GUIDE Gode sovesteder i Santiago


* artiklen indeholder annoncelinks til overnatning – se mere nederst

Efterhånden har vi prøvet en god håndfuld steder at overnatte i Santiago de Compostela. Her får du tre steder, vi er vilde med, et vi er glade for at have prøvet, og en enkelt advarsel

Det ultimative sted at sove i Santiago tog os lang tid at greje. Vi ville suge byen til os hvert et sekund. Gad ikke vandre 1-2 km ud af centrum for en køje og et sted at sætte  rygsækkene, som ikke må medbringes i katedralen. Hotel føltes forkert efter alle nætterne på sovesal.

Det gamle kloster: Hospedería San Martín Pinario

Det stemningsfulde tidligere munkekloster San Martín Pinario er nærmeste nabo til katedralen.

Klostret er i dag et luksushotel, alle og enhver kan booke på booking.com (annoncelink). Det er ikke tricket, med mindre du gerne vil have et hotel-hotel:

Tricket er, at San Martín Pinario på øverste sal har bevaret en hel gang med ultrasimple hummere. De særlige pilgrimsværelser kan ikke bookes på nogen bookingside, men du kan ringe +34 981 560 282 eller skrive på reservas@sanmartinpinario.eu. Der er to senge i de gamle værelser – er I to, er prisen 40 euro i alt, er du alene, er prisen 25 euro, og det er inkl. en for spanske forhold stor morgenmad i en gammel vælvet spisesal.

Vær ikke sikker på, at alt virker eller du kan holde varmen. Men synet ud over byen og følelsen af historiens brede vinger og det pietetsfulde munkeliv er unik. Værelserne ligger stille helt oppe under taget, så du har fred og ro, selvom du bor i hjertet af byen. Læg dertil de unikke bygninger og en stor morgenmad.

Eneste ulempe er, at udeområderne ikke rigtig inviterer til at slappe af der, så du får brug for byens parker og grønne områder.

Herberg med have helt centralt: KM 0

Herberget KM 0 ligger suverænt i samme gade som pilgrimskontoret – som genbo til katedralen. Her bliver du mødt af et superhjælpsomt personale. Haven vender stik vest, og er helt oplagt som dasested.

Tip: Når du booker, så bed om det værelse, der ligger i stueniveau i haven eller værelset på anden sal ud mod haven. Det er fortryllende med udsigten til gaden – men der kan være larm fra fx skraldebiler og porten til ejendommen over for. Øverst oppe er du også fri for trinstøj. Sengene er gode, lidt futuristiske og funktionelle med natlampe, strøm og hylde til hver pilgrim.

Stedets logo med de fem linjer symboliserer de fem hovedruter ind til Santiago – kig efter dem i loftslyset også:-) Koster 20 euro i sal med seks senge og 22 euro i rum med fire senge. Book KM-0 her (annoncelink).

Hippieherberg i backpackerstil: Roots and Boots

Dejligt, lidt flippet herberg i et slidt, charmerende byhus med den smukkeste udsigt til katedralen fra fællesrummet og den store sovesal. Her er en del unge pilgrimme. Stedet ligger få hundrede meter fra katedralen og lige op ad Park Alameda – en aftenslentretur der er et must…

Roots and Boots (annoncelink) har en hyggelig have med mange gode kroge – hele stedet lægger op til, at du hænger ud og føler dig hjemme. Der er temmelig lydt på hele herberget, og risiko for glade pilgrimme, der kommer sent hjem fra byen. Du kan købe morgenmad på herberget. Vælg mellem sovesale med enten 8, 6 eller 4 senge for hhv. 13, 15 og 16 euro.

Albergue Seminario Menor

For os var municipalherberget i Santiago en oplevelse i sig selv, alene fordi det er legendarisk at opleve, hvad der sikkert er Europas største pilgrimsherberg. 416 pilgrimssenge rummer den gamle bygning, og her er ofte udsolgt.

Alle kan gå lige ind, så lås dine ejendele inde i boksene, også når du sover. Du kan booke plads her på blandet sovesal for 11 euro og enkeltværelse for 14 euro (annoncelink).

Ulempen er placeringen: 15-20 minutters gang fra katedralen. Det betyder, at du ikke lige kan tage et hvil midt på dagen eller hente noget, du har glemt hjemme i rygsækken. En god løsning kan være simpelthen at have din rygsæk med dig inde i Santiago. I Pilgrim House, som er en slags retreatsted for pilgrimme, kan du opbevare din rygsæk gratis. Der er også mulighed for at låse den inde imod donativo-betaling (frivillig donation). Pilgrim House ligger helt centralt i Rua Nova, og har meget at byde på: Ro, bløde sofaer, læsehjørner, toiletmulighed, krea-bord, hvor du kan male caminoens indtryk, og kontorplads og køkken. Hver dag er der fælles debriefing/meditation for pilgrimme.

Vi er superglade for at have prøvet legendariske Seminario Menor, men traver nok ikke derud igen. Kommer du ind ad den franske rute, er vejen derud en kort afstikker på fem minutter hver vej, når du går ind i byen.

Never go: Lejligheden med de gode anmeldelser…

Det så ud til at være for godt til at være sandt – og det var det også! Vi bookede en lille lejlighed billigt og centralt, som havde gode anmeldelser på bookingsiden. Her et lille billede af stedet, som vi først fik taget et år efter vores absolut gennemført forfærdelige nat, da mareridtet var kommet i grinedistance:

Vores vindue er det til venstre direkte over Bar og diskotek Maycar.

Festende spaniolere til den lyse morgen

Lørdag nat stod omkring 120 snakkende og storrygende festglade spaniere direkte under vores vindue hele natten igennem, og vi fik ikke lukket et øje. Naboen holdt fest indtil klokken 04.00, og fra da af kastede han slemt op, indtil vi gav op klokken 07.00 og travede over efter kaffe og compostela. Book aldrig stedet ApartamentosQU i Santiago….

Når enden er god, er alting godt

Som ville skæbnen sige ‘godt ord igen’, ventede der os heldigvis en stjerneheldig morgen på pilgrimskontoret efter et mareridt af en nat

Hvad betyder annoncelink?

Når der står (annoncelink) efter et link, betyder det, at hvis du booker overnatningen via linket, går en brøkdel af betalingen til at finansiere Frie fodspor. Booker du via et annoncelink, støtter du Frie fodspor, og booking.com tjener mindre. Din pris for overnatningen stiger ikke, men du hjælper os.

Synonymer: Compostella, Comostella, Comostela (de alternative stavemåder her er for at gøre det nemt at finde artiklen for folk, der søger på anderledes stavemåder…)
4 replies
 1. Else Davidsen
  Else Davidsen siger:

  Kan man bestille overnatninger på herbergerne fra dag til dag?
  Kan man få transporteret bagagen fra sted til sted og hvad er prisen?
  Kører der bus hele vejen?
  Er der stadig noget der hedder “Camino menu” på ruten?

  Jeg har for 10 år siden gået ruten, det var fantastisk – vi er nu fire ældre .
  der har lyst til at gentage successen
  Venlig hilsen Else Davidsen.

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Nu venter Santiago de Compostela… Det er en god ide booke overnatning i Santiago. Se vores bedste tips til gode overnatningssteder den sidste nat. […]

 2. […] Det er en god ide booke overnatning i Santiago. Se vores bedste tips til gode overnatningssteder den sidste nat. […]

Kommentarer er lukkede.

MERE OM CAMINOEN