VANDRERUTE Naturstierne i Uhrehøj Plantage

Uhrehøje Plantage er lidt som et lykkeligt ægteskab: Den trygge base, selv når verden rundt om ikke er det. Plantagen har tre vandreruter, og det er altid her, vi tager hen, når vinden fra Limfjorden rusker, eller når regnen står ned

På en eller anden måde føler jeg mig tryg og pakket ind i Uhrehøje. Og jeg har lyst at vandre her, selv når det regner. Det siger ikke så lidt, vel? Hvis du tænker en plantage lyder kedeligt, så tænk om igen… Uhrehøje er virkelig fin med mange små, smalle, snirklede stier og store dele af plantagen er kuperet istidslandskab:

Du har for langt det meste Uhrehøje for dig selv – i snit møder vi nok nogen her på hver tredje tur vi vandrer. Måske er det beliggenheden og den lidt gemte adgang, der gør det. Vi ved det ikke.

Uden at de kan sige et kvab, hører jeg sagtens, hvad mine fødder siger: De elsker Uhrehøje Plantage. Det er som om skovbunden er lavet af sand med et tykt, tykt nålelag over. Fjedrende og dejlige, smalle stier:

Hvor lange er ruterne?

Der er tre ruter på mellem 2,4 og 7,4 km. De kan nemt kombineres:

  • Vores favorit er rød rute på 2,4 km. Den er allermest kuperet, og har flest små stier plus et fint hedestykke med flere gravhøje
  • Grøn rute er 5,4 km. Den kommer du hen til ved at starte på rød rute og krydse over på grøn efter cirka en km, hvis du går mod uret ad den røde rute. Når du har vandret det grønne loop, vandrer du videre ad den røde.
  • Gul rute er 7,4 km og har både fine små stier og passager ad lige grusveje.

Hent GPS-kort over naturstierne i Uhrehøje Plantage

Skiltningen er god i Uhrehøje Plantage. Vil du være helt sikker på ikke at gå vild, så er her GPX-kort over rød, gul og grøn rute. Du kan zoome ind og også nemt få ruten ind på din mobil, så du kan se hvor du selv er:

Startsted og parkering

Find vej til startstedet: Sæt GPS til Fredbjerg, 9640 Farsø. Når du er i midten af Fredbjerg, skal du ind ad Fragtrupvej – der er et stort skilt mod naturstierne. Det er en kogårds gårdsplads, du kører midt igennem! Fragtrupvej deler sig med det samme, og du kommer til parkeringspladsen i skoven, uanset om du holder til højre eller til venstre. Du kan se P-pladserne på kortet ovenfor som gule prikker når du zoomer ind.

Rød rute passerer gennem en fårefold med markante gravhøje.

Er skiltningen ok til at finde vej?

Det glæder mig at svare: Ja! Der er så mange skiltede ruter i naturen, der går i forfald. Det har denne også været for år tilbage, men nu er der gjort en super indsats.

Ruterne er skiltet, så du kan gå både med og mod uret. Vi går af en eller anden grund altid mod uret. Kan ikke argumentere for hvorfor! Måske bare vanens magt.

Husk, at ruterne er skiltet efter lige-ud-princippet: Kommer der skilleveje eller lignende, skal du lige ud, med mindre skiltet viser noget andet. De forskellige farver ruter krydser flere steder. Fortsæt lige ud på din egen, også selvom de andre farver viser andre veje.

Kan man overnatte?

Jep, der er fine sheltermuligheder i Uhrehøje på Naturbasen.

Mad og drikke?

Nada… Medbring selv, du kommer ikke til at mangle dejlige steder i skovbunden at slå dig ned. Enkelte bænke er her også, og ved naturbasen på gul rute en hel bålhytte.

Uhrehøje Plantage udvikler sig, og ja, her er skovdrift, som du kan se på billedet her. Tit er der sket noget nyt, når vi kommer: Plantning, udtynding, træer der er fældet. Det er helt fint:-) Her er en forbilledlig balance mellem produktion og friluftliv.

Synonymer: Urhøj Plantage, Urehøj Plantage, Uhrhøj Plantage, Fredbjerg Plantage. Myrehøj Plantage, Myrhøj Plantage

MERE OM DANMARK

Hjerritsdal Mølle
Karen Blixens fodspor Blixenruten
Græssende dyr - det skal du vide som vandrer
Hytte ved panoramaruten i Bramslev Bakker
Vandrere ved langhallen Fyrkat i Hobro
Udsigt fra Låenhusruten
Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt