ETAPER Gode dagsetaper på Camino Inglés

Her er vores forslag til fem dagsetaper til Camino Inglés. Se også hvordan du kan dele caminoen op i syv

1. Ferrol – Pontedeume 31 kilometer (kan deles op halvvejs)
2. Pontedeume – Betanzos 20 km
3. Betanzos – Hospital de Bruma 30 km (kan deles op halvvejs)
4. Hospital de Bruma – Sigüeiro 24 km
5. Sigüeiro – Santiago 16 km

Distance i alt 121 km

Nogle hjemmesider foreslår, at du går etaperne Ferrol – Neda – Mino som de første. Det vil jeg fraråde, for så kommer du ud af takt med de byer, der er værd at se – Pontedeume og Betanzos.

Ferrol – Pontedeume

Første etape 31 kilometer

Hav tålmodighed med de første ti kilometer ud af Ferrols forstæder – naturen kommer til dig. Halvvejs er der en cafe – i Neda. Der er du sikkert ret sulten, i hvert fald, hvis du er startet uden proviant.

Pontedeume har en lille, smuk gammel bymidte. Her er også en hyggelig havn, hvor municipalherberget ligger, og byen har, hvad du har brug for af forretninger. Vil du have en kortere første dag, er der herberg i Neda efter cirka 15 kilometers  vandring.

Pontedeume – Betanzos

Anden etape 20 km

Halvvejs krydser du byen Mino, hvor der er lidt indkøbsmuligheder, men ikke specialforretninger. Mangler du udstyr, er der en god stor sportsbutik, når du når til Betanzos.

Municipalherberget i Betanzos er lækkert og ret nyt i et gammelt byhus med synlige sten i væggen. Byen er charmerende – find restauranterne i de stille gyder nedenom søjlegangen ved det centrale torv.

Det her er vejen ned til byens torv fra municipalherberget. Drej til venstre ind i søjlegangen langs torvet – så finder du de gode, lokale spisesteder i gyderne


Betanzos – Hospital de Bruma

Tredje etape 30 km

Etapen har overnatningsmulighed og restaurant halvvejs. I Presedo ligger et herberg med 16 pladser, og der er resturanten ’Meson-Museo Xente no Camino’ samme sted.

Ellers ender denne lange og bakkede etape i den lille flække Hospital de Bruma, hvor eneste indkøbsmulighed er byens restaurant.

Velfortjent fodbad efter dagens lange distance til Hospital de Bruma

Hospital de Bruma – Sigüeiro

Fjerde etape 24 km

En dag i skoven med meget lige ud og større stier end de andre dage. Nem etape, få stigninger. I Sigüeiro fandt vi et meget dejligt privat herberg med indretning a la Marokko og rigtig god stemning – El Albergue de Delia. Det er desværre i dag, men der er flere andre overnatningsmuligheder i byen.

Hjemlighed, hjertevarme og kreativ indretning på El albergue de Delia

Sigüeiro – Santiago de Compostela

Femte etape 16 km

Den sidste del af dagens etape, der slutter ved katedralen i Santiago er ikke de smukkeste, for du ankommer gennem industrikvartererne. Men frem kommer du! Og med kun 16 km på sidstedagen har du mulighed for at nå frem til messen i katedralen ved middag.

Sidste etape på Camino Inglés går gennem Santiagos fabriksområder – land møder by. Fremme i Santiago de Compostela venter der en by, der er en oplevelse i sig selv med sit på en gang stille og summende liv af pilgrimme og studerende. For ikke at glemme de smukke, gamle stræder og søjlegange, hvor du går rørt i fodsporene af tusindvis af pilgrimme før dig…

2 replies
 1. Sophie Heiberg
  Sophie Heiberg says:

  Tusind tak for en dejlig side, med rigtig god inspiration 🙂

  Jeg har fundet en del priser på hvad det koster at gå caminoen, men kan ikke rigtig finde frem til hvad denne relativt korte rute ca. koster og gå? Måske kan I være behjælpelige med lidt info om det.

  Bedste hilsner
  Sophie

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Hej Sophie – dejligt at høre, du kan lide vores side:-) Vi har desværre ikke sådan en præcis pris for lige denne her rute – men generelt er det dyrere pr. kilometer at gå en kort end en lang camino, fordi flybilletterne og transfer er absolut de største poster, du får. For tips om hvordan du får flybilletter og transfer bedss ned i pris, se med her: http://www.friefodspor.dk/guide-saadan-kommer-du-bedst-og-billigst-til-starten-paa-din-camino/

   Og ellers ville jeg på ruten regne med at bruge 30 euro pr. dag alt inkl. undtagen flybilletten. Se her: http://www.friefodspor.dk/guide-hvad-koster-det-at-ga-caminoen/

   Hvis I alligevel er af sted, kan I få mere camino for pengene ved at forlænge Inglés med Camino Finisterre – Muxia bagefter – den er 210 km og syv etaper. Dvs. 14 dages rejse i alt.

   Buen camino fra Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM CAMINOEN