VANDRERUTE Lovnshalvøen rundt (rundture på 5-6 km)


Lovnshalvøen i Himmerland er et af de steder i Danmark, der gør os taknemmelige indeni, fordi nogen før os har arbejdet på at frede smuk natur og gøre det muligt for alle at nyde den

Halvøens dramatiske landskab med dybe kløfter, stejle høje og stædige, forblæste krat er fascinerende. På Lovnshalvøen lige ved Hvalpsund ligger fire dejlige rundture.

Hvilke oplevelser er der på Lovnshalvøens vandreruter?

Vandreruterne på Lovnshalvøen går gennem et smukt kuperet landskab med den ene udsigt efter den anden ud over Limfjorden, Risgårde Bredning mod nord og Louns Bredning mod syd.

Stierne er gode naturstier med mange slags underlag hele vejen rundt.

Fire skiltede vandreture på Lovnshalvøen

Der er fire skiltede rundture på Lovnshalvøen:

  • Grøn (5 km)
  • Blå (6 km)
  • Gul (5 km)
  • Rød (5 km)

Tit vandrer vi to ruter ad gangen, når nu vi alligevel er af sted. Gul rute er vores favorit og den, vi altid vandrer, når vi er her. Den grønne rute er en oplevelse i sig selv, fordi du kommer tæt på både heste og skotsk højlandskvæg (tror vi det er!):

Startsted og parkering

Der er gratis parkering på Hesselvej 44, 9640 Farsø, hvor du er tæt på alle fire ruter. Vandrer du den grønne rute, får du dog den smukkeste start ved at parkere på P-pladsen for enden af den bumpede grusvej Torpvej, 9640 Farsø

Digterruten for Johannes V. Jensen (gul rute)

På gul rute kan du vandre i en af Danmarks største fortælleres fodspor – himmerlændingen Johannes V. Jensen. Gul rute er en del af Danske Digterruter, som formidler steder, der har inspireret Danmarks store forfattere og findes over hele landet.

Digterruten består af syv fremragende lydfortællinger (‘bogmærker’), der kobler de himmerlandske landskaber, du vandrer i, med Johannes V. Jensens værker. Du finder lydfortællingerne ved at scanne QR-koden på pælene med kameraet i din telefon. Lydkvaliteten er en podcast værdig, manuskriptet velskrevet, og både oplæseren og fortælleren vidunderlige stemmer. Johannes V. Jensens liv og forfatterskab bliver formidlet interessant og forståeligt, så alle kan være med.

Digterruten for Johannes V. Jensen på Lovnshalvøen i Himmerland

Digterruten følger den afmærkede gule rute på 5 km mod uret rundt – den har dog et andet startsted, fordi første lyttepost er placeret ved  Louns kirke, Lounsvej 12, 9640 Farsø. Derfra kører man 3,3 km i bil til lyttepost to, som findes tæt ved startstedet for den gule rute på Hesselvej 44, 9640 Farsø. Du kan godt vælge at vandre stykket fra kirken til stien, men det er på asfalt, og du ender med 11,6 km i alt, fordi asfaltvejen på 3,3 km skal tilbagelægges både frem og tilbage.

Er vandreruterne på Lovnshalvøen skiltet?

Alle fire vandreruter på Lovnshalvøen er skiltet. På den grønne rute er det værd at være vågen ift. skiltningen. Den er nemlig skiltet med afstikkere ud til hele tre forskellige parkeringspladser. Det kan godt virke forvirrende, for der står intet om, hvorfor skiltningen pludselig peger i to forskellige retninger. Første gang du vandrer grøn rute kan det være rart at have et kort at støtte sig til:

Du kan sagtens vandre uden GPS, så kortet her er bare hvis du gerne vil zoome ind osv. Du kan også nemt få ruten ind på din mobil, så du kan se hvor du selv er:

Højvande på ruterne

Ved højvande er fx den grønne rute svær at passere – se nu bare her en januardag:

Kort over vandreruterne på Lovnshalvøen

Så snart vi får tid, laver vi alle fire ruter som GPX-filer, der er nemme at finde vej med. Indtil da kan du måske bruge kortet her fra vandretursfolderen over Lovnshalvøen (klik på kortet for at få det som pdf):

4 replies
  1. Per S. Jensen
    Per S. Jensen siger:

    Virkelig fine skilte til de forskellige ruter, super arbejde der er lagt i det

  2. Karen Margrethe
    Karen Margrethe siger:

    Glæd jer til I skal gå den grønne rute, det er efter min mening den flotteste. Det skal bare ikke være højvande, så får I våde fødder ved vandet.
    I kan også gå en tur på Ulbjerg Klint, lige nu er kobjælderne begyndt at blomstre. Også et fantastisk område ?

    • Marie
      Marie siger:

      Totalt begejstret! Den grønne vil jeg vandre i påsken med børnene! Det ser ud vi så skal to dage til Lovns, for Ulbjerg Klint ser også utrolig flot ud på de billeder, jeg kan finde. Jeg har fundet en gammel folder med en rute, den må prøves. Tusind, tusind tak for tippet! kh Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK

Vandrere ved langhallen Fyrkat i Hobro
Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Hverrestrup Bakker - Spor i landskabet
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten