ETAPER Vores etaper på Camino Portugués – belært af erfaring (25,6 km pr. dag)

Nogle dage blev temmelig lange, da vi gik fra Porto til Santiago. Så her er vores bud på fede etaper – belært af erfaring

* Artiklen indeholder annoncelinks til overnatning – se mere nederst

Vores forslag til etaper fra Porto til Santiago kombinerer de tre hovedruter der er på Camino Portugués: Central inde i landet og Costa og Variante Espiritual ved kysten.

1. Porto via Matosinhos til Vila Cha ad Kystruten 22 km
2. Vila Cha til Pedra Furada ad Kystruten og en forbindelsesrute 29 km
3. Pedra Furada via Barcelos til Lugar do Corgo ad Central-ruten 32 km
4. Lugar do Corgo via Ponte de Lima til Rubiaës ad Central-ruten 32 km
5. Rubiaës til Tui ad Central-ruten 20 km
6. Tui til Mos ad Central-ruten 18 km
7. Mos til Lusquiños ad Central-ruten 27 km
8. Lusquiños til Armenteira ad Variante Espiritual 23 km
9. Armenteira til Vilanova de Arousa ad Variante Espiritual 24 km
10. Vilanova de Arousa til Padrón 30 km
11. Padrón til Santiago ad Central-ruten 25 km

Turen i tal

Distance i alt: 282 km (255 hvis du tager båden)
Antal etaper: 11
Gennemsnit pr. dag: 25,6 km

Se også:

Starter du i Porto?

Se vores tips til gode steder at sove i Porto her

Porto via Matosinhos til Vila Cha

1. etape 22 km ad Kystruten

Vores rute i dag er en omvej fra Porto ud til Kystruten, som er beskrevet af John Brierley i hans guide. Vi gik den uden kort ud fra en meget nem beskrivelse: Gå ned til flodbredden af Douro med Sé-katedralen i ryggen. Gå mod højre ti kilometer langs Douro ud af Porto til Matosinhos. Efter turistbureauet på havnen gå lidt videre og til venstre over broen. Fortsæt nogle hundrede meter lige ud til Atlanterhavet. Fortsæt mod nord, hele tiden med havet på venstre side. Ligeud, ligeud, ligeud indtil Vila Cha. Vil du korte dagen for at have mere tid i Porto, så tag evt. den charmerende gamle træsporvogn langs floden de første kilometer ud af Porto mod Matosinhos.


Vila Cha til Pedra Furada

2. etape 29 km ad Kystruten og en forbindelsesrute

Her gik vi på Kystruten og krydsede over til Central ad en skiltet forbindelsesrute fra kystbyen Vila do Conde til byen Arcos.
Se mere om forbindelsesruten her i vores guide

Der ligger en rigtig god restaurant i den lille flække Pedra Furada – nyd Antonios landlige køkken, som er med i Guide Michelin, men alligevel til at betale. Engang kunne man overnatte her, men det er desværre ikke længere muligt. Til gengæld er der to herberger i byen.


Pedra Furada via Barcelos til Lugar do Corgo

3. etape 32 km ad Central-ruten

Hvis du kan: Stop tiden, når du når frem til Casa Fernanda og nyd hvert sekund. Højdepunktet på hele Camino Portugues. Ring i forvejen og sig til Fernanda, at du gerne vil komme. Hendes nummer er +351 914 589 521. Hvis du gerne vil have en kortere etape, så sov i Barcelos på halvvejen – supersmuk, klassisk portugisisk by med kakkelmønstrede huse. Der er herberg i Barcelos og ellers se hvor du kan booke eget værelse i Barcelos (annoncelink).


Lugar de Corgo via Ponte de Lima til Rubiaës

4. etape 32 km ad Central-ruten

I dag passerer du gennem byen Ponte de Lima, som er supersmuk og meget livlig om søndagen. Fire km efter Ponte de Lima ligger en cafe ved en turistfiskesø. Kaffen er elendig og stedet ikke et besøg værd. Syv km før Rubiäes kommer en berømt stigning i skoven, og når du er oppe, er der en vandkilde. Meget smuk etape. Varme anbefalinger til alberguet Pilgrim’s Nest. Superhyggeligt indrettet, en dejlig lille have, hvor det er nemt at vaske tøj, og en gårdhave med aftensol. Hvis du gerne vil have denne her etape kortere, så stop i Ponte de Lima på halvvejen – der er herberg. Og ellers se hvor du kan booke eget værelse i Ponte de Lima (annoncelink).


Rubiaës til Tui

5. etape 20 km ad Central-ruten

Nyd Valença undervejs, en perle af en by bygget midt inde i det kæmpestore fæstningsanlæg (Fortaleza).

Kryds grænsen mellem Portugal og Spanien ad den lange bro – en ganske special oplevelse. Albergue Santo Domingo i Tui (annoncelink) er meget velfungerende og har hyggelige dagligstuer med sofaer til trætte pilgrimme. Der er almindelige sovesale og firmandsrum.


Tui til Mos

6. etape 18 km ad Central-ruten

Da vi så det inderste af Mos, fortrød vi, at det ikke var dagens stop. Vi gik i stedet til Redondela, som ikke er specielt spændende. Så næste gang vælger vi hellere roen i lillebitte Mos.

Mos til Lusquiños

7. etape 27 km ad Central-ruten 

I Lusquiños kan du bo rigtig hyggeligt i annekset hos en vinbonde. Skriv for at booke på casaagrade44@gmail.com

Overnatning i Lusquiños

Lusquiños til Armenteira

8. etape 23 km ad Variante Espiritual

I dag skal du ikke langt efter morgenkaffen: Pontevedra efter 3 km er en rar by og sidste stop på centralruten, hvis du fortsætter ad Variante Espiritual. Et par kilometer uden for Pontevedra skilles ruterne Central til højre og Variante Espiritual til venstre. Vælger du som os Variante Espiritual, venter bløde skovtracks og stilhed. Turen er cirka 36 km længere end hvis du bliver på centralruten – altså en smuk omvej. Vi gik efter det her meget simple og upræcise kort over Variante Espiritual – plus de gule pile selvfølgelig.

Du kommer gennem byen Poio ned til den meget smukke kystby Combarro. Tag en smutter helt ind ad Combarros små stræder og provianter til aftenen i byens supermarked, for resten af dagens etape er der stort set intet. Indstil benene og sindet på en stigning op til Armenteira. Så er det sagt. Underlaget er jævnt og godt hele vejen og udsigten forrygende.

Herberget i Armenteira er ok, og har et lille udvalg af proviant. Du kan også sove på selve klostret i Armenteira. En stor oplevelse at komme inden for døren og deltage i pilgrimsmessen:

Klostret i Armenteira

I Armenteira er det også muligt at overnatte mere luksus på landhotellet Pousada de Armenteira (annoncelink). Eller du kan sove på selve klostret – skriv til dem og hør om værelser.


Armenteira til Vilanova de Arousa

9. etape 24 km ad Variante Espiritual

De første tre timers vandring er usandsynligt smuk. Bemærk, at her er ikke gule pile og muslinger. I stedet følger du en gul og hvid stribe ad Ruta de la Pedra e del Agua. Du er langs floden og krydser den flere gange:

Ruta de la piedra y el agua y Monasterio de Armenteira

Turen går nedad gennem skoven med en række små vandfald og pittoreske gamle møllehuse.

Når du kommer frem til Vilanova de Arousa er det en god ide at starte med at finde ud af hvad sejlplanen er for båden til Padrón, for afgangstiderne afhænger af tidevandet. Bådfolkenes nummer er 34 607 911 523. Der er også et andet firma, Amare, der sejler ruten – se mere og book online

Herberget i Vilanueva de Arousa ligger i byens sportshal. Der er også mulighed for værelser i byen: Se værelser i Villanueva de Arousa her (annoncelink).

Vilanova de Arousa via Pontecesures til Padrón

10. etape med båd 28 km og videre til fods 2 km til Padrón

Meget interessant sejltur med den lille båd ‘Barca del Peregrino’ 28 km ad verdens eneste maritime Via Crucis (korsvej). Båden er lastet med gode fortællinger: Ruten du sejler er den samme som apostlen Sankt Jakobs knogler blev fragtet til Santiago ad. Sytten kors langs havet markerer rutens historie. Båden lægger til i Pontecesures, og herfra er der to kilometer til fods til Padrón.
Kan man godt få sit compostela selvom man tager båden? Læs mere her

Padrón er en charmerende by. Se den, når du ankommer og gå evt. de få kilometer videre for at overnatte i klostret i Herbón, lidt off camino. Skulle efter sigende være overordentlig interessant. Alternativt er hotellet Chef Rivera i Padrón (annoncelink) meget roligt og afslappende og med vaskeri over for. Søger du herberg, ligger Albergue Rossol (annoncelink) supersmukt på et torv foran kirken – det bliver vores valg næste gang. Kommer I med båden i dag, er der ikke mange vandrekilometer – men til gengæld tid til at nyde Padrón og smage på de små, lækre grønne pebre, padróns, som er byens specialitet. Etapen kan også gås til fods. Det vil vi gerne prøve næste gang.


Padrón til Santiago

11. etape 25 km ad Central-ruten

Vejen ind til katedralen fra Camino Portugués er faktisk ret fin  – hverken fabriksområder eller slemt meget trafik. Du kommer ind gennem boligområder, og forbi universitetet og til slut langs Park Alameda.

Det er en god ide booke overnatning i Santiago.
Se vores bedste tips til gode overnatningssteder den sidste nat.

Tjek også vores guide til Camino Portugués og få gode råd med i rygsækken

* Hvad betyder annoncelink?
Når der står (annoncelink) efter et link, betyder det, at hvis du booker overnatningen via linket, går en brøkdel af betalingen til Frie fodspor. På den måde støtter du Frie fodspor, og booking.com tjener mindre. Din pris for overnatningen stiger ikke, men du hjælper os med at holde Frie fodspor kørende.
39 replies
 1. Maria Groth Hansen
  Maria Groth Hansen siger:

  Hejsa
  Jeg skal gå fra Porto til Santiago nu her d. 13.september. Jeg har min veninde med de første 4-5 dage (afhængigt af, hvor mange dage vi tager i Portugal). Hun skal retur til Porto med tog eller bus efter de 4-5 dage, hvor kan det lade sig gøre fra…? Vi kigger på Ponto de Lima eller Rubiães. Umiddelbart vil vi gerne opleve at bo på Casa Fernandes og roder lige lidt med etapernes længde. Vi forestiller os at gå 20-25 km dagligt. Har kigget nøje på begge jeres rutebeskrivelser og kan se I starter på kystruten – vil I til hver en tid vælge at starte via kystruten..? Vi overvejer at tage metroen til Moreira for at komme hurtigere ud af byen, netop fordi min veninde kun er med 4-5 dage. Egentlig er vil til at tage det meget som det kommer, men kan godt føle os nødsaget til at planlægge lidt for fx. at booke Fernandes…. Gode råd modtages :) Tak for en meget brugbar side :)

 2. Anja Schiermer
  Anja Schiermer siger:

  Hej
  Vi skal denne gang prøve kyst ruten. Vi kan læse at du skriver at man kan tage den gamle sporvogn ud af porto til matosinhos. Hvor køber man billet og hvor køre den fra ? Jeg har søgt men kan ikke finde det 🙈

  De bedste hilsner
  Anja

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Anja

   Den gad vi også godt prøve. Sporvognen hedder Electrico, og det er Linha 1 du skal med. Starter helt centralt, tæt på Se-katedralen. Den kører kun halvvejs til Matosinhos. Her kan du se kort og info:

   https://porto-north-portugal.com/porto-guide/linha-1-line-tram-porto-to-foz.html
   Turen er nok mest for sjov. Vi synes turen ud af Porto var dejlig.

   Vil du helt til Matosinhos, er metroen også en mulighed fra Porto til Mercado Station (ikke stationen der hedder Matosinhos). Så er du tættest på caminoen.

   Og at gå fra lufthavnen er endnu en mulighed.

   Marie har lige vandret en nye del af kystruten i oktober, men desværre ikke nået at skrive guide.

   Go tur kh Marie og Torben

 3. Per
  Per siger:

  Hej med jer, og tak for megen god inspiration!
  Hvordan fik I kombineret et restaurant besøg i Pedra Furada med etaperne. Jeg kommer lidt i tvivl, om “Antonio” som skiltet viser (etape 2) er det samme sted som restaurant “Pedra Furada”, som ganske rigtigt er nævnt i Michelin guiden. Jeg vil mægtigt gerne gøre et stop på et godt spisested. Der ser ud til at være mere end 6 pladser på denne restaurant. Jeg er “allergisk” over for snorkedyr og sovesale og restituerer bedst i en seng for mig selv, og så ser overnatningsmulighederne pludselig begrænsede ud i Pedra Furada, i kombination med spisestop. Eller er der noget jeg har overset?
  Bh
  Per

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Per. Vores stop i Pedra Furada er simpelthen på Antonios restaurant, så etaperne du ser er med overnatning på Michelinstedet. Der var seks sovepladser dengang – 2+4-mandsværelser. I selve restauranten er der plads til mange flere. God tur! kh Marie og Torben

   • Pia Petersen
    Pia Petersen siger:

    Hej Marie, vi besøgte Antonio i Pedra Furada – og der er ikke længere mulighed for at overnatte hos ham. Under Covid lukkede han ned for hans overnatningsmuligheder. Men bar og restaurant er der stadig – og den fine stemning hos Antonio, som er en ualmindelig rar mand. Der er to herberg i Pedra Furada :-) KH Pia

 4. Camilla
  Camilla siger:

  Hej Marie.
  Mette og jeg er lige igang med grovplanlægning af Portugues.
  Skal lige høre om Antonio i Pedra Furada både er spise og overnatning? Eller kun restaurant?
  Vi vil gerne gå ca. 20 – 24 km i gns pr dag og skal lige have det til at passe.
  Dbh Camilla

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Camilla. Det er begge dele. Men der er kun fire + to senge, så book i forvejen. Hilsen Marie

 5. Sian
  Sian siger:

  Hej Marie

  Tak for en skøn vandreblog! :)

  Jeg tager afsted på min første Camino om lidt og glæder mig meget.
  Jeg vil egentlig høre jer ad om det er nødvendigt med lagen og hovedpudebetræk eller om det er at finde på her herbergerne? Jeg har en uldpose jeg sover i.
  Vil nødigt komme afsted uden hvis det er nødvendigt haha :)

  Dbh

  • Marie
   Marie siger:

   Heldige dig! Der er engangslagen og enga gshovedpudebetræk på herbergerne, så den vægt kan spares. Buen camino! Marie og Torben

 6. Mona
  Mona siger:

  Hej Marie
  Har netop gået turen fra Vilanova de Arousa til Padron (i stedet for sejlturen) – hvis I kommer på den spirituelle igen, kan jeg absolut anbefale dette. Det er en helt fantastisk rute, som burde få langt mere opmærksomhed end den får.
  Kh
  Mona

 7. Carsten Røn
  Carsten Røn siger:

  Hej
  Vi er på vej til at gå fra Porto til Santiago – Rejser til Porto søndag, og begynder vandreturen tirsdag

  Har kigget på jeres etape 1 og set at den er på 22 km.

  Vi synes imidlertid, at når vi kigger på kort, så er ruten længere end 22 km.

  Har I jeres rute optegnet på et kort, som I kan/vil dele?

  Eller er alle etaper så enkle at finde/følge, som de er beskrevet her på siden?😊

  Venlige hilsner
  Carsten

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Carsten. Hmmmm…. Jeg tror måske du har ret. I appen er den 26,2 hvis man måler fra Porto via kystruten til Vila Cha. Appener sikkert mere præcis end vores hovedregning. Vi har desværre ikke vores trackinger fra dengang, men stoler mest på appen. Og ja, alle etaper er meget lette at følge på denen camino. Virkelig godt skiltning! Dog med forbehold for at vi vandrede den tilbage i 2017, tingene kan have ændret sig. Bom caminho! Marie og Torben

 8. Betina
  Betina siger:

  Hej Marie!
  Først tak for alle de fantastiske råd jeg planlægger min rute ud fra jeres side. Jeg ville faktisk bare høre om man er tvunget til at sejle for at komme videre, hvis man går til Vilanova de Arousa?

  Mange hilsner Betina

 9. Anne Mette
  Anne Mette siger:

  Kære Marie
  Tak for en super inspirerende hjemmeside. Jeg har i nogen tid været igang med at indhente information ift til Caminovandring og jeg har fundet mange svar på siderne her. Så nu har jeg booket billet til Porto d. 4.april og har 14 dage til Sandiago. Det er min første og jeg glæder mig meget.

  – Jeg har lige et spørgsmål ang uldsoveposer. Jeg hader soverposer og syns det er noget klaustrofobisk at ligge i og er derfor vild med dit uldforslag, men hvordan finder jeg den. Jeg har været på den facebook forslag, men kan ikke finde noget. Er der et navn eller en hjemmeside jeg skal søge på?

  Mvh Anne Mette

 10. Stine
  Stine siger:

  Hej Marie
  Jeg stemmer i… tak for en fin hjemmeside – skønne, levende og brugbare beskrivelser.
  Jeg skal gå min første camino til oktober. Jeg har booket fly til Porto d. 17. og retur fra Santiago d. 26. Så har 8 vandre dage, men har nok for brug for flere dage til at gå hele vejen. Har du et godt forslag til, hvor det er bedst at tage bus/ taxi på turen ( i begyndelse, slutningen el. midt i)? Tænker at gå den centrale rute.
  Kh. Stine

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Stine! Uendeligt dejligt at høre! Jeg har lige selv arbejdet på en forkortet version af den portugisiske (faktisk til min datter, der har fået en camino på egen hånd i 18 års fødselsdagsgave). Noget nær en umulig opgave at skære i denne skønne, skønne camino! Nu aner jeg ikke, hvor langt du kan lide at gå om dagen? Men umiddelbart vil mit forslag være at tage toget tre kvarter fra Porto til Barcelos og starte derfra. HUSK at tage dig tid i Porto før du tager toget til Barcelos…. Så vil du på dag et nå frem til hvad jeg synes er turens hjerte og must stay: Casa Fernanda i Lugar do Corgo. Her har du et etapeforslag hvor du starter på centralruten, vandrer Variante Espiritual og vender tilbage til centralruten sidste dag:
   1. Barcelos til Lugar do Corgo 16 km (central)
   2. Lugar do Corgo til Rubiaës 32 km (central)
   3. Rubiaës til Tui 20 km (central)
   4. Tui til Mos 18 km (central)
   5. Mos til Casa a Grade 28 km (central)
   6. Casa a Grade til Ribadumia 35 km (Variante Espiritual)
   7. Ribadumia til Vilanova 12 km plus sejlads plus 2 km (Variante Espiritual)
   8. Padròn til Santiago 25 km (central).

   Hvis du tænker alt det bliver alt for lange etaper, kunne et alternativ være at starte i Valenca 3 km før Tui og vandre derfra og resten i nogle kortere etaper… Bom caminho! kh Marie

   • Stine
    Stine siger:

    Sikke en god fødselsdagsgave?
    Tak for forslaget! Jeg har lidt svært ved at at vurdere, hvor langt jeg går om dagen, når det er min første tur. Men synes, det lyder som et godt bud. Tror jeg vil synes godt om nogle længere turer nogle af dagene.
    Kh. Stine

    • Marie
     Marie siger:

     Hej Stine. SÅ spændende, jeg har mange, mange sommerfugle i maven for hende. Er selv på caminoen i samme periode (700 km væk), men trods alt tættere på, end hvis jeg havde været herhjemme. Det er generelt svært at vide, hvor langt man kan lide at gå, før man har været i det. Da jeg selv var af sted første gang, vidste jeg, hvad det længste jeg havde gået var (= 42 km). Men jeg havde aldrig prøvet at gå to dage i træk – eller endnu flere – og anede ikke hvad det ville betyde for distancen pr. dag. Havde jeg haft mere tid dengang, tror jeg, jeg havde prøvet en fredag-lørdag-søndag med caminorygsæk. Nu hvor jeg ikke havde tid, gik alt godt anyway. PS Måske denne artikel er relevant for dig i dine overvejelser: https://www.friefodspor.dk/guide-hvor-langt-kan-man-gaa-om-dagen-paa-caminoen/ Kh Marie

 11. Katharina
  Katharina siger:

  Hej Marie,
  Jeg har haft stor glæde af jeres hjemmeside, og den har besvaret nogle af de spørgsmål jeg sidder med.

  Jeg har planlagt at gå Caminoen alene her til sommer (juli) , men jeg er i tvivl om hvilken rute vil være den bedste. Har sat 1 uge, max 2 uger af til det. Håber du kan hjælpe mig lidt her :). Jeg har ikke prøvet at vandre i så stor en udstrækning før, så er i tvivl om længden på de daglige etaper. Er 15-20 km pr dag realistisk?
  De ruter jeg har overvejet er den engelske rute pga dens længde – tænkte det var en god begynderrute eller portugues da costa, men den bliver måske for lang?
  Har du erfaring med ruterne Aragonés og Catalán?
  Jeg kunne godt tænke mig en rute hvor jeg ikke skal gå alt for meget i gåsegang, men samtidig må der gerne være andre, så man ikke er helt alene
  Hvad vil du anbefale til en der skal gå sin første camino alene? jeg er 35 og ved godt fysisk helbred :)

  Ser frem til dit svar:)

  mvh
  Katharina

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Katharina

   Hvor dejligt du kan bruge hjemmesiden i din planlægning! Med 1-2 uger og på første camino er jeg ikke så meget i tvivl: Jeg ville vælge at gå Camino Inglés, som er 5-7 etaper og forlænge med Camino Finisterre bagefter – den er 7 dage. Så får du to hele og meget smukke caminoer, plus oplevelsen ved at nå frem til Santiago. Jeg har ikke erfaring med Aragonés eller Catalán, men kan fortælle, at det er ruter med meget få pilgrimme. kh Marie

 12. Solfred Hjorth
  Solfred Hjorth siger:

  Hej. Vidunderlig side i har.
  Jeg overvejer at flyve til Viborg, og så enten gå eller tage en taxi til mos eller redondela.
  Ved du om det er muligt at støde på caminoen sådan ? Tak.

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Solfred. Hvor dejligt at du kan lide siden! At gå fra Vigo Lufthavn tror jeg bestemt er muligt, jeg har dog ikke gået ruten. Men med Google maps tænker jeg, at det kan du godt. Dog kan du komme ud i at det er svært fx at krydse store veje og lignende, så husk at sætte den på, at du er til fods. Fly til Vigo kræver, at du er fiks til at finde fly, for det er en mindre lufthavn uden så mange afgange. Prisen på en enkeltbillet kan blive noget højere, end hvis du flyver til Porto og laver samkørsel derfra til hvor du vil starte. En anden mulighed er at undersøge, om det kan betale sig at købe tur-retur til Santiago de Compostela. Af de to startbyer du nævner, er Mos efter min mening absolut den mest charmerende – men er du til fods fra lufthavnen, handler det nok også om at finde det tætteste simpelthen. Redondela vandt i hvert fald ikke mit hjerte. Mos er lillebitte, men smuk. Husk at du skal længere tilbage, hvis du gerne vil have et compostela. Der er du nødt til at starte allerede i Tui (hvilket også er en formidabel by). Bom caminho fra Marie

   • Solfred Hjorth
    Solfred Hjorth siger:

    Tusind tak for svar.
    Ok, giver nok mest mening at flyve til santiago så. Men hvordan kommer man så til tur hvis ikke man er så god til busser og tog ? tak.

    • Solfred Hjorth
     Solfred Hjorth siger:

     Mente tui selvfølgelig. Glemte at skrive min plan var fra redondela, variante espiritual, så til santiago. kan man så få stemplet? Tænker et
     fly til vigo må være nemmere end derfra? Kan ikke gennemskue tog eller bus, lige her på nettet til tui.

    • Marie
     Marie siger:

     Hej igen Solfred. Jeg har for nylig undersøgt det med startsted for Camino Portugues grundigt, især med Variante Espiritual. Så vidt jeg fandt frem til gennem katedralen er Tui seneste startsted, også selvom du evt. går Variante Espiritual som jo er en omvej på 36 km. Ift. transporten finder du en del hjælp i artiklen her – både fly, bus/tog og også samførsel: https://www.friefodspor.dk/guide-saadan-kommer-du-bedst-og-billigst-til-starten-paa-din-camino/ Håber det hjælper dig videre. kh Marie

   • Marie
    Marie siger:

    Hej Helle. Nu er der en ny dato med foredrag. Godt nok en halv time fra København, men alligevel: Søndag 8. september klokken 11.00 på Københavns Universitet, Skovskolen i Nødebo. Gratis adgang og et vidunderligt sted… kh Marie

 13. Naja Haumann Jørgensen
  Naja Haumann Jørgensen siger:

  Hej!

  Har du et godt råd til hvor man kan overnatte i porto de første par nætter inden vi fortsætter vores tur mod Santiago ??

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Naja. Jeg har to forskellige bud i artiklen her: https://www.friefodspor.dk/guide-camino-portugues-fra-porto-til-santiago/. Der er et meget gæstfrit donativoherberg, vi har prøvet. Det ligger i et boligområde, ikke i det historiske centrum, men tæt på metroen derind – her får du set hverdagn som den er i Porto. I det historiske centrum ville jeg går efter Buest Guest-herberget pga. anmeldelserne og beliggenheden. Har I to dage, ville jeg afgjort tage en nat hvert sted for at få det hele med… Bom caminho fra Marie

 14. Kirsten Callesen
  Kirsten Callesen siger:

  Hej
  Ser fantastisk ud, med mange spændende oplevelser, du beskriver og viser et billede af en tysk guidebog, ved du hvad den hedder?
  Har gået på caminoen, i Spanien, de sidste to år, så vi snakker om at gå i Portugal til næste år, er det lige så godt afmærket på caminoen i Portugal, som i Spanien
  Mvh
  Kirsten Callesen

  • Marie
   Marie siger:

   Det kan du tro, jeg gør. Den er skrevet af Raimund Joos – han har skrevet rigtig mange caminoguides, blandt andre ‘Caminho Portugues’ om den portugisiske rute. De opdateres hvert år. Nogle kan bedre lide Rothe Wanderführer, men jeg sværger altså til Joos. På Camino Portugues er afmærkningen fra Porto og frem ligeså god som den er i Spanien. Men stykket fra Lissabon og til Porto kniber det mere med. Overvejer du ‘Camino Portugues de la Via de La Plata’ er jeg på bar bund, for den har jeg ikke selv vandret – den skulle efter sigende være meget øde. Kh Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM CAMINOEN