ETAPER Livsnyderruten – Camino Sanabrés med korte etaper

Camino Sanabrés behøver ikke at være de klassiske etaper med monsterdage på over 35 km. Her er vores forslag til hvordan du kan nyde ruten med 20,7 km i gennemsnit om dagen

Etaperne her passer med, hvad vi oplevede som de skønneste steder at bo og de dejligste, mest særlige oplevelser at stoppe for. Du springer over de mindre interessante stop og får perlerne i stedet for. Kald det bare livsnyderruten:

1. Granja de Moreruela – Tábara (25,1 km)
2. Tábara – Santa Marta de Tera (23,2 km)
3. Santa Marta de Tera – Villar de Farfón (20,9 km)
4. Villar de Farfón – San Salvador de Palazuelo (25,4 km)
5. San Salvador de Palazuelo – Puebla de Sanabria (21,5 km)
6. Puebla de Sanabria – Requejo de Sanabria (11,9 km)
7. Requejo de Sanabria – Lubián (17,8 km)
8. Lubián – O Pereiro (14,5 km)
9. O Pereiro – Campobecceros (28,6 km)
10. Campobecceros – Alberguería (26,3 km)
11. Alberguería – Xunqueria de Ambia (21,2 km)
12. Xunqueria de Ambia – Ourense (22 km)
13. Ourense – Outariz – Tamallancos (12,7 km)
14. Tamallancos – Oseira (18,6 km)
15. Oseira – A Laxe (28,8 km – evt. otte i taxa)
16. A Laxe – Dornelas (23,6 km)
17. Dornelas – Lestedo (15,6 km)
18. Lestedo – Santiago (14 km)

Turen i tal

Distance i alt: 372 km
Antal etaper: 18 (vs. de klassiske 13)
Gennemsnit pr. dag: 20,7 km

Er du til lidt længere etaper – så se vores forslag med 26,5 km pr. dag

1. Granja de Moreruela – Tábara (25,1 km)

Tid til tapas og cervezas

Du slutter dagen i den dejlige, livlige lille by Tábara med gode chancer for tapas og festligheder, i hvert fald hvis du ankommer en lørdag. Hotel El Roble er hyggeligt og godt, og du kan få udsigt over byens tage:

2. Tábara – Santa Marta de Tera (23,2 km)

Fælles måltid på herberget

Er du heldig, byder hospitalero på mad i Santa Marta de Tera. Det gik vi glip af, fordi vi havde det lange ben foran og ilede videre.

3. Santa Marta de Tera – Villar de Farfón (20,9 km)

En familie med tro og engagement

Omtrent halvvejs i dag byder ruten på muligheden for en dukkert i iskolde Rio Tera, og det har du tid til, hvis du ikke ræser af sted med lange etaper:-) Vi fik i juliheden en iskold dukkert fra det rekreative område ‘Playa fluvial La Barca’, som kroppen stadig husker taknemmeligt. Caminoen går lige igennem den grønne campingplads:

Etapen slutter i den halvdøsige flække Villar de Farfón, hvor en missionærfamilie startet herberget Albergue Rehoboth, som er en kæmpe oplevelse – uanset om du selv tror på noget eller ej. Craig og Dorothea har en utrolig åbenhed og inspirerende livshistorie, som jeg synes der er meget at lære af, på tværs af religiøse ståsteder.

Familien har realiseret drømmen om et rustikt hus på caminoen. De startede med en ruin, som de købte for 10.000 euro i 2010:

Sover du der ikke, så kig ind til en kop kaffe alligevel… Du bliver dejligt modtaget

Alt i huset er med respekt for historien og den lokale byggestil. Meget lækkert soverum med plads til fem og et fælles bad. Bemærk, der kan være meget, meget koldt, hvis du overnatter her om vinteren, og også hen i april. Soverummet har ydervægge hele vejen rundt og varmes kun op med en lille radiator, der kæmper forgæves mod kuldegraderne.

Læs mere om familiens caminodrøm og ring evt. og sig, at du gerne vil sove der på +34 647 297 390.

4. Villar de Farfón – San Salvador de Palazuelo
(25,4 km)

Restauranten i Rionegro del Puente

Byen Rionegro del Puente ligger 9,4 km efter missionærerne. Sørg for at komme glubende sulten og nyd fireretters laber, anrettet lokal menu inkl. vin og chupitas for sølle ti euro pr. mand. “Mums!” siger vi bare.

Over for restauranten lige på byens torv ligger et smukt, lækkert nyrestaureret municipalherberg, hvis du skulle vælge at blive i Rionegro del Puente for natten.

Ellers: Fortsæt videre – husk at Mombuey er sidste indkøbssted inden den lillebitte overnatningsmulighed i San Salvador de Palazuelo. Vi har ikke set eller prøvet stedet – har du, så skriv meget gerne til os, hvordan det var.

5. San Salvador de Palazuelo – Puebla de Sanabria
(21,5 km)

Gode ben til den store by

Du bliver glad for, at denne etape ikke er en af de lange… Puebla de Sanabria er nemlig en by, der er værd at have gode ben til. Tilmed ligger der her en Michelin-restaurant inde i bymuren, der er til at betale. Det er denne by, som har givet hedder Camino Sanabrés sit navn, og det forstår du, når du ser den…

Den midterste del vandrer Marie på egen hånd i april 2019:

6. Puebla de Sanabria – Requejo de Sanabria (11,9 km)
7. Requejo de Sanabria – Lubián (17,8 km)
8. Lubián – O Pereiro (14,5 km)
9. O Pereiro – Campobecceros (28,6 km)
10. Campobecceros – Alberguería (26,3 km)
11. Alberguería – Xunquería de Ambía (21,2 km)

12. Xunqueria de Ambía – Ourense (22 km)

Prøv de mest centrale varme kilder her på ankomstdagen i Ourense – de hedder Chavasqueira og ligger helt centralt ved floden Mino.

Gennemvarm og lækker efter de varme kilder er du klar til katedral, tapas og det summende liv i Ourenses gamle bydel.

Er du blevet sulten nu? Så læg vejen forbi den legendarisk gode tapasrestaurant ‘A casa do Pulpo’ lige op ad katedralen. Stå klar, når de slår dørene op klokken 20, og snup en plads i baren. Her sidder du meget bedre end i spisesalen – midt i det festlige, lokale liv. Drømmer stadig om de lokale specialiteter pimientos de Padrón (små stegte, grønne peberfrugter), chipirones fritas (miniblæksprutter) og croquetas (smager som friteret kartoffelmos med skinke). Vil du prøve lokal vin, er både ‘ribeiro’ og ‘albarino’ er gode hvidvine.


13. Ourense – Outariz – Tamallancos (12,7 km)

Nyd livet i Ourenses varme kilder

Dagens etape til Tamallancos er med vilje meget kort, 12,7 km. Så bliver der tid til en udflugt til Ourenses varme kilder ved Outariz og tilbage igen. Den lille afstikker fra caminoen er ikke skiltet, men med Google maps går det nemt at finde Outariz, hvor der ligger nogle mere luksuriøse varme kilder end dem i centrum. Distancen fra Ourense centrum til Outariz er små fem km. Når du er derude, sætter du gps efter Tamallancos, hvor du møder caminoen igen. I Tamallancos er et nyåbnet lille privat herberg, som ser ud til at være godt – Via Stellae. Det er ikke i Wiselys app endnu, men ligger direkte på caminoen.

14. Tamallancos – Oseira (18,6 km)

I rytme med klostret i Oseira

Med overnatning i Tamallancos bliver etapen til klostret i Oseira overkommelig. Klostret er en stor oplevelse i sig selv, og herberget ligger smukt inde i selve klostret. Der er to restauranter i Oseira. Bor du der, skal det nok lykkes at komme på rundvisning – det er klokken hel.


15. Oseira – A Laxe (28,8 km – evt. otte af dem i taxa)

God mad og arkitektherberg

Dagens etape har et kedeligt stykke – du går 2-3 km i vejsiden og med en endnu større vej på din anden side.

En mulighed er at forkorte dagens etape ved at tage taxi fra tre km før Castro Dozón til fem km efter. Alle de km er urolige langs vejen – efter byen heldigvis med udsigter til begge sider. Nummeret til taxi på det sted er + 34 667 828 422.

I A Laxe får du det interessante, nybyggede herberg Bendoiro og den gode mad fra byens restaurant.


16. A Laxe – Dornelas (23,6 km)

Dejlige mennesker på vejen

Dagens stop – Dornelas – er mere landsby end by. Her åbnede det private herberg Casa Leiras i 2015 med nogle meget sympatiske mennesker ved roret. Det smukke hus, den landlige beliggenhed og udsigten over bakkerne gør det til et godt sted at overnatte, som vi vil prioritere at ramme næste gang.


17. Dornelas – Lestedo (15,6 km)

Landlig luksus

Efter Dornelas får du en lang ned- og opstigning omkring Ponte Ulla på vej til Lestedo. Den lille B&B Casa de Casal 14 km før Santiago har et værelse med fransk altan og udsigt – spørg efter det.


18. Lestedo – Santiago (14 km)

I tid til middagsmessen i katedralen

Med en overnatning i Lestedo får du en smuk, kort dag til katedralen – måske endda med mulighed for at nå frem til messen klokken 12.

Det er en god ide booke overnatning i Santiago.
Se vores bedste tips til gode overnatningssteder den sidste nat.

MERE OM CAMINOEN