* Artiklen indeholder annoncelinks til overnatning – se mere nederst


ETAPER Overnatning på caminoen på Gran Canaria


Her deler vi vores bedste tips til hvordan du kan inddele caminoen på Gran Canaria i etaper og hvilke steder det er dejligt at bo

Der er ikke nogen albergues som på caminoen på Gran Canarias camino, men der er små hoteller, pensioner og en enkelt parador undervejs. Vi gav i gennemsnit 531 kr. pr. overnatning for to personer.
Se vores guide til caminoen på Gran Canaria

Hvor kan man overnatte på ankomstdagen?

På ankomstdagen overnattede vi desværre i Playa Inglés hele seks km fra start i en uskøn blanding af betonørken og discostemning på Sweet Studio Playa Inglés (annoncelink). Vi havde ikke lige gennemskuet, at der var så langt til start – plus vi skulle vandre gennem en ørken!

Der er kun ekstremt dyre hoteller lige op ad Faro de Maspalomas i bydelen Meloneras, hvor caminoen starter. Hvis du leder efter et betaleligt sted nogenlunde tæt på, er vores bedste bud Bungalows Cordial Green Golf (annoncelink). Det ligger cirka 2,7 km til fods fra fyrtårnet.

Etaper til caminoen på Gran Canaria 4 dage

Gennemsnit 19 km pr. dag

 1. Maspalomas – Arteara –  Finca Tomás y Puri (20 km)
  Vi boede fremragende med hjemmelavet mad og lækker pool på Finca Tomás y Puri (annoncelink). Det er også muligt at få mad, men der er ikke nogen by – huset ligger 2,6 km før Fataga.

 2. Finca Tomás y Puri – Fataga – Tunte – Garañón (18 km)
  Her slutter du på en naturcampingpladsen Garañón med hytter, der kan bookes ved at maile til info@vivacaventura.com.

 3. Garañón – Cruz de Tejeda (16 km)
  Book i god tid, hvis du vil opleve Parador de Santa Cruz de Tejeda (annoncelink). Et billigere alternativ er Hotel Rural El Refugio (annoncelink). Er begge optaget, ligger hippiestedet Mountain Hostel Finca La Isa (annoncelink) 2,5 km før Cruz de Tejeda.

 4. Cruz de Tejeda – Gáldar (22 km)
  Book i god tid for at få plads på Hotel Agáldar. Vi fik ikke plads, men tog bussen til Las Palmas og overnattede helt ok på Cactus Host (annoncelink), hvor der er tagterrasse.

Vil du vandre kortere etaper?

Caminoen på 6 dage – gennemsnit 12,7 km pr. dag

 1. Maspalomas – Arteara –  Finca Tomás y Puri (annoncelink) (21 km)
 2. Finca Tomás y Puri – Fataga – Tunte (9 km)
  Vi boede totalt godt i Tunte på Rural Suite Santiago de Tunte (annoncelink). Der er plads til seks personer.
 3. Tunte – Garañón (10 km)
  Naturcampingplads med hytter, der kan bookes. Det er også muligt at få mad, men der er ikke nogen by. Se priser for Vivac Aventura her
 4. Garañón – Tejeda (11,5 km)
  Sov fx på Ecoartejeda Casa Cueva (annoncelink)
 5. Tejeda – Casa Rural Cueva Verde (14,5 km)
  Book Cueva Verde online her
 6. Casa Rural Cueva Verde – Gáldar (11 km)
  Book byens eneste hotel, Hotel Agáldar, i god tid…

Parador de Cruz de Tejeda

Hvor kan man overnatte, og er det nødvendigt at booke?

Du bor primært på private værelser og hoteller på denne camino. Vi troede vi var i god tid, da vi begyndte at kigge tre-fire måneder før afrejse, men nej… Juleferien er højsæson på de kanariske øer, og flere af de steder, vi gerne ville sove, var allerede fuldt booket. Så vores tip til dig: Book i meget-meget god tid.

Hvis du overnatter på Mountain Hostel Finca La Isa, så nyd lige solnedgangen for os, ikk’?

Kan man overnatte ved Roque Nublo?

Du kan ikke overnatte lige ved Roque Nublo, men meget tæt på. Inden Roque Nublo ligger Garañón, hvor man kan overnatte. Og kort efter nedstigningen fra Roque Nublo ligger landsbyen La Caleta direkte på ruten. Der kan du booke værelse på La Somaita

Er der pilgrimsherberger på ruten?

Nej, der er ingen albergues som på caminoen på fastlandet. Men stemningen på Mountain Hostel Finca La Isa kommer derhenaf! Her booker du en seng – 141 kroner for en plads på et firsengsrum.

Der er fællesspisning og god vegetarisk mad:

I Tunte lejede vi et værelse for cirka 500 kroner, der viste sig både at have fire køjer plus en dobbeltseng på hemsen. Er I seks pilgrimme, er Rural Suite Santiago de Tunte (annoncelink) et godt bud på herbergsstemning.

Hvad betyder annoncelink?

Når der står (annoncelink) efter et link, betyder det, at hvis du booker overnatningen via linket, går en brøkdel af betalingen til at finansiere Frie fodspor. Booker du via et annoncelink, støtter du Frie fodspor, og booking.com tjener mindre. Din pris for overnatningen stiger ikke, men du hjælper os.

16 replies
  • Frie Fodspor
   Frie Fodspor siger:

   Kære Ulla

   Vi ankom til Gran Canaria med indenrigsfly fra Tenerife Norte (TFN) til Las Palmas på Gran Canaria (LPA), og tog bus fra lufthavnen mod Playa Inglés tæt ved Maspalomas, hvor caminoen på Gran Canaria starter. Da vi skulle hjem til Danmark, fløj vi fra Gran Canaria (LPA) direkte til Kastrup (CPH). 

   Hilsen Marie og Torben

 1. Peter Sørensen
  Peter Sørensen siger:

  Hej igen – Fede sider. Anbefaler Jer, hvor vi kan. :-) Et hurtigt spørgsmål: Skal man selv have sovepose med til overnatning på Garañón. Har I et bud på at komme uden om den del – f.eks ved at gå fem dage i stedet for fire. Kan det overhovedet lade sig gøre. :-). Vi håber, vi kan komme forbi et foredrag en dag. :-)
  Mvh

  • Frie Fodspor
   Frie Fodspor siger:

   Hej Peter. Ved det faktisk ikke med sovepose – men vi gætter man sagtens kan leje sengetøj. Hvilken del vil du udenom og hvorfor? Hilsen Marie og Torben

   • Peter
    Peter siger:

    Hej igen Vi ville gå droppe overnatning på Garanōn – for at undgå at have sovepose med – og så gå lidt længere. Kan se, at I faktisk har skrevet om overnatning efter Roque Nublo. :-)
    Mvh

    • Frie Fodspor
     Frie Fodspor siger:

     Godt du fandt det. Hvis du har tid, så skriv meget gerne til os om dine oplevelser med overnatning efter Roque Nublo. Bedste hilsner Marie og Torben

 2. Nina
  Nina siger:

  Hej :)
  Vi er et par der er ved at planlægge at gå Gran Canarias Camino på 6 dage. Har i andre forslag til overnatning i stedet for Cueva Verde, da alt var optaget den pågældende dato.
  Vi har ikke haft held med at finde adressen på Cueva Verde, så er i tvivl om hvor langt vi kommer fra ruten ved at vælge andre hoteller. Tak for jeres fine blog :) Vi har brugt de links i har lagt op.
  De bedste hilsner Nina

 3. Peter S
  Peter S siger:

  Hej
  Tak for glimrende sider. Vi har været på Gran Canaria – og blev lidt i tvivl omkring Jeres ruteforslag – caminoen. På andendagen – ud af fire – skriver I om naturcampingplads, at der er mulighed for mad på stedet – 2,5 km udenfor Fataga. Men det er vel Finca Tomas, der kigger der. Kan man købe mad på campingpladsen io hvor ligger den. Kh

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Peter. Fedt vores side kan bruges. MEN_: Det er altså en fejl, det du har fundet! Piiinligt… Teksten handler fganske rigtigt om Finca Tomas y Puri. Det er rettet nu. Bedste hilsner Torben og Marie

 4. Jorunn Lolland
  Jorunn Lolland siger:

  Hei,

  Jeg skal vandre caminoen på Gran Canaria neste uke med start fra Maspalomas torsdag 1. des. Planen er å gjennomføre på 3 dager og har overnatting bestilt i Maspalomas, Finca La Isa og Galdar. Det er vanskelig å finne seng i Fataga eller Tunte, har dere tips? I artikkelen nevner dere naturcampingplads med hytter, men linken fungerer ikke? Jeg er sent ut med bestillinger, og håper dere kan hjelpe meg.
  Mvh,
  Jorunn

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Jorunn. Hvor fantastisk dejligt I skal af sted. Tak for besked om det døde link – det er rettet nu. I Fataga vil vi VARMT anbefale Finca Tomas Y Puri – det ligger blot 2,4 km før Fataga. I Tunte boede vi i en supergod lejlighed – dog kæmpestor. Vi har linket til lejligheden under ‘Vil du vandre kortere etaper’. Vi kender ikke til andre muligheder i Tunte. Vi er i tvivl om I mener tre vandredage i alt eller tre overnatninger, og vi ved heller ikke om I vandrer med eller uden Roque Nublo, og derfor foreslår vi ikke en konkret inddeling. Bedste hilsner Torben og Marie

 5. Laila Q
  Laila Q siger:

  Hej :-)
  Nyder og glædes over jeres fantastiske beskrivelser af ruter og oplevelser.
  Tager en tur på Gran Canarias Camino slut november og vil følge jeres 6. dages rute.
  Tak for at i deler jeres erfaringer :-)
  Mvh Laila

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Laila. Hvor lyder det dog skønt. Tror du vil blive glad for versionen mned seks dage. Terrænet er så kuperet og der er så mange smukke udsigter at nyde undervejs. Bedste hilsner Marie

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Carsten. Caminoen er kun skiltet i een retning, syd mod nord. Derfor er der ulemper ved at gå den anden vej på den måde at du skal bruge mere energi på at orientere dig. Ud over det er der som vi ser det ingen ulemper. Du misser blot det dejlige i at gå nemt og trygt efter skilte. Hilsen Torben og Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM CAMINOEN

MERE OM SPANIEN