VANDRERUTE Panoramaruten ved Mariager Fjord (10 km rundtur)


Indtil videre vil vi mene: Mariager Fjords panoramarute må simpelthen være Danmarks smukkeste 10 km rundtur

Børnene var ikke i tvivl efter dagens tur på Panoramaruten ved Mariager Fjord: 10 ud af 10 stjerner. Vi er enige! Navnet Panoramaruten er næsten en underdrivelse. Mange ruter har særligt smukke strækninger, man lægger mærke til. Denne her rute virker som var den sat sammen udelukkende af ekstra smukke strækninger!

Startsted og parkering

Der er parkering i begge ender af Panoramaruten:

Hvordan er terrænet?

Først og fremmest meget kuperet. Regn med, at ruten tager tre timer at gå, selvom den kun er 10 km. Det er oplagt at vælge godt fodtøj, der sidder ordentligt på! Pas på: De stejleste stier kan være mudrede i regnvejr. Du får masser af smalle trampestier og markveje og den særlige oplevelse at vandre med køer, heste og får.

Skiltning og kort over Panoramaruten

Panoramaruten er skiltet med hvide trekanter:

Der er 117 trin op til at starte med – så er vi i gang!

Du behøver på ingen måde kort for at vandre den. Vil du gerne se ruten på et kort alligevel, kan se og zoome ind her. Du kan også nemt få ruten ind på din mobil, så du kan se hvor du selv er:

Nyd dyrene og giv dem ro

På ruten passerer du gennem en hel del dyrefolde og gennem områder med får, kvæg og heste. Dyrene græsser, og er på den måde vigtige for naturplejen i området. Vær opmærksom og rolig, når du vandrer forbi dyrene. Gå i en bue udenom, hvis de står på stierne. Har du hund med, skal den være i snor i de indhegnede områder.

Du vandrer sammen med heste, køer og får. En ekstra dejlig oplevelse som københavnerbarn!

Du passerer mange stenter på ruten for at komme ind og ud af foldene.

Mad og drikke undervejs

Starter du fra Nedre Strandvej, kommer du til Bramslev Bakker halvvejs. Her er der iskiosk og måske mere om sommeren. Og ellers er der strøet rundhåndet med borde og bænke i området til at tage et hvil og nyde udsigterne.

Certificeret kvalitetssti

Panoramaruten er den første danske sti, som Deutsches Wanderinstitut har certificeret som Premium Vandrerute. Kravene for at blive certificeret er skrappe, men det er så fortjent og forståeligt, at ruten her er med.

Tip: Oplagt tur for en golfenke/golfenkemand!

Har du også en bedre halvdel, der spiller golf? Så kan jeg fortælle, at ruten her svarer til ni huller. Panoramaruten går direkte forbi Hobro Golfklub. Så er du golfenkemand eller golfenke, er ruten overordentlig velegnet. I kan parkere ved golfklubben og begge starte derfra.

Panoramaruten i fem dele

Groft beskrevet er der fem dele af Panoramaruten:

 1. Turen på bakkekammen med udsigter over fjorden
 2. Golfbanen og de åbne vidder
 3. Den kuperede grønne tunnel
 4. Bramslev Bakker picnicparadis
 5. Vandringen på græsset langs fjorden

Vand undervejs

Til slut på ruten kommer du til den dragende kilde her:

Vandet kommer fra et kildevæld, som ikke er testet som drikkevand. Er du tørstig efter vandringen, kan du til gengæld fylde vandflasken i toiletbygningen ved sejlklubben i Hobro. Undervejs på ruten er der mulighed for at finde drikkevand hos golfklubben og i toiletbygningen Bramslev Bakker.

4 replies
 1. Jens Vinge
  Jens Vinge siger:

  Hej – måske tænkes på 1/2 maraton, som jeg afholde i grgi af VINGES VANDRING? Se Facebooke under VINGES VANDRING. For Jer gerne om ledige billetter. Bedste hilsner Jens Vinge

  • Marie
   Marie siger:

   Tak! Jeg så også, at Ældre Sagen havde en vandring det sted den dag – der har nok været run på:-) Bedste hilsner Marie

 2. Karen Hansen
  Karen Hansen siger:

  God formiddag
  Jeg ville høre om det er muligt at få en billet til den 15. maj vandretur Mariager Fjord jeg kan se der er udsolgt med det kunne være der lige var en billet i i overskud på forhånd tak for hjælpen Gode hilsner Karen🥰

  • Marie
   Marie siger:

   Kære Karen. Det er faktisk ikke os, der arrangerer vandretur i Bramslev Bakker. Vi ved desværre ikke hvem det er. Hilsen Torben og Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK

Hytte ved panoramaruten i Bramslev Bakker
Vandrere ved langhallen Fyrkat i Hobro
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt