PAKKELISTE For kvinder: Maries pakkeliste til caminoen


At pakke din rygsæk til caminoen er faktisk første skridt på vejen til den afklaring, pilgrimsvandring kan give dig: Hvad har jeg egentlig brug for? Hvad har jeg ikke brug for?

Fordi du vandrer langt med din rygsæk dag efter dag, er det en god ide at tage dig tid og fokus til at overveje, hvor meget du slæber på. Hvad hjælper dig? Hvad tynger dig?

Din rygsæk spejler dit indre

Caminoen inviterer os på en sund måde til at sige farvel, deale, rydde op. Skelne mellem, hvad der gavner, og hvad der er ’for en sikkerheds skyld’. En for tung rygsæk handler for mig om beskyttelsesmekanismer. Sikkert af samme slags som dem, der får mig til at spise uopmærksomt og for meget, når livet er presset.

Før jeg blev så klog, slæbte jeg alt muligt unødvendigt med, som jeg fortrød – måske fordi jeg havde ladet mig inspirere af lidt for mange velpolstrede pakkelister hjemmefra?
Se antipakkelisten – alt det pik-pak, jeg sagtens kunne undvære i min rygsæk

Flere morgener på caminoen kom jeg af sted i en ruf – alle pakkeposerne røg i rygsækken uden særlig omhu. Resultat: Efter de første kilometer med fx et kamera gnavende på lænden: Ompakning på en støvet skovsti – meget mere besværligt end at gøre det på herberget. Min pointe: Det giver mening hver eneste dag i livet at gøre sig umage med at komme godt ud af døren. Hvad end det er camino-rygsækken eller arbejdstasken.

Her er min ultimative, nedbarberede pakkeliste til vandring fra 7-37 grader.
Er du mand? Tjek Torbens ultimative pakkeliste

Det rejser jeg i:

Mellem-tyk uldtrøje med lynlås
Et par uldsokker
Et par underbukser
Tanktop i uld
Sports-bh i uld
Lange vandrebukser
Støvler eller vandresandaler

Det ligger i rygsækken:

Uldsovepose
Letvægtshåndklæde – hammam
Regnponcho med plads til rygsækken
Ekstra tanktop i uld
Vandrenederdel
Et par ekstra uldsokker
Et par ekstra underbukser
Halsedisse
Tynde merinohandsker
Mellemtykt uldent undertøj som pyjamas
Crocs ballerinaer som indendørs sko
Solskygge
Tandbørste, minitandpasta og tandtråd til antal dage
Uldvask mini
Solcreme mini
Negleklipper 3-i-1
Pincetten fra en schweizerkniv
Shampoo mini
Deodorant
En rulle Leukoplast tape mod vabler
Fodcreme
En pakke lommeservietter
Hudpleje
Mascara
Læbepomade
Mobiltelefon og oplader
Powerbank og oplader
Papir og kuglepen til dagbog
Pas og pilgrimspas bestilt hjemmefra
Blåt sygesikringskort
Kreditkort og et ekstra
Vandrestave
En ekstra gummifod til vandrestave

Hent pakkelisten til caminoen som pdf

Er du mand?

Måske er vandrenederdel og uld-bh ikke relevant for dig på din pakkeliste til caminoen?
Så tjek Torbens ultimative pakkeliste til mænd her

Ordnung muß sein i rygsækken

Pakkeposer giver mig overblik, og gør det nemt at finde ting uden at pakke alt ud. Alt i min rygsæk ligger i pakkeposer i hver deres farve, så jeg kan kende forskel:

 • Uldsovepose og uldpyjamas i den mønstrede
 • Indesko i den brune
 • Teknik i den blå
 • Tøj i den mørkegrønne
 • Toiletsager i den græsgrønne

Pakkeposer med caminostemning… Pakkeposerne er standard. Mærkerne er vores caminomærker du selv kan sy på – se mere her

Jeg bruger helt almindelige, billige pakkeposer og ikke mere tekniske løsninger som fx drybags. Drybags er sikkert smart til fx kanoture, men på caminoen holder jeg fint alt i rygsækken tørt med almindelige pakkeposer, fordi jeg vandrer med regnponcho. Har du allerede investeret i drybags, kan du sagtens bruge dem på caminoen, hvis du er ok med den ekstra vægt.

Hvad er en fornuftig vægt for en pilgrimsrygsæk?

Som tommelfingerregel går jeg efter, at min pilgrimsrygsæk max. bør veje 10 % af min idealvægt inkl. mad. Det vil for mig sige 7,5 – 8 kilo.

Hvad med toilettasken, hvis jeg tager rygsækken med som håndbagage?

Alt toiletgrej har jeg i minibeholdere, og så supplerer jeg op undervejs, hvis jeg mangler noget. Når alt er i beholdere på mindre end 100 ml, kan rygsækken tjekkes ind – og jeg sparer på vægten. I dag er jeg ikke længere pedant med toiletsager. Jeg har været der, hvor jeg var så fikseret på at droppe ting, at jeg smurte fodcreme i ansigtet! Nu under jeg mig at have de produkter med, jeg plejer at bruge.

Er det i virkeligheden noget andet end rygsækken, der vejer?

Mange pilgrimme går som jeg pedantisk op i at vandre med mindst mulig vægt. Uden at sige for meget, så kig også på din krop. Groft sagt er 140 gram ekstra i rygsækken måske underordnet, hvis du vejer 14 kilo for meget. Jeg taler af bitter erfaring med de 14 kilo.

Vandring i juli – behøver jeg så alt det, der er på listen?

Juli er ikke vores favoritmåned til caminoen – mest fordi vi elsker Danmark i juli. Da vi alligevel var af sted i juli, nedbarberede vi pakkelisten yderligere.
Se vores forslag til pakkeliste til Camino Sanabrés i juli

Hvad så hvis det er vinter, når jeg skal vandre?

Min rygsæk er omkring to kilo tungere, når jeg vandrer om vinteren. Jeg gider simpelthen ikke at fryse, så hellere slæbe lidt ekstra og være på den sikre side.
Se min pakkeliste til vintervandring

36 replies
 1. pernille
  pernille siger:

  Hvad er fordelen ved at vælge vandrebukser evt. zip off i forhold til f.eks. cowboybukser med stræk. Jeg synes nemlig ikke det lyder behageligt at skulle vandre i bukser lavet af primært polyester.

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Pernille. I princippet kan du jo vandre i lige hvad du trives med. Test dog grundigt – tøj fra hverdagen er sjældent lykken mår du begynder at vandre længere. Jeans med og uden stræk er de færreste vandrere glade for, fordi syningerne kan irritere og bukserne ikke er gode til hverken vind eller regn. Vandrebentøj er designet til at undgå slidsår og hjælpe dig med vind og regn. De er ofte smudsafvisende. Samtidig er lommerne typisk mere praktiske end på jeans med stræk. Du har overordnet tre typer at vælge imellem: Klassiske vandrebukser uden stræk, samme med stræk og endelig leggings, som fås både i merino og andre materialer. Prøv dig frem hvad du kan lide. Og hold dig endelig fra bomuld, som er elendigt til al slags vandring, fordi det klarer vind og sved dårligt og har en tendens til at gnave. Held og lykke med buksejagten. Og husk der også findes vandrenederdele som endnu et alternativ! Jeg vandrer i Macabi vandrenederdel. Kh Marie

   Svar
 2. Nanna
  Nanna siger:

  Hej Marie.
  Tak for jeres helt geniale og inspirerende side! Hvilket mærke/model er dine uldposer? Det lyder jo helt genialt, men jeg synes ikke der komme kæmpe meget frem ved mine google-søgninger!
  Tak :-)

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Nanna. Vi har indtil nu købt dem hjemmesyet. Men hvis du kan vente en måneds tid, får vi vores egne uldposer hjem i det SMUKKESTE mønster. Mønstret er stribet magen til vores hammam i ministørrelse, og der er megalaber merino. Jeg kan sende billede af materialet så snart jeg har fået det om 1-2 uger. Bedste hilsner Marie

   Svar
   • Ditte
    Ditte siger:

    Hej Marie

    Jeg har lige luret med på jeres korrespondance her – har I mon fået dem hjem? Eller hvordan ser det ud? :-)

    Mange hilsner

    Ditte

    Svar
     • Malene
      Malene siger:

      Hej Marie
      Hvornår kommer uldposerne på jeres shop? Hvad vejer de og er de varme nok til Camino Frances i September?
      Mange hilsener Malene

     • Marie
      Marie siger:

      Hej Malene. De ankommer til os 11. juni og kommer nok på shoppen samme dag eller dagen efter. Jeg ville mene det er fint varme til september – jeg sover med valmt uldundertøj i dem, og det til sammen er for mid nok varme. kh Marie

 3. Connie Brask
  Connie Brask siger:

  Dybt taknemmelig for Jeres, vid og menneskelige overskud til at dele alle disse livsvigtige informationer. Det er stort der findes mennesker som Jer, – og jeg glæder mig til, for første gang, at komme ned og gå fra Leon fra midt i maj.
  Nu meget mere forberedt.
  Iøvrigt fandt jeg en sovepose der vejer 180 gram.
  Håber at holde vægten på max 3 kg.
  God vind til Jer 2 fra Connie

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Connie. Ååååh, hvor sådan et brev varmer på en dag som i dag. Tak fordi du tog dig til til at skrive. 180 gram!!!! Det må jeg alligevel nok sige. Det er ikke meget! Jeg er selv blevet udfordret til at prøve en Warmpeace Soltaire – men den er jo en ren sværvægter på 670 gram i sammenligning;-) Max tre kg er virkelig lidt. Spændende, at det kan lade sig gøre. Rigtig god camino fra León. Jeg genså i aftes Bertelsen åpå Caminoens start i León. Legendarisk serie…

   Svar
 4. Rikke Hjuler
  Rikke Hjuler siger:

  Hej Marie
  Jeg er nysgerrig på hvordan din pakkeliste ser ud til jeres kommende Camino i Oktober? Jeg skal nemlig afsted på samme tidspunkt. Jeg er meget i tvivl om jeg feks skal supplere med en silkepose til min uldpose. Om en regnponcho, bør erstattes med en skaljakke og om mine Teva sandaler skal med. De vejer 750 g. Jeg går i Altra Lone trailsko. Kan du gøre mig klogere herpå?
  Kh Rikke

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Rikke. Fordi det er oktober tilføjer jeg en pandelampe, hvis nu vi vågner tidligt en dag og vil af sted. Det bliver først lyst cirka halv ni, og min erfaring er, at en mobil som lygte drænes hurtigt for strøm. Jeg har personligt ikke tænkt over at supplere med silkeposen. Både fordi jeg får flip af, at den er uden stretch, og fordi jeg ikke tidligere har frosset i oktober med min nuværende kombi. Tykkelsen på mit uldundertøj er afgørende til gengæld – meget af varmen ligger i, at det er det tykkeste, tykke jeg har med. I oktober er det også altid min tykkeste uldpose, jeg har med. I juli er det den tyndeste – som er Spejder Sports merinoliner. Selv fastholder jeg poncho, også i oktober. Hvis du går hele vejen, bliver det hen i november. Hmmm…. jeg ville selv stadig ikke skifte til skaljakke, fordi det betyder også regnbukser og rygsækoverslag, og jeg synes det bliver så bøvlet. De nu tre år i træk, jeg har vandret i uge 42, har jeg haft Tevasandaler med til at skifte med og været meget glad for det. Alle tre gange har vejret været over 25 grader på hhv. Camino Portugues, Camino Sanabrés og Camino Inglés. Så hvis du ikke i øvrigt har most for meget i rygsækken, så synes jeg ja til 750 g sandaler;-) Du ved du har most for meget i rygsækken, hvis den vejer mere end 10 % af dig. Rigtig god tur fra Marie

   Svar
 5. Tina aagaard
  Tina aagaard siger:

  Hej Marie..sikke inspireret man bliver af jeres super flotte hjemmeside :-) Torsdag skal vi gå vores første caminoen, vi skal gå fra Assisi til Rom, kender i denne rute ???
  Lidt praktiske spørgsmål : må vi medbringe vandrestave, sikkerhedsnåle til tørring af tøj på rygsækken ( måske du har andre ideer ) lille saks til vabelplaster ??? andre gode fif modtages meget gerne, da vi jo er nybegyndere.Tak
  Vh Tina aagaard

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Tina. Hvor er det bare dejligt, du er glad for siden. Fantastisk med afgang på torsdag. Assisi til Rom har vi endnu til gode. Med genstandene: Hvis I har alle tre ting med, tror jeg at mindst en af dem bliver snuppet. Vi er som regel heldige med vandrestave – men en saks og en nål vil jeg mene kan blive snuppet, hvis planen er ikke at checke bagage ind. Overvej om letvægtskarabinhager kan gøre det ud for sikkerhedsnål? Eller om I blot kan binde tøjet fast. Jeg har aldrig medbragt hverken sikkerhedsnål eller saks og klaret mig fint uden. Hvis I bruger Leukoplast mod vabler, behøver I ikke saks, for det river man bare af. God vandring! kh Marie

   Svar
 6. Charlotte Kert
  Charlotte Kert siger:

  Kære Mare,
  Tak for en helt igennem vidunderlig og berigende hjemmeside. Hvor er det bare fantastisk at I har overskud til at dele alle de gode råd og fine vejledning:-).
  Jeg skal på Camino Frances med start medio september og tænker at lande i Santiago medio oktober. Jeg bliver i tvivl om perioden mon er sommer- eller vinterlig? Har I nogen erfaringer, I kan give videre omkring pakning (tøj/soveudstyr) til denne periode?
  Kh Charlotte

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Charlotte
   Det giver så meget mening at skrive videre, når det skaber så meget glæde:-) Nu omregner jeg jo alle sovepose-spørgsmål til mine uldposer, som jeg har i tre tykkelser. Tror faktisk jeg, jeg ville tage den tykkeste uldpose med i den periode, du skal vandre. Alternativt lagenpose og et fleecetæppe eller en kompakt sovepose. Oktobernætter er kølige på caminoen. Jeg har også altid meget tykt uldundertøj med at sove i uanset årstid. Egentlig er de eneste måneder jeg har den tyndeste uldpose med juli og august, og der holder jeg kun varmen pga. det tykke uldundertøj. Dagene gætter jeg til gengæld er med gode chancer for at det bliver sommerligt. De sidste tre år har vi vandret omkring efterårsferien, alle gange med dage over tyve grader og op til 28 i Portugal. Nyd det hele kh misundelig Marie

   Svar
 7. Helen Meulengracht
  Helen Meulengracht siger:

  Hej Marie. Hvor er det dog en super side, du har lavet. Jeg skal på min første tur og læser meget herinde. Jeg skal gå kystruten i Portugal i juni, og skal bære mindst muligt i min Ospray 11. Jeg har vandrestave og kamera med, så ingen hænder frie :).
  Umiddelbart havde jeg som hovedbeklædning tænkt at bruge en form for bøllehat, m. overvejer det tyrkiske tørklæde, er dog i tvivl både mht vægt/plads og vinden, og tænker i plusser og minusser. Hvad tænker du?

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Dejligt du læser med herinde og kan bruge det! Faktisk synes jeg bøllehat er en fremragende vandrehat og har selv været glad for min. Den røg udelukkende ud af hensyn til vægten. Ved kysten kan det blæse mere, så måske man der kunne have gavn af en bøllehat med bindesnor? Ellers endte jeg faktisk med pandebånd der, fordi jeg får ørepine af blæst. Tricket med det tyrkiske tørklæde virker nok ikke i kraftig vind. Men det gode ved det tyrkiske tørklæde er jo, at det ikke er ekstra vægt – det er bøllehatten. Sååååå….. der er for og imod! Bom caminho fra Marie

   Svar
 8. Laura
  Laura siger:

  Hej med jer!
  Tak for nogle gode artikler om alverdens camino-tanker.
  Hvis man skal på caminovandring i maj måned og vil sove på diverse (billigste) herberger – hvad er så jeres erfaring med sovepose og lagenpose? Hvor langt skal soveposen gå ned i comfort-grader osv. :)
  Laura

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Laura. Superdejligt du kan bruge caminotankerne. Ingen af os er rigtig sovepose-typer, så vi har ikke den store erfaring der. Marie sover i uldposer lag på lag og Torben i silkelagenpose med fleecetæppe ud over. Begge dele kan man holde varmen med i maj. I maj kan nætterne være kolde – men så sandelig også varme på en fyldt sovesal. Mit gæt vil være at en sommersovepose er fin nok. At du ikke behøver lagenpose ud over det. Men det er jo individuelt. Du kan også overveje at have langt uldundertøj med. Så kan du altid supplere med det. Buen camino!

   Svar
 9. Else Grunddal
  Else Grunddal siger:

  Hej Marie.Tusind tak for en god hjemmeside, som giver svar på det meste.
  Jeg starter min første camino d.18.april i SJPDP og er lidt bekymret , om turen over Pyrenæerne kan være lukket gr. dårligt vejr. Hvilke erfaringer har I fra denne årstid ?
  Så vil jeg spørge, om det ikke vil være nødvendigt med en jakke på denne årstid , udover tyk uld-eller fleecetrøje. Jeg læser, at du aldrig bruger jakke , men har nok i regnponcho i f.eks. blæsevejr !
  Kh. Else.

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Elise. Personligt har jeg aldrig oplevet at mangle en jakke. Jeg synes den lapper for meget over med regnponchoen. Men hvis du godt kan lide jakke, er der mange lette, gode muligheder. Blæsevejr er ikke det mest almindelige vejr på caminoen, med mindre du vandrer langs kysterne. I bjergpassene er der koldt, og det kan også blæse. For mig er poncho nok, men det er jo meget individuelt. Passet på Napoleonsruten over Pyrenæerne er i princippet åbent fra 1. april til og med 31. oktober hvert år, og uden for den tid koster det en større bøde at passere, hvis man trodser forbuddet. Passet kan også på grund af vejrforhold lukkes enkelte dage i den sæson hvor det ellers er åbent, men det er sjældent. 18. april er der dermed i princippet åbent. Jeg ville ikke bekymre mig, skulle det endelig være lukket, kan du jo vente en dag og se vejret an, eller vandre via den alternative rute over Valcarlos. kh Marie

   Svar
 10. Jesper Nielsen
  Jesper Nielsen siger:

  Hej Marie
  Tak for hyggeligt og givtigt foredrag i Spejdersport. Ang. pakkeliste, så nævner du ikke noget om drikkedunk og evt. kogegrej, er det fordi at du ikke medbringer nogen af delene ?
  Kh. Helene og Jesper

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Lige præcis – jeg medbringer ingen af delene. Med drikkedunk: Jeg starter som regel med at købe flasker vand på trekvart liter dernede (de kan bedre være i rygsækkens sidelomme). Fra morgenstunden drikker jeg en HEL liter vand inden afgang, så jeg er godt hydreret. Jeg drikker postevand som udgangspunkt, bliver det kloret et sted, køber jeg vand den dag og prøver igen næste dag. Læs evt. mere om vand og mad her: https://www.friefodspor.dk/guide-mad-paa-caminoen/ . Kogegrej… For mig er kogegrej mere noget, jeg ville bære på til en friluftstur eller sheltertur. Caminoen er noget helt andet for mig. Det er at deltage i det spanske hverdagsliv i de små byer. Det er lidt det samme når folk spørger om de skal tage telt med. Jeg synes der er mange andre steder i verden, der egner sig meget bedre til den type oplevelse. Og jeg ville til enhver tid spare den vægt fx kogegrej og telt er på en camino, hvor jeg elsker at vandre langt og ubesværet. Med kogegrej har jeg end ikke manglet en kniv – slagteren skærer pølse og skinke, og jeg spiser det på stien med flute og ost til… De gange hvor jeg har lavet mad, har været med ‘caminofamilien’ hvis vi havde lyst en dag og kom til et herberg med køkkengrej. Det hele bare min mening og mine erfaringer… kh Marie

   Svar
 11. Molly
  Molly siger:

  Hej Marie
  Tak for en skøn og brugbar hjemmeside! :)
  Jeg skal på min første Caminotur til maj og vil høre, om man skal medbringe lagen til brug på herbergerne? Jeg har før gået på Hærvejen, hvor det er et must, men er det mon det samme i Spanien?
  Bedste hilsner
  Molly

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Molly. Hvor dejligt du kan bruge siden! Du får engangslagen og pudebetræk med i prisen på herbergerne, så lagen har jeg ikke med. Synes det går fint nok med dem jeg får. Go’ camino! kh Marie

   Svar
 12. Ida
  Ida siger:

  Hej Marie,
  Først vil jeg sige, at jeg ofte besøger jeres blog. Den er spækket med gode råd og inspiration!
  Kan du sige lidt mere om de pakkeposer, du bruger? Hvilket materiale er de, og hvor har du anskaffet dem?

  Dbh Ida

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Ida. Hvor er det fedt at høre, at den kan bruges igen og igen. Jeg har tre slags pakkeposer: Den selv selv har syet i mit yndlingsstof, som både er hovedpudebetræk og pakkepose. Det er den bedste. Så er der Fjällräven-sættet, som er smukt og labert, men urimelig dyrt, og du får ikke andet end de smukke farver for ekstraprisen. Hvis du er til kram og pengene ikke er et problem, kan de anbefales.Til sidst er der de billigste jeg overhovedet kunne finde hvor jeg mener jeg købte fire for 49 kroner et sted på nettet. De fungerer glimrende og er lette. Vigtigst med pakkeposer er, at de er tydeligt forskellige i farven, så du selv i mørke kan fiske den rigtige op. Held og lykke med jagten kh Marie

   Svar
 13. Betina
  Betina siger:

  Hej ?
  Rigtig god guide ??
  Hvilken fodcreme bruger du, kan den købes i fysisk butik..? Har du bare et par strømper på..? Nogen går med indersok for at undgå vabler..? Jeg har hanwag støvler i læder og icebreaker tynde uldsokker.. det plejer at være fint her hjemme når jeg går. Men mon det osse er det på caminoen ?
  Tak for en god side..
  Mvh. Betina

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Tak, Betina:-) – så skønt du kan bruge siden. Efter at have prøvet fem forskellige, er jeg er landet på fodcremen Röwö hirschtalgcreme – du kan se den længst til højre ved alle toiletsagerne. Den koster 85 for 100 ml (dvs. den kan komme med som håndbagage). Jeg har aldrig set den i fysisk butik herhjemme – jeg køber to ad gangen her: https://www.sportactives.dk/shop/loeb/sportspleje/lotion-og-cremer-2/rowo-2/rowo-hirschtalgcreme.html. Tricket med indersok kender jeg godt, og har skrevet kort om det her: https://www.friefodspor.dk/vabler-paa-caminoen/. Som med alt andet udstyr er jeg ret jordbunden: Hvad der virker for dig herhjemme, er et godt udgangspunkt. Du behøver ikke nødvendigvis investere i alt muligt fancy. I din situation ville jeg tage et par 20 km ture med mine læderstøvler og de tynde sokker plus din caminorygsæk oppakning. Så mærker du på egen krop, om det fungerer eller ej for dine fødder. kh Marie

   Svar
 14. Annette
  Annette siger:

  Hej Marie
  Må jeg spørge hvilken uld sports bh og top du bruger? Jeg overvejer nemlig selv at skifte over til uld inderst i stedet for den Skins kompressionsbluse jeg gik i på min Camino.
  Og ellers mange tak og for super gode Camino guides. Flotte fotos, gode råd og fantastisk inspiration ??
  Kh Annette

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Annette. Jeg har ikke fortrudt et uldkøb nogensinde. Den bh jeg bruger er fra Icebreaker og hedder Meld Zone Sports-BH og fås i sort, grå og rød. Hvor er jeg glad for, at du kan bruge vores caminoguide – og tak fordi du tager dig tiden til at skrive det til os – det giver motivation til at fortsætte. Kh Marie

   Svar
   • Annette
    Annette siger:

    1000 tak for svar – det var faktisk også en fra Icebreaker jeg har kikket på og er helt enig uld er bare det bedste ??

    Svar
    • Marie
     Marie siger:

     Nemlig. Jeg blev også grebet i weekenden, og har nu erstattet fleecetæppet med en uldpose – opdaterer pakkelisten når jeg har prøvet min første nat med uld. kh Marie

     Svar
 15. Hanna Vestenaa
  Hanna Vestenaa siger:

  Så god din hjemmeside er blevet, Maria! Jeg tager af sted til Porto på mandag den 4.6. Skulle lige se din pakkeliste. Gode overvejelser. Har besluttet at tage fleecetæppe med i stedet for sovepose!
  Kh Hanna

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Dejligt, Hanna! Godt nok har vejret vist været dårligere i Spanien og Portugal her i maj end herhjemme – men jeg tvivler nu på du kommer til at savne soveposen, når du har fleecetæppet. Buen camino – eller skal vi sige Bom Caminho:-)

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM CAMINOEN