Lovnshalvøen i Himmerland er et af de steder i Danmark, der gør os taknemmelige indeni, fordi nogen før os har arbejdet på at frede smuk natur og gøre det muligt for alle at nyde den

På Lovnshalvøen lige ved Hvalpsund ligger fire dejlige rundruter. Ruterne på Lovnshalvøen går gennem et smukt kuperet landskab med den ene udsigt efter den anden ud over Limfjorden. Det er Risgårde Bredning du ser mod nord og Louns Bredning mod syd. Halvøens dramatiske landskab med dybe kløfter, stejle høje og stædige, forblæste krat er fascinerende.

Startsted og parkering

Vi parkerer altid ved Herregården Hessel:
Hesselvej 40B, 9640 Farsø
Derfra er du tæt på alle fire ruter. Vandrer du den grønne rute, får du den smukkeste start ved at parkere for enden af den bumpede grusvej Torpvej, 9640 Farsø, hvor der er P-plads. 

Kortere rundture, der kan kombineres

Der er fire skiltede rundture på Lovnshalvøen:

 • Grøn (5 km)
 • Blå (6 km)
 • Gul (5 km)
 • Rød (5 km)

Gul rute er vores favorit og den, vi altid vandrer, når vi er her.  Den grønne rute er en oplevelse i sig selv, fordi du kommer tæt på både heste og skotsk højlandskvæg (tror vi det er!):

Tit vandrer vi to ad gangen, når nu vi alligevel er af sted. Den røde rute og den blå rute er også rigtig spændende.

Drømmejord for en kvægavler

Jorden på Lovnshalvøen er særligt god til agerbrug og kvægdrift, og det ses selv i dag. Regn med selskab af både køer – og fluer om sommeren!

Kort over ruterne på Lovnshalvøen

Så snart vi får tid, laver vi alle fire ruter som GPX-filer, der er nemme at finde vej med. Indtil da kan du måske bruge kortet her fra vandretursfolderen over Lovnshalvøen (klik på kortet for at få det som pdf):

Vær opmærksom på skiltningen på den grønne rute

Den grønne rute er skiltet med afstikkere ud til hele tre forskellige parkeringspladser. De kan godt virke forvirrende, når du vandrer der, for der står intet om hvorfor skiltningen pludselig peger to veje. Derfor er det godt at støtte sig til kortet på den grønne rute. Her kan du se grøn rute som GPX (bemærk vi selv gjorde fejlen at gå ud om en parkeringsplads!) Vi laver nyt kort over ruten næste gang vi vandrer – for du får den smukkeste start overhovedet på den grønne rute ved at parkere på P-pladsen henne for enden af Torpvej, 9640 Farsø.

Du kan sagtens vandre uden GPS, så kortet her er bare hvis du gerne vil zoome ind osv. Du kan også nemt få ruten ind på din mobil, så du kan se hvor du selv er:

Højvande på ruterne

Ved højvande er fx den grønne rute svær at passere – se nu bare her en januardag:

4 replies
 1. Per S. Jensen
  Per S. Jensen siger:

  Virkelig fine skilte til de forskellige ruter, super arbejde der er lagt i det

 2. Karen Margrethe
  Karen Margrethe siger:

  Glæd jer til I skal gå den grønne rute, det er efter min mening den flotteste. Det skal bare ikke være højvande, så får I våde fødder ved vandet.
  I kan også gå en tur på Ulbjerg Klint, lige nu er kobjælderne begyndt at blomstre. Også et fantastisk område ?

  • Marie
   Marie siger:

   Totalt begejstret! Den grønne vil jeg vandre i påsken med børnene! Det ser ud vi så skal to dage til Lovns, for Ulbjerg Klint ser også utrolig flot ud på de billeder, jeg kan finde. Jeg har fundet en gammel folder med en rute, den må prøves. Tusind, tusind tak for tippet! kh Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK

Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Hverrestrup Bakker - Spor i landskabet
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Linjer i landskabet - vandrerute på Bornholm
Oversvømmet sti ved Bulbjerg
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Frie fodspor i Fortidens fodspor
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Vandre Hærvejen med telt
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten