VANDRERUTE På opdagelse i Arboretet og Folehaveskoven (6,7 km rundtur)

Arbo-hvad-for-noget?! Et arboret er en forstbotanisk have, altså en botanisk have med skovtræer. Kender du ikke allerede Arboretet i Hørsholm, har du noget godt til gode! Her en dejlig rundtur på 6,7 km ad bagvejen

Jeg er nok det, der hedder arveligt belastet med interessen for træer! I hvert fald har jeg fra barnsben været med i Arboretet i Hørsholm, og jeg er stadig ikke træt af at opleve årstiderne skifte her, hvor der er en mangfoldighed af 2000 arter.

Startsted og parkering

Det er mest magisk at ankomme til Arboretet ad bagvejen – gennem Folehave Skov, så cirkelruten her på 6,7 km er lavet til det. Parkering: På den offentlige P-plads i Folehave Skov lige over for Sandbjergvej 42, 2950 Vedbæk.

Ruten starter idyllisk langs skovbrynet af Folehaveskoven. Hold øje til venstre efter små to kilometer – her kommer en stente til venstre over stengærdet ind i Arboretet:

Her går ruten forbi spejdersøen og rundt på romantiske stier med masser af oplagte picnicsteder. Ruten vender ved Arboretets nye fine hovedbygning, og turen ud går ad samme stente, men nu til venstre en anden vej tilbage gennem skoven.

Tag med mig på arbejde!

Arboretet er faktisk en del af mit arbejde – jeg arbejder nemlig på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Der er mange mageløse steder under de vinger. Blandt andet Arboretet, som bruges til undervisning og forskning i botanik. Frø fra hele verden er rejst hertil, siden samlingen blev etableret i 1936.
Se mere om historien på Arboretets hjemmeside

Fantastisk forskellighed

Det skønne ved Arboretet som sted er helt klart mangfoldigheden – du vandrer rundt blandt kendte som ukendte træer med fascinerende blade, bark og grene, der vokser på måder fantasien ikke rækker til.

Se ruten på et kort

Den rute, vi elsker at vandre, starter ikke ved hovedindgangen til Arboretet, men går fra Vedbæk gennem Folehaveskoven. Det er en fascinerende ankomst:-). Her kan du se ruten på et kort:

Du kan nemt få ruten ind på din mobil, så du kan se, hvor du selv er.

  1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
  2. Klik på linket til ruten her (du er den blå prik på kortet)

Ro og fordybelse i naturen

Flere steder i Arboretet finder du særligt rolige steder, der næsten kalder på en stille stund. Det er der tænkt over. Arboretet danner nemlig rammen om forskning i terapihaven Nacadia og helsehaven Octovia, og stedet bliver også brugt som undervisningssted på masteruddannelsen i Naturbaseret terapi og sundhedsfremme (den gad jeg godt tage…)

Synonymer: Aboretet
0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK