ETAPER Caminoen til verdens ende i Finisterre og Muxía


Vi har indtil nu kun vandret cirka 70 km af skønne, grønne Camino Finisterre – her deler vi vores overvejelser om etaper til når vi vandrer hele molevitten, så snart vi kan

Vi viser tre etapeforslag – et med 29,2 km i gennemsnit, et med 19,2 km og de klassiske etaper fra guidebøgerne – også 29,2 km pr. dag.

Se mere om Camino Finisterre-Muxía i vores guide her

Etaper til Camino Finisterre – Muxía på 7 dage (29,2 km pr. dag)

Stederne i forslaget her er en blanding af de steder, vi har prøvet, og de steder, vi har fået anbefalet:

 1. Santiago – Piaxe 29,6 km. Her ligger et hyggeligt forholdsvis nyt, privat herberg, pilgrimme er glade for: Albergue Alto da Peña som kan bookes her (annoncelink). Undervejs er der mulighed for at spise frokost på gourmetrestauranten Ponte Macería og se middelalderbyen Negreira.
 2. Piaxe – Logoso 28,8 km. Her ligger Albergue Logoso, som kan bookes her (annoncelink)
 3. Logoso – Finisterre 23,2 km inkl. turen helt ud til fyret. Varm anbefaling til Albergue Buen Camino de Sonia, der kan bookes her (anonncelink). Virkelig elskværdig velkomst og det fineste muslingetræ:Vil du have sublim havudsigt i Finisterre, så vælg Hotel Mar de Fisterra (annoncelink) – det er lige så godt som billederne ser ud – der boede vores pilgrimsven Georg. Lige nedenunder hotellet ligger restaurant A Fonte do Raposo, som er muuuuuums! Hvis du vil have komplet ro i Finisterre, kan du også bo luksuslækkert på Hotel Semaforo de Fisterra, der ligger i selve fyret helt ude på Il Cabo de Finisterre (annoncelink).
 4. Finisterre – Muxía 29 km. I Muxía boede vi på hotellet Solpor do Coído (annoncelink). Lækkert og med en gårdhave, men desværre kigger man ind i bygninger. Et andet oplagt sted at vælge i Muxía er Albergue Bela Muxía, der kan bookes her (annoncelink). Det kaldes med et glimt i øjet ‘The Ritz of Albergues’ – ægte herberg, men med formidable udsigter, stemning og terrasser. Mulighed for dobbeltværelse.
 5. Muxía – Olveiroa 32,5 km. En lillebitte by, der har udviklet sig gevaldigt de seneste 15 år med pilgrimmenes indtog. Her kommer vi sikkert til at sove på Casa Loncho og spise hjemmelavet, lokal mad på As Pias
 6. Olveiroa – Vilaserio 19,9 km. Kort dag, men det er med vilje, for vi vil ikke gå glip af Albergue Casa Vella, som flere danske pilgrimme har delt tippet om.
 7. Vilaserio – Santiago 34,1 km.

Du kan sagtens vandre Camino Finisterre – Muxía med kortere etaper – her er vores forslag til etaper med 19,2 km i gennemsnit pr. dag:

 1. Santiago til Negreira 21 km
 2. Negreira til Santa Marina 21,1 km
 3. Santa Marina til Hospital 27,6 km
 4. Hospital til Finisterre 28,2 km (videre til pynten 3 km)
 5. Finisterre til Lires (her ligger en vidunderlig Ecoturismo) 13,9 km
 6. Lires til Moraime 14,1 km (her har du tid til at opleve Muxía på vejen efter 11 km, inden du vandrer videre til klostret i Moraime, der er en oplevelse i sig selv)
 7. Moraime – Dumbria 17,7 km
 8. Dumbria – Lamelas 21,7 km
 9. Lamelas – Negreira 22,6 km
 10. Negreira – Santiago de Compostela 21 km

Kigger du på rejsebureauers caminoture, får du sikkert disse klassiske syv etaper, som giver dig stop i de samme byer på ud- og hjemvejen:

 • Santiago de Compostela – Negreira 21 km
 • Negreira – Olveiroa 33,4 km
 • Olveiroa – Finisterre 34,4 km
 • Finisterre- Muxía 29 km
 • Muxía – Olveiroa 32,5 km
 • Olveiroa – Negreira 33,4 km
 • Negreira – Santiago 21 km

Vi regner med at vælge denne klassiske inddeling fra, fordi vi gerne vil bo forskellige steder på ud- og hjemvejen.

Er det nødvendigt at booke?

Camino Finisterre-Muxía er generelt ikke nogen overrendt camino. Det er ikke en del af caminoen, vi ville booke overnatning på,  med mindre vi uforudset skulle møde trængsel.

Der er en enkelt undtagelse: Hospital er det sted, hvor vejen til Muxía og vejen til Finisterre skilles (og mødes). I Hospital er der forholdsvis få sovepladser, så det er værd at overveje at booke en seng på Albergue O Casteliño, hvis der er mange mennesker, og du ikke har kræfterne til at fortsætte til næste by.

14 replies
 1. Kirsten Mogensen
  Kirsten Mogensen siger:

  Hejsa
  Tak for en fantastisk inspirerende hjemmeside. Vi gik Bornholm rundt sidste år, inspireret af jeres side, og havde en fantastisk tur. Jeg blir’ 70 år næste år, og har bestemt at jeg skal prøve caminoen inden. Vi planlægger at gå Camino Finisterre – Muxia og tilbage igen til Santiago. Vi tænker at gå i marts eller april, men hvad vil du anbefale vejrmæssigt.? .
  Mange hilsner Kirsten Mogensen

 2. GudrunSchou
  GudrunSchou siger:

  Hej Marie:-))
  Tak fordi du besvarer vores spørgsmål ang vandring mm😉
  Har jeg forstået dig rigtigt – kan man undvære sine indlægssåler mod nedsunket forfod, når man vandrer iHoka Clifton løbesko???
  Venlig hilsen
  Gudrun

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Gudrun. Det tør jeg faktisk ikke kloge mig på, for fødder er meget forskellige. Jeg kan fortælle, at jeg har et fodindlæg, som jeg ikke har brug for i Hoka Clifton. Men dit og mit indlæg og dine og mine fødder er efter al sandsynlighed ikke ens. Jeg ville spørge en, der kender dine fødder godt – fx den der laver dine fodinlæg, for jeg er ikke fodekspert på andet end mine egne ‘plader’. Hilsen Marie

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Elizabeth. Nu er det noget tid siden jeg bestilte bh, men mener, at jeg googlede modellen og købte på nettet. Bemærk, at modellen jeg har måske er svær at få fat i pt – jeg har selv ledt for nylig og ikke kunnet finde den. Hilsen Marie

 3. Gudrun
  Gudrun siger:

  Hej Frie Fodspor😉
  Jeg gik Caminoen fra JPDP og til Santiago i 2019 – fantastisk tur👍
  Den 31/8 tager min datter og jeg til Santiago, da vi vil gå ud til havet!
  Vi lander kl 22.50- ved I om der kører bus fra lufthavnen ind til Santiago så sent???
  Venlig hilsen Gudrun

  • Marie
   Marie siger:

   Kære Gudrun. Ååååh, hvor skønt. Hvad vi har set af den rute så SÅ godt ud! Med bussen kender vi ikke alle køreplanerne, men vi har prøvet at søge for dig på hjemmesiden Rome2Rio.com (Rejseplanen bare i en international version), og der ser der ud til at være en bus kl. 23. Tjek endelig selv efter, for vi har ikke prøvet at ankomme så sent. Kh Marie pg Torben

   • Gudrun
    Gudrun siger:

    Hej Marie😘
    Tusinde tak for hjælpen:-)) vi krydser fingre👍👍
    Venlig hilsen
    Gudrun

 4. Barbara
  Barbara siger:

  Hej og Tak for dine fine og inspirerende indlæg. Jeg har ret dårlige knæ og vil høre om hvilken strækning du vil anbefale som en let start på cominoen?
  Jeg skal starte langsomt. Måske max 10 km om dagen de første dage.
  På forhånd tak

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Barbara
   Vidunderligt du kan bruge siden!
   Ingen tvivl hos mig: Jeg ville vælge den portugisiske rute – den har færrest højdemeter og strabadser af alle caminoerne, og samtidig er der rigeligt med overnatningsmuligheder, så du kan vandre i det tempo knæene vil. Bom caminho! Hilsen Marie

    • Frie Fodspor
     Frie Fodspor siger:

     Hej Ruth. Umiddelbart vil jeg mene Centralruten. Oplever den som lidt mindre kuperet end Kystruten. Ved ikke om det er sandt..Desuden mindre vind. Begge er dog mindre fysisk krævende end bjergrige ture. Camino Sababrés er også et godt bud. Kh Marie

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Få vores tips til overnatning og etaper på Camino Finisterre-Muxía lige her […]

Kommentarer er lukkede.

MERE OM CAMINOEN