GUIDE Camino Finisterre – Muxía: Helt til verdens ende


At vandre til verdens ende – det lyder da meget godt! Camino Finisterre-Muxía på 207 km i alt starter i Santiago de Compostela og går ud til kysten og tilbage

Måske har du hørt om pilgrimme, der fortsætter helt til Verdens Ende efter at have vandret caminoen? På Spaniens vestkyst tre dages vandring fra Santiago ligger Finisterre – eller på galicisk ‘Fisterra’. Det sted, man i gamle dage helt bogstaveligt troede var verdens ende. Det er en helt særligt oplevelse igen at se havet glimte efter hundredevis af kilometer til fods gennem Spanien!
Få vores tips til overnatning og etaper på Camino Finisterre-Muxía lige her

Der er TO steder at vandre til ved kysten: Finisterre og Muxía

At vandre til verdens ende dækker over at gå til byen Finisterre og de tre kilometer videre ud til fyret. Men rigtig mange pilgrimme vandrer faktisk videre nordpå til den lille by Muxía bagefter. Den ligger ligesom Finisterre på en landtange ud i Atlanterhavet med vand på to sider. Turen fra Santiago til Finisterre, videre til Muxía og tilbage til Santiago er en minicamino i sig selv på i alt 207 km. Vi har vandret dele af den – og har andre dele til gode.

Se Camino Finisterre – Muxía på et kort (gpx)

Her kan du se hele Camino Fisiterre – Muxía på et kort. Bemærk, at den del af ruten vandres begge veje. Du kan nemt få kortet ind på mobilen, så du kan se dig selv som en blå prik på kortet:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på linket her til Camino Finisterre – Muxía.


Kig til atlanterhavet kort før landsbyen Lires, der ligger midtvejs mellem Finisterre og Muxia.

Er turen til verdens ende skiltet?

Camino Finisterre-Muxía er ligesom resten af caminoen skiltet med muslinger, gule pile og milepæle:

På strækningen mellem Finisterre og Muxia skiltes vejen til Finisterre med et F og vejen tilMuxía med et M. Hovedruten er skiltet med gul og alternative ruter – som her en smuk sti ved kysten – er markeret med rød:

Som noget specielt kan denne camino vandres i begge retninger: Fra Santiago til kysten og tilbage igen. Turen tilbage igen er ikke lige så grundigt skiltet som ud til kysten. Til gengæld kender du vejen, for det meste af den er samme spor, som du kom ad. Der er også denne skiltning på tilbagevejen:

Den allerførste skiltning til Camino Finisterre finder du i gaden Rús das Hortas lige ved katedralen i Santiago – nogle lilla fodspor at følge:

Hvordan kommer man til starten på Camino Finisterre?

Du kan flyve til Santiago de Compostela med en mellemlanding – typisk i London Stansted. Men du kan også med fordel flyve til:

 • Madrid med direkte fly og hoppe på højhastighedstoget til Santiago, som tager tre timer
 • Porto i Portugal med direkte fly og tage en Flixbus derfra direkte til Santiago. Det tager 3 timer og tre kvarter og koster cirka 95 kroner hver vej.

Begge de løsninger er bedre for miljøet end en mellemlanding og går så godt som lige så hurtigt.

Kan man få et pilgrimsbevis for Camino Finisterre – Muxía?

Der findes to særlige pilgrimsbeviser, du kan få for at have vandret Camino Finisterre – Muxía: I byen Finisterre kan du få et såkaldt ‘Fisterrá’ eller ‘Finisterrana’ på det offentlige herberg, som bevis på, at du har vandret pilgrimsruten. I Muxía kan du få det såkaldte ‘Muxíana’-certifikat hos Casa da Cultura. Begge pilgrimsbeviser er skrevet på galicisk, og underskrevet af byens borgmester.

Vandrer du hele ruten fra Santiago, til enten Finisterre eller Muxía og tilbage igen, har du tilbagelagt mere end 100 km til fods, og kan derfor få det klassiske ‘compostela’ på pilgrimskontoret – dit bevis for en gennemført pilgrimsvandring:
> Se vores guide til pilgrimspas og La Compostela

Hvilket pilgrimspas kan bruges på Camino Finisterre – Muxía?

Du kan vandre Camino Finisterre – Muxía med et hvilket som helst klassisk pilgrimspas. Men der findes også det særlige, solskinsgule pilgrimspas, der er smukt og specielt designet til denne camino:

Det solskinsgule pilgrimspas får du gratis på pilgrimskontoret i Santiago. Bemærk: Du skal IKKE stå i den lange kø for at få det. Når du kommer ind gennem porten, skal du nemlig gå til venstre og ikke til højre.
Se mere om pilgrimspas og hvordan du bruger det i vores guide

Hvor finder man en muslingeskal til rygsækken?

Vandrer du til Finisterre, er det første, du ser, stranden Praia da Longosteira, som er stedet, trætte pilgrimme kan være heldige at finde deres egen musling.

Vi spiste vidunderligt her på Restaurante Calcoba – et rodet sted med virkelig god fisk. Finder du ikke en musling, kan du spise dig til din egen muslingeskal ved at vælge ‘zamburinas’ – kammuslinger.

Der er i øvrigt to kyster i Finisterre – Praia da Longosteira vender mod øst. Kysten mod vest er mere vild og uberørt – her ligger stranden Praia Mar de Fora.

Smuk alternativ rute

Ved A Peña vil vi kigge efter den alternative rute, som skulle være rigtig smuk.

Findes der en app til Camino Finisterre – Muxía?

Ja – det gør der! Vi har købt Wiselys app, og den fungerer godt. Den har et kort (der også viser hvor du selv er), deldistancer og overblik over indkøbsmuligheder og overnatningsmuligheder undervejs, både herberger, pensioner og hoteller.

Hvor står kilometer 0-stenen?

Der er en kilometer 0-sten både i Finisterre og i Muxía! I Finisterre står den ved kysten ude ved fyret tre kilometer fra byen.

I Muxía står den ude ved kunstværket af den splittede klippe en kilometer fra byen:

Finisterre først eller Muxía først?

Vi vandrede til Finisterre først og videre ad caminoen til Muxía – det er klart den rækkefølge, der passede os bedst, fordi vi sluttede det mest stille sted.

Vi oplevede Finisterre by som større, mere flippet og mere festlig end Muxía. Il Cabo – den yderste landspids – ligger tre kilometer efter selve byen, og turen derud er langs en asfaltvej. Landspidsen er vildt og især præget af det store imponerende fyr. Der er café og turistbutik derude.

Muxía er en mindre by, og her står Kilometer 0-stenen igen ude på landspidsen en lille kilometer fra byen på klipperne, hvor du også finder en lille kirke, en markant spaltet klippe og fyret.

Vi synes det er et must at vandre derud… Vi holdt klart mest af Muxía, fordi man her på spidsen sidder omgivet af natur, og der er utallige steder at nyde solopgang og solnedgang. Mere stille og mindre turistet end Finisterre. Der er pilgrimsmesse i den lille kirke Santuario Virxe a Barca:

Hvordan udtales det der Muxía?!?

Hvis du hører en dansker sige, at han vil vandre til ‘Muk-sia’ med tryk på første stavelse, så hop ikke på den! Vil du gøre god figur på spansk, så udtal Muxía ‘Mu-sia’ med tryk i i’et:-)

Kan man ikke bare tage bussen til Verdens Ende?

Jo, det kan du hvis du vil. Der er omkring 90 km derud fra Santiago de Compostela, og turen tager omkring tre timer. Bemærk, at turen til Finisterre er noget af en bumletur sammenlignet med den til Muxía, som tager væsentligt kortere og giver mindre køresyge Se tidsplan og priser her hos Rome2Rio. Der kører nogle små busser fra Santiago til Finisterre, som kan findes og bookes online på www.monbus.es (du kan vælge engelsk). Busserne derud koster typisk 6,5 euro.

TIP: På vejen til Finisterre bad vi chaufføren om at blive sat af 15 km før Finisterre, og det kunne vi sagtens. Det samme på vejen tilbage med bussen fra Muxía.

31 replies
 1. Simon
  Simon siger:

  Hej Marie og Torben
  Jeg tager af sted til april for at gå den franske camino. Jeg har bestilt flybilletten hjem på forhånd og derfor kan jeg også “risikere” at være i Santiago før tid. Hvis jeg har 3-4 ekstra dage havde jeg tænkt bare at gå til Fisterra. Hvordan ville det fungere med et compostella, kan man så tage tilbage til Santiago og få et Compostella for hele turen fra st Jean Pied de Port til Fisterra? Eller får man det bare for den franske camino og så er turen til Fisterra bare en bonus man ikke får papir på.
  ps. Mega fed hjemmeside når man planlægger sin første camino

  Mvh Simon

  • Frie Fodspor
   Frie Fodspor siger:

   Hej Simon. Hvor overfedt du kan bruge siden. Vi får så mange individuelle spørgsmål nu, at vi ikke længere kan følge med som frivilligt arbejde. Du er meget velkommen til at booke os sparring/planlægning af din tur her: https://www.friefodspor.dk/vare/sparring/ Ved at booke os støtter du arbejdet med Frie fodspor. Bedste hilsner Marie og Torben

 2. Helen
  Helen siger:

  Kære Marie
  Tak for alle dine gode gode råd. Virkelig så flot et arbejde, du lægger i det.
  Jeg er så heldig, at min svigermor bor i Nødebo, så når jeg er på besøg derovre, så tænker jeg kun vandring og på denne side med gode forslag
  Jeg har nu gået Porto-Santiago på 2 lidt forskellige måder, da vejr og vind fik lov til at bestemme, og begge gange ult maj, 2019 og 2022.
  Og ja, Finisterre, skal ikke kun ses via en Flixbus, som sidste gang.
  Næste maj vil jeg vove turen uden veninde, helt alene, med fly til Porto (Klm) fra Billund. Tage Flixbus til Santiago de Compostella.
  Og nu har jeg så brug for lidt hjælp….
  Skal jeg fortsætte med Flixbus ud til Verdens ende og gå tilbage?
  Eller skal jeg gå derud og Flixbus tilbage… og hvad med compostellapas på den måde… og kan jeg overhovedet finde ud af det helt alene mon?
  Jeg bruger knæbeskyttere og stave, og har lige passeret 70. Tænker at bruge en 8-10 dage for skal jo opleve sol-opgang og -nedgang…
  Jeg kan næsten ikke vente …tror snart jeg bestiller fly-billet…hvis jeg tør 😂

  Kh Helen og fantastisk sommer til dig og familien

  • Frie Fodspor
   Frie Fodspor siger:

   Hvor SEJT, altså! Vi har et pilgrimspas til Finisterre du godt må få, så er det på plads. Vi ville vælge at starte fra Santiago, gå til Finisterre, fortsætte til Muxía. Du får et andet slags bevis for turen en La Compostela. Det hedder Fisterrana eller Muxiana alt efter hvor du går hen. Turen tilbage til Santiago tager kun halvanden time fra Muxía, dvs. halvt så lang tid som fra Finisterre… Hav en vidunderlig tur – hep – hep – du kan godt! Kh Marie og Torben

   • Helen
    Helen siger:

    Hej igen
    Det lyder da godt Marie.
    Og nu kom jeg sandelig til at trykke på “køb” , så nu er rejsen til Porto bestilt, godt nok via Paris, men god tid i Paris til at finde næste fly. Og så håber jeg, at resten bare kører …lidt spændende at være alene…næsten for spændende.
    Tak for hjælpen.
    De bedste hilsner Helen

   • Helen
    Helen siger:

    Kære Marie
    Jeg fik slet ikke svaret dig helt. Jeg vil meget gerne have dit gule pas… skal jeg gå omkring skolen en dag eller sende dig en frankeret kuvert?
    Iøvrigt så har jeg også købt den nederdel, du har anbefalet, og den er mega lækker.
    Min tur er bestilt. Den 26 maj og retur 5 juni, KLM, ca 1600 kr. Jeg bestilte som enkeltbilletter, og tager alene afsted…det giver lidt kriller i maven, men kameraet kommer med.
    God weekend og tak for hjælpen.
    Kh Helen

    • Frie Fodspor
     Frie Fodspor siger:

     Hej Helen
     FEDT du springer ud i det. Jeg sender gerne passet, hvis du skriver mig din adresse, og ellers er du også velkommen på tirsdag eller på onsdag på Skovskolen. Så kan jeg have det med der. Hilsen Marie

     • Helen
      Helen siger:

      Hej igen
      Hvor er du fantastisk 🥰. Jeg kommer ikke lige til Sjælland i næste uge og ved heller ikke hvornår. Du får lige min adresse
      Helen Meulengracht, Markskellet 65, 8340 Malling.
      Men jeg vil rigtig gerne hilse på, når jeg kommer over.
      Iøvrigt så har jeg endnu ikke prøvet ikke at bestille overnatninger hjemmefra og heller ikke boet på herberger…. Så kæmpe udfordring for mig, også det at gå alene.
      Rigtig god sommer til dig og familien
      Bedste hilsner og så mange tak fra Helen

     • Frie Fodspor
      Frie Fodspor siger:

      Hej Helen. Så skønt du kommer af sted – hvor bliver det spændende! Nu er det gule pilgrimspas på vej i et brev til dig. Bedste hilsner Marie

 3. H
  H siger:

  Hej

  Vi er et par med 2 børn der skal gå “til verdens ende” i påsken.

  Vores plan er at flyve til Madrid og derefter tog til Santiago de compostela.

  Men… vi er lidt i vildrede omkring vejret. Hvad skal vi forvente??

  Drengene skal ikke have vandrerygsæk på( den ældste på 11 får en alm taske.)
  Men vi har en rygsæk på 45L og en på 35L

  Vi har også kigget på diverse overnatnings muligheder. – er det nemt at booke når man går? Og er den uldsovepose i bruger nok på denne årstid???
  skal vi have vores sovepose med??

  Vi vil gerne være impulsive, med et tvist af planlægning…

  Håber i kan give os lidt råd??

  • Marie
   Marie siger:

   Kære H. Vejret er ofte en bekymring/overvejelse, og vi kan af gode grunde ikke love jer noget… Vi vandrede på præcis samme tidspunkt sidste år, og rendte ind i en hel uge med 5-7 minusgrader om morgenen. Helt usædvanligt koldt for den periode. Så sørg for at være beredt med varmt nok tøj, hvis vejrudsigten siger koldt vejr. Vi kan anbefale jer at kigge på vejrudsigter for gennemsnitsvejret i de byer, I kommer til at vandre i – det er den bedste måde at vide hvad I kan forvente. Og har I allerede læst denne? https://www.friefodspor.dk/regn-paa-caminoen/. Hvis vi skulle af sted med børn i den alder, ville vi overveje at lade børnene vandre med egne rygsække, med mindre børnene har fysiske skader eller handicap. Der er en stolthed og en betydning i at bære sig selv og sine ting, som kan give et større ejerskab til turen. Vores unger går enormt op i dette, og det tager ansvar på en god måde allerede hjemmefra ved at afprøve rygsæk, lære at pakke let osv. Samtidig vil jeres risiko for skader som voksne minimeres. Nu påsken ligger tidligt, kan uldpose være for koldt, i hvert fald hvis I får meget frost. Hvis I får almindeligt spansk forår, er de fine med meget tysk uldtøj til at sove i. Når I vælger Camino Finisterre, kan I godt være impulsive, selvom det er påske, hvor der er ualmindeligt meget drøn på caminoen. Ankomst i Santiago Skærtorsdag, Langfredag og Påskesøndag er årets største dage – hvis mange går videre derfra til Verdens Ende kan der være trængsel. Men vi tror det nu ikke – vi tror I vil kunne finde overnatning på den rute. Bemærk der findes en app til den med oversigt over overnatning, og at der intet er på de første 22 km af ruten. Rigtig god tur kh Marie og Torben

 4. Nina Holm
  Nina Holm siger:

  Hej Marie
  Jeg er 22 år og skal snart gå ruten alene. Min tanke var at tage bussen fra Santiago og så til byen “Hospital” hvor man ligesom starter og slutten runden, udefra kortet. Købte i billetter på et billetkontor og i så fald, hvorhenne? eller købte i dem online.
  Derudover ville jeg gerne hører hvad man typisk kan bo for hvis man rejser lidt på budget. Det behøves slet ikke være det Aller billigste, men bare der hvor man ligesom har det nødvendige. og kan man tjekke disse steder ud hjemmefra?
  Hilsen Nina

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Nina. Det lyder faktisk som en god ide til en måde at vandre den på. Vi går ud fra, at du så vandrer Hospital – Finisterre – Muxia – Hospital – Santiago? Vi var frustrerede over ikke at kunne købe busbilletten ud mod Finisterre online på forhånd. Det viste sig at være meganemt at købe den på Santiago station, så vi kom bare en halv time i god tid. Intet roblem at få plads. Vi vil anbefale dig ikke at stoppe turen i Santiago, men vandre helt ind til katedralen. Den vej fra synes vi er den smukkeste, grønneste ankomst af samtlige caminoer. Priserne for overnatning er steget efter corona. Regn med cirka 30 euro for eget værelse. De private herberger er noget billigere, 12-18 euro for en seng og offentlige herberger 6-10 euro. Næste step for dig er at downloade en app til Caminino Finisterre, for der ser du alle overnatningssteder inkl. priser. Der vises også alle de andre praktiske informationer du har brug for, fx indkøb, apotek og online kort. Vælg fx Wisely Finisterre-apen. Rigtig god tur! kh Marie og Torben

 5. Charlotte Panduro Dich
  Charlotte Panduro Dich siger:

  Hej Maria. Kan vi tage bussen til Muxia og derfra gå til Finisterre og videre til Santiago. Og hvor lang vil den ca være. Har nemlig kun 8 dage og var sidst i Finisterre med bus, det var så smukt og vil gerne gå ruten

   • Sabine
    Sabine siger:

    Hejsa. Mange Tak for jeres fantastisk hjælpsomme hjemmeside. Jeg sidder her i Santiago efter at have gået fra St Jean Pied de Port og har få dage tilbage. Venter nu på bussen halvvejs ud til Finisterre. Alle de små busser kan findes og bookes online på monbus.es , hvor man kan vælge engelsk . Busserne derud koster typisk 6,5 euro. God tur til alle

 6. Helen Meulengracht
  Helen Meulengracht siger:

  Kære Marie
  Det er virkelig en fantastisk side, du leverer. Jeg har nu taget turen Oporto-Santiago to gange, og brugt dine idéer og rådgivning. Vi gik i maj 2019 og nu i maj 2022, i 2019 var det mega varmt og i 2022 12-16 grader men skønt gå-vejr men også svært at få tøjet tørt. På sidste tur havde vi også lidt svært ved at finde spisesteder, for kl 21 var vi altså trætte, og først der nogle åbnede op, og flere var faktisk helt lukkede.
  Vi tog en bus videre ud til Finisterre… og nu ser jeg på “din tur” derud….
  det bliver min næste tur, og så alene. Jeg har gået med to forskellige veninder, søde piger, men tror virkelig det at gå alene giver noget helt andet.
  På min sidste tur mødte vi konstant en ung mand med glimt i øjet, til sidst spurgte vi ham, om hvor han kom fra. Hans svar var “det har jeg glemt. Er det ikke derfor man går? Han vendte sig dog om og sagde :Geneve.
  Ja, vi går alle af forskellige årsager.

  Ha en smuk weekend Marie. i dag har jeg gået ved Årslev Engsø, også på din anbefaling
  Kh Helen

  • Marie
   Marie siger:

   Hvor hyggeligt et brev at få… Og de der spanske tider – godt nok svære at vænne sig til. Især når man skal være ude af herbergerne klokken 08. Hvis man nu bare kunne sove længe, kunne det være, det gik lettere. Jeg skal af sted på den portugisiske igen med mine tre børn og svigersøn til oktober. Glæder mig SÅ meget. Finisterre kalder altså også – især at vandre endnu mere af den end det, vi har vandret indtil videre. Hvilket fantastisk citat fra den unge mand! Tak fordi du deler. kh marie

 7. Josefine Maier
  Josefine Maier siger:

  Hej Marie og Torben
  Min datter og jeg skal gå Camino Finesterra – Muxia og tilbage igen til sommer. I den forbindelse har jeg nogle spørgsmål til jer – og tak for den mulighed
  Er turen tilbage til Santiago afmærket? Eller findes der noget guide materiale som kan hjælpe os med at finde vej tilbage – da vi jo kommer til at gå imod “gå-retningen”.
  Vi kan desværre ikke booke overnatning på Hospederia San Martin de Pinario til sommer – jeg ved ikke, om klosteret er under renovation eller hvad årsagen er. Men kan I anbefale andre goder steder at overnatte i Santiago?
  Venlig hilsen Josefine

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Josefine. Hyggeligt! Så vidt vi ved er ruten nem at finde begge veje, men vi tør ikke live noget, for vi har ikke vandret den endnu. Vi bærer aldrig guidebøger med, men bruger i stedet apps, der både har onlinekort og info om overnatning, indkøb osv. Prøv fx CaminoNinja app eller Wisely. For overnatning i Santiago, har du da læst her? https://www.friefodspor.dk/guide-gode-sovesteder-i-santiago/ Kh Torben og Marie

 8. Pia rønning
  Pia rønning siger:

  Hej.
  Har lige bestilt fly til Santiago og vil gå til muxia. Vil høre om I kan fortælle mig hvor i Santiago ruten starter mod finisterre – muxia…? Og samtidig vil jeg høre om der er gule pile hele vejen?
  De bedste hilsner
  Pia

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Pia.. Ååååh…. sommerfugle i maven på dine vegne. Der er gule pile hele vejen til Muxia, så du kan vandre trygt af sted. Vi har ikke selv vandret ruten endnu, men de pilgrimme, vi har vinket farvel til i Santiago på vej til Muxia er startet fra katedralpladsen og gået ned ad trapperne i samme retning, som når man skal til pilgrimskontoret. I stedet for at dreje til højre med det samme ad Rúa de Carretas (altså vejen til pilgrimskontoret) er de fortsat lige ud ad Rúa das Hortas vestpå. Husk at du får interaktivt kort over hele ruten med appen Wisely – vælg versionen der hedder Finisterre. Buen camino

   • Pia rønning
    Pia rønning siger:

    Hej
    Tak for svar så hurtigt. Ja jeg er helt oppe og ringe lige nu. Fik bestilt det hele igår, jeg går simpelthen efter jeres forslag men slutter i muxia🤗. Tager bussen dagen efter ankomst mod santiago igen og flyver hjem dagen efter. Lød som om jeres rute var lidt mere rolig, det lød tiltagende. Jeg er så spændt…har bestilt på de overnatningssteder som I har lagt ind🤗så tak for det☺️Så helt lavbudget 🤗det eneste minus er at jeg flyver med Ryanair og kan godt være bekymrede for forsinkelser men håber på det bedste🙏 Jeg må helt klart hente den app som I henviser til👌🏻
    De bedste hilsner
    Pia

    • Marie
     Marie siger:

     Hvor sjovt! Så vandrer du ‘vores’ version af ruten inden vi selv har. Vores tur blev aflyst to gange af corona, og nu er det endte med at jeg i stedet vandrer den porugisiske rute med mine børn i oktober. kh Marie

     • Pia
      Pia siger:

      Så kan I få fif fra mig😂😂
      Håber da også at alt går fint…har fløjet med dem før…porto-santiago er også en skøn tur. Buen Camino🤗

    • Marie
     Marie siger:

     PS: Vi har ikke på nogen måde oplevet flere forsinkelser med Ryan Air end med andre selskaber:-)

 9. Doris Vendelbo
  Doris Vendelbo siger:

  Hej Marie og Torben
  Tusind tak endnu engang for jeres blog, som jeg læser og bruger flittigt.
  Vil blot lige fortælle at jeg kom hjem d.30.7 fra Camino Finisterre, hvor jeg stort set fulgte den rute du har foreslået med lange etaper.
  Jeg har haft en fantastisk tur og lider stadig af caminoblues…..
  Er lidt overrasket over hvor meget asfalt der var på ruten, ikke der er noget i vejen med det, det var så smuk en rute.
  Havde udset mig alberge i Hospital, det var desværre lukket, jeg fandt ikke ud af hvorfor. Men tingene løser sig. Gik til det nærmeste hus og talte med en familie, de vidste heller ikke noget. Men de foreslog at jeg gik til den cafe der ligger et par km længere mod Finisterre, de kunne sikkert hjælpe mig. Da jeg så var på vej derop, kom en bil fræsende og rullede vinduet ned, det var damen fra cafeen, så de søde mennesker havde åbenbart ringet til hende og fortalt at der var en kvinde på vej op til dem.
  Samtidig kom seks franskmænd mig i møde, de var en del af 31 personer som boede på alberge Logroso, men de to var taget til Santiago, ergo måtte der være 2 ledige senge. Jeg traskede tilbage hvor jeg kom fra sammen med dem, mennnn de to senge var væk!!!!!
  Heldigvis kunne jeg få et privat rum, og det blev det så.
  Men sådan løser tingene sig på caminoen.
  Har prøvet før at stå i en sådan situation, folk er så venlige og hjælpsomme.
  Jeg takker af hele mit hjerte.

  • Marie
   Marie siger:

   Kære Doris

   Det var da en fantastisk beretning. Caminoen har det med at løse vores problemer på de fineste måder. Kan næsten ikke vente med at komme af sted igen, når jeg læser breve som dine. Ift. albergue Hospital forhører jeg mig lige med erfarne pilgrimme, om der er nogen, der har nyt derfra siden corona. Bedste hilsner Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM CAMINOEN