Panoramaruten ved Mariager Fjord gennem Bramslev Bakker

Indtil videre vil jeg mene: Mariager Fjords panoramarute må simpelthen være Danmarks smukkeste 10 km rundtur

Børnene var ikke i tvivl efter dagens rute ved Mariager Fjord: 10 ud af 10 stjerner. Jeg er enig! Navnet Panoramaruten er næsten en underdrivelse. Mange ruter har særligt smukke strækninger, man lægger mærke til. Denne her rute virker som var den sat sammen udelukkende af ekstra smukke strækninger!

Startsted og parkering

Vi parkerede ved Hobro Lystbådehavn, Nedre Strandvej 69, 9500 Hobro. Alt efter hvor du kommer fra, kan du også køre til Bramslev Bakker 5, 9500 Hobro

Hvordan er terrænet?

Først og fremmest meget kuperet. Regn med, at ruten tager tre timer at gå, selvom den kun er 10 km. Det er oplagt at vælge godt fodtøj, der sidder ordentligt på! Pas på: De stejleste stier kan være mudrede i regnvejr. Du får masser af smalle trampestier og markveje og den særlige oplevelse at vandre med køer, heste og får.

Skiltning og kort

Panoramaruten er skiltet med hvide trekanter:

Der er 117 trin op til at starte med – så er vi i gang!

Du behøver på ingen måde kort for at vandre den. Vil du gerne se ruten på et kort alligevel, kan se og zoome ind her. Du kan også nemt få ruten ind på din mobil, så du kan se hvor du selv er:

Nyd dyrene og giv dem ro

På ruten passerer du gennem en hel del dyrefolde og gennem områder med får, kvæg og heste. Dyrene græsser, og er på den måde vigtige for naturplejen i området. Vær opmærksom og rolig, når du vandrer forbi dyrene. Gå i en bue udenom, hvis de står på stierne. Har du hund med, skal den være i snor i de indhegnede områder.

Du vandrer sammen med heste, køer og får. En ekstra dejlig oplevelse som københavnerbarn!

Du passerer mange stenter på ruten for at komme ind og ud af foldene.

Mad og drikke undervejs

Starter du fra Nedre Strandvej, kommer du til Bramslev Bakker halvvejs. Her er der iskiosk og måske mere om sommeren. Og ellers er der strøet rundhåndet med borde og bænke i området til at tage et hvil og nyde udsigterne.

Certificeret kvalitetssti

Panoramaruten er den første danske sti, som Deutsches Wanderinstitut har certificeret som Premium Vandrerute. Kravene for at blive certificeret er skrappe, men det er så fortjent og forståeligt, at ruten her er med.

Tip: Oplagt tur for en golfenke/golfenkemand!

Har du også en bedre halvdel, der spiller golf? Så kan jeg fortælle, at ruten her svarer til ni huller. Panoramaruten går direkte forbi Hobro Golfklub. Så er du golfenkemand eller golfenke, er ruten overordentlig velegnet. I kan parkere ved golfklubben og begge starte derfra.

Ruten i fem dele

Groft beskrevet er der fem dele af Panoramaruten:

 1. Turen på bakkekammen med udsigter over fjorden
 2. Golfbanen og de åbne vidder
 3. Den kuperede grønne tunnel
 4. Bramslev Bakker picnicparadis
 5. Vandringen på græsset langs fjorden

Vand undervejs

Til slut på ruten kommer du til den dragende kilde her:

Vandet kommer fra et kildevæld, som ikke er testet som drikkevand. Er du tørstig efter vandringen, kan du til gengæld fylde vandflasken i toiletbygningen ved sejlklubben i Hobro. Undervejs på ruten er der mulighed for at finde drikkevand hos golfklubben og i toiletbygningen Bramslev Bakker.

4 replies
 1. Jens Vinge
  Jens Vinge siger:

  Hej – måske tænkes på 1/2 maraton, som jeg afholde i grgi af VINGES VANDRING? Se Facebooke under VINGES VANDRING. For Jer gerne om ledige billetter. Bedste hilsner Jens Vinge

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Tak! Jeg så også, at Ældre Sagen havde en vandring det sted den dag – der har nok været run på:-) Bedste hilsner Marie

   Svar
 2. Karen Hansen
  Karen Hansen siger:

  God formiddag
  Jeg ville høre om det er muligt at få en billet til den 15. maj vandretur Mariager Fjord jeg kan se der er udsolgt med det kunne være der lige var en billet i i overskud på forhånd tak for hjælpen Gode hilsner Karen🥰

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Kære Karen. Det er faktisk ikke os, der arrangerer vandretur i Bramslev Bakker. Vi ved desværre ikke hvem det er. Hilsen Torben og Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Her kan du kommentere artiklen. Har du individuelle spørgsmål eller brug for sparring om fx grej eller planlægning, er du velkommen til at booke os her: https://www.friefodspor.dk/vare/sparring/. Har du spørgsmål til vores produkter eller brug for kundeservice, så skriv til os på mail@friefodspor.dk. Kundeservice er åben, også når vi er ude at vandre.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK

Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Kyststien Bornholm rundt
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Hverrestrup Bakker - Spor i landskabet
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten