* Artiklen indeholder annoncelinks til overnatning – se mere nederst


ETAPER Overnatning på caminoen på Gran Canaria


Her deler vi vores bedste tips til hvordan du kan inddele caminoen på Gran Canaria i etaper og hvilke steder det er dejligt at bo

Der er ikke nogen albergues som på caminoen på Gran Canarias camino, men der er små hoteller, pensioner og en enkelt parador undervejs. Vi gav i gennemsnit 531 kr. pr. overnatning for to personer.
Se vores guide til caminoen på Gran Canaria

Hvor kan man overnatte på ankomstdagen?

På ankomstdagen overnattede vi desværre i Playa Inglés hele seks km fra start i en uskøn blanding af betonørken og discostemning på Sweet Studio Playa Inglés (annoncelink). Vi havde ikke lige gennemskuet, at der var så langt til start – plus vi skulle vandre gennem en ørken!

Der er kun ekstremt dyre hoteller lige op ad Faro de Maspalomas i bydelen Meloneras, hvor caminoen starter. Hvis du leder efter et betaleligt sted nogenlunde tæt på, er vores bedste bud Bungalows Cordial Green Golf (annoncelink). Det ligger cirka 2,7 km til fods fra fyrtårnet.

Etaper til caminoen på Gran Canaria 4 dage

Gennemsnit 19 km pr. dag

 1. Maspalomas – Arteara –  Finca Tomás y Puri (20 km)
  Vi boede fremragende med hjemmelavet mad og lækker pool på Finca Tomás y Puri (annoncelink)

 2. Finca Tomás y Puri – Fataga – Tunte – Garañón (18 km)
  Her slutter du på en naturcampingplads med hytter, der kan bookes på info@vivacaventura.com. Det er også muligt at få mad, men der er ikke nogen by.

 3. Garañón – Cruz de Tejeda (16 km)
  Book i god tid, hvis du vil opleve Parador de Santa Cruz de Tejeda (annoncelink). Et billigere alternativ er Hotel Rural El Refugio (annoncelink). Er begge optaget, ligger hippiestedet Mountain Hostel Finca La Isa (annoncelink) 2,5 km før Cruz de Tejeda.

 4. Cruz de Tejeda – Gáldar (22 km)
  Book i god tid for at få plads på Hotel Agáldar. Vi fik ikke plads, men tog bussen til Las Palmas og overnattede helt ok på Cactus Host (annoncelink), hvor der er tagterrasse.

Vil du vandre kortere etaper?

Caminoen på 6 dage – gennemsnit 12,7 km pr. dag

 1. Maspalomas – Arteara –  Finca Tomás y Puri (annoncelink) (21 km)
 2. Finca Tomás y Puri – Fataga – Tunte (9 km)
  Vi boede totalt godt i Tunte på Rural Suite Santiago de Tunte (annoncelink). Der er plads til seks personer.
 3. Tunte – Garañón (10 km)
  Naturcampingplads med hytter, der kan bookes. Det er også muligt at få mad, men der er ikke nogen by. Se priser for Vivac Aventura her
 4. Garañón – Tejeda (11,5 km)
  Sov fx på Ecoartejeda Casa Cueva (annoncelink)
 5. Tejeda – Casa Rural Cueva Verde (14,5 km)
  Book Cueva Verde online her
 6. Casa Rural Cueva Verde – Gáldar (11 km)
  Book byens eneste hotel, Hotel Agáldar, i god tid…

Parador de Cruz de Tejeda

Hvor kan man overnatte, og er det nødvendigt at booke?

Du bor primært på private værelser og hoteller på denne camino. Vi troede vi var i god tid, da vi begyndte at kigge tre-fire måneder før afrejse, men nej… Juleferien er højsæson på de kanariske øer, og flere af de steder, vi gerne ville sove, var allerede fuldt booket. Så vores tip til dig: Book i meget-meget god tid.

Hvis du overnatter på Mountain Hostel Finca La Isa, så nyd lige solnedgangen for os, ikk’?

Er der pilgrimsherberger på ruten?

Nej, der er ingen albergues som på caminoen på fastlandet. Men stemningen på Mountain Hostel Finca La Isa kommer derhenaf! Her booker du en seng – 141 kroner for en plads på et firsengsrum.

Der er fællesspisning og god vegetarisk mad:

I Tunte lejede vi et værelse for cirka 500 kroner, der viste sig både at have fire køjer plus en dobbeltseng på hemsen. Er I seks pilgrimme, er Rural Suite Santiago de Tunte (annoncelink) et godt bud på herbergsstemning.

Hvad betyder annoncelink?

Når der står (annoncelink) efter et link, betyder det, at hvis du booker overnatningen via linket, går en brøkdel af betalingen til at finansiere Frie fodspor. Booker du via et annoncelink, støtter du Frie fodspor, og booking.com tjener mindre. Din pris for overnatningen stiger ikke, men du hjælper os.

2 replies
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Carsten. Caminoen er kun skiltet i een retning, syd mod nord. Derfor er der ulemper ved at gå den anden vej på den måde at du skal bruge mere energi på at orientere dig. Ud over det er der som vi ser det ingen ulemper. Du misser blot det dejlige i at gå nemt og trygt efter skilte. Hilsen Torben og Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM CAMINOEN

MERE OM SPANIEN