben end jeg! Hihi med tørklædet! kh Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM CAMINOEN

MERE OM DANMARK