ETAPER Vores bedste tips til overnatning og etaper på Camino San Salvador


* Artiklen indeholder annoncelinks til overnatning – se mere nederst

Her giver vi vores bedste bud på, hvordan du kan inddele Camino San Salvador – plus vores ærlige mening om de forskellige steder vi overnattede

Vi har vandret Camino San Salvador på seks dage – vil du bruge flere eller færre dage, så se forslag nederst på siden. Set i bakspejlet ville vi ikke ændre noget som helst på de etaper, vi valgte, for de gav os god tid på de smukkeste og mest krævende etaper:

Ankomstdag León 0 km
1. León – La Robla 27 km
2. La Robla – Poladura de Tercia 24 km
3. Poladura de Tercia – Pajares 14,7 km
4. Pajares – Bendueños 17,1 km
5. Bendueños – Mieres del Camino 26,7 km
6. Mieres del Camino – Oviedo 19,5 km

León

Ankomstdagen o km

Vi boede på Covent Garden Hostel (annoncelink) – et hjemligt herberg i hjertet af Leon direkte på caminoen. Drevet af Juán, som glad og gerne lukker pilgrimme ind, også ved sen ankomst, hvis du skriver og laver en aftale på forhånd. Her til hyggelig morgenmad i køkkenet mødte vi Becky, som også er fan af vandrenederdelen Macabi, så vi måtte lige have et billede:


León – La Robla

1. etape 27 km

Her sov vi på Pensión Mundo på (+34 987 570 733). Der findes også Hostal Ordóñez de Celis (+34 987 572 342) i byen. Værelset var mikrolille og med elendig ventilation, men værtinden sød og venlig. Det offentlige herberg var lukket – ellers havde vi nok valgt det i stedet. La Robla er ikke noget brag af en by, og det er en overvejelse værd simpelthen at stoppe i Cabanillas på det offentlige herberg med blot fire pladser, hvis ellers det er åbent. Der er dejligt i Cabanillas:

La Robla – Poladura de Tercia

2. etape 24 km
Her boede vi på Posada el Embrujo, (booking på posadaelembrujo@gmail.com), hvor vi også fik aftensmad og morgenmad. Der er en fin gårdhave med eftermiddagssol:

Vi troede stedet ville være ret fint i det, men det er faktisk en jævn kro med engangssengetøj, så vi var rigtig glade for at have sovepose og uldpose med:

Maden smagte dejligt. Det er en god ide at overnatte i Poladura de Tercia, fordi du så får det smukke morgenlys over bjergene:


Poladura de Tercia – Pajares

3. etape 14,7 km
Her boede vi på Posada Real de Pajares (annoncelink). Lidt dyrt og meget specielt at være alene hjemme i en kæmpe posada – iskoldt og funklende rent. Til at starte med var vi noget ærgerlige over placeringen lige på hovedvejen – men inden døre hørte vi ingenting til bilerne og sov fortræffeligt.

Vores spanske rakte kun akkurat til i telefonen at forstå, hvor vi fandt nøglen. Der er pool i haven med udsigt over bjergene. For kold i oktober, men sikkert noget af et scoop i sommermånederne.

Pajares – Bendueños

4. etape 17,1 km
Vi tog et stop en lille omvej fra caminoen for at komme til et særligt sted: Albergue Bendueños. Beliggenheden er magisk med bjergene i baggrunden og en kirke som nærmeste nabo. Der er en dejlig terrasse med aftensol og køer, der græsser lige foran. Uden sammenligning rutens bedste overnatningsoplevelse og på alle måder omvejen på 1,6+1,6 km værd.

Herberget ligger 1,6 km væk fra ruten, og det er tydeligt skiltet i den lille flække Herias, hvor du skal dreje fra mod venstre for at komme op til Bendueños (noget af en stigning…):

Bendueños er et parroquialherberg  – dvs. et herberg tilknyttet en kirke. Kirken Santuario de Nuestra Señora De Bendueños er nabo til herberget. Det er donativo, så du bestemmer selv, hvad du kan og vil betale for overnatning.

Nyd den gigantiske nøgle til kirken og den lille solstråle, der rammer madonnaen, hvis du er heldig.

Albergue Bendueños bliver passet af genboen Sandra, som også lavede mad til os, som stod klar da vi kom. Sandra finder du på Whats App +34 674 67 17 06.

Hun tager kun imod bookinger fra pilgrimme, der sover i enten Pajares eller Llanos de Somerón dagen før, fordi hun ellers har for mange aflysninger fra pilgrimme, der må give op undervejs, fordi de undervurderer, hvor hård etapen er.


Bendueños – Mieres del Camino

5. etape 26,7 km
Her boede vi på Hotel Mieres del Camino (annoncelink) – vi gav 395 DKK for et helt ok værelse. Vi havde oprindeligt udset os pensionatet i La Peña, men både pensionat og herberg var coronalukket. De andre pilgrimme i byen boet på et midlertidigt, offentligt herberg på universitetet – det er med enkeltværelser og i orden. Vi fik virkelig god mad i sidreriaet til venstre på det lille torv bag ved skulpturen her:

Mieres del Camino – Oviedo

6. etape 19,5 km

Vil du vandre andre etaper?

Der er mange måder at opdele Camino San Salvadors 120 km på. Klik her og se etapeforslag:

 1. León – Buiza 40 km
 2. Buiza – Pajares 24 km
 3. Pajares – Pola de Lena 25 km
 4. Pola de Lena – Oviedo 34 km

Bemærk, at du skal være i meget god form for at vælge denne inddeling – og at der ikke vil være den store tid til at nyde naturen omkring dig.

 1. León – La Robla 27 km
 2. La Robla – Poladura de Tercia 24 km
 3. Poladura de Tercia – Bendueños 30 km
 4. Bendueños – Mieres del Camino 25 km
 5. Mieres del Camino – Oviedo 19 km

Ulempen ved denne inddeling er den lange dag 3 – den er meget kuperet og meget smuk, og derfor delte vi den op i to. Et andet minus er, at man får alle de 21 træls kilometer fra Campomanes til Mieres del Camino på samme dag. Det problem kan løses med denne inddeling:

 1. León – La Robla 27 km
 2. La Robla – Poladura de Tercia 24 km
 3. Poladura de Tercia – Bendueños 30 km
 4. Bendueños – Pola de Lena 10,9 km
 5. Pola de Lena – Oviedo 34 km

Du kan også vandre med fem dage på denne måde:

 1. León – La Robla 27 km
 2. La Robla – Poladura de Tercia 24 km
 3. Poladura de Tercia – Pajares (eller Llanos de Somerón) 15 km (18 km)
 4. Pajares (eller Llanos de Somerón) – Pola de Lena 25 km (22 km)
 5. Pola de Lena – Oviedo 34 km

Ulempen her er, at du går glip af det vidunderlige herberg Bendueños…

 1. Léon – La Robla 27,2 km
 2. La Robla – Poladura de Tercia 23,4 km
 3. Poladura de Tercia – Pajares 13,7 km
 4. Pajares – Bendueñas 16,3 km
 5. Bendueñas – Mieres del Camino 23,6 km
 6. Mieres del Camino – Oviedo 18,3 km

Det er de etaper vi valgte, og som vi til enhver tid vil vælge igen. Eneste ulempe, vi oplevede, var at de 21 træls og støjende kilometer fra Campomanes til Mieres del Camino blev placeret på samme dag. Det kan undgås ved at vælge disse to sidstedage:

5. Bendueños – Pola de Lena 10,9 km
6. Pola de Lena – Oviedo 34 km

 1. León – Cabanillas 17 km
 2. Cabanillas – La Robla 10 km
 3. La Robla – Poladura 24 km
 4. Poladura – Pajares (eller Llanos de Somerón) 15 km (18 km)
 5. Pajares (eller Llanos de Somerón) – Pola de Lena 25 km (22 km)
 6. Pola de Lena – La Peña (Mieres) 15 km
 7. La Peña (Mieres) – Oviedo 19 km

Ulempen her er, at du går glip af det vidunderlige herberg Bendueños…

 1. León – Cabanillas 17 km
 2. Cabanillas – La Robla 10 km
 3. La Robla – Buiza 15 km
 4. Buiza – Poladura 9 km
 5. Poladura – Pajares (Llanos de Somerón) 15 km
 6. Pajares – Bendueños/Campomanes 15/16.6 km
 7. Bendueños/Campomanes – La Peña (Mieres) 26.6/25 km
 8. La Peña (Mieres) – Oviedo 19 km

Rigtig god inddeling, hvis du døjer med skavanker, eller simpelthen gerne vil have ordentlig tid til at nyde denne smukke rute. Bemærk at 21 af de 26 km på dag 7 er asfalt og med støjende trafik.

 1. León – Cabanillas 17 km
 2. Cabanillas – La Robla 10 km
 3. La Robla – Buiza 15 km
 4. Buiza – Poladura 9 km
 5. Poladura – Pajares 15 km
 6. Pajares – Bendueños/Campomanes 15/16.6 km
 7. Bendueños/Campomanes – Pola de Lena 11.6/10 km
 8. Pola de Lena – La Peña (Mieres) 15 km
 9. La Peña (Mieres) – Oviedo 19 km

Rigtig god inddeling, hvis du døjer med skavanker, eller simpelthen gerne vil have ordentlig tid til at nyde denne smukke rute. Bemærk at dag 8 er gennemført træls med asfalt og støjende trafik.

Hvilke albergues er åbne nu efter corona?

Lige nu er status, at næsten alle offentlige herberger er lukket på Camino San Salvador. Det er dog på ingen måde en overrendt camino, så er du indstillet på private herberger og værelser, er der ingen problemer overhovedet. Du kan holde dig opdateret med hvilke herberger der er åbne på hjemmesiden www.gronze.com.

Donativoherberget Bendueños har klaret sig gennem corona. Fantastisk sted!

Hvad betyder annoncelink?

Når der står (annoncelink) efter et link, betyder det, at hvis du booker overnatningen via linket, går en brøkdel af betalingen til at finansiere Frie fodspor. Booker du via et annoncelink, støtter du Frie fodspor, og booking.com tjener mindre. Din pris for overnatningen stiger ikke, men du hjælper os.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Camino San Salvador starter i León og strækker sig 120 kuperede kilometer nordpå til katedralen i Oviedo, Nordspanien. Se vores tips til hvordan du kan inddele Camino San Salvador i etaper […]

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM CAMINOEN