ETAPER Gode dagsetaper på Camino Inglés

Her er vores forslag til fem dagsetaper til Camino Inglés. Se også hvordan du kan dele caminoen op i syv

1. Ferrol – Pontedeume 31 kilometer (kan deles op halvvejs)
2. Pontedeume – Betanzos 20 km
3. Betanzos – Hospital de Bruma 30 km (kan deles op halvvejs)
4. Hospital de Bruma – Sigüeiro 24 km
5. Sigüeiro – Santiago 16 km

Distance i alt 121 km

Nogle hjemmesider foreslår, at du går etaperne Ferrol – Neda – Mino som de første. Det vil jeg fraråde, for så kommer du ud af takt med de byer, der er værd at se – Pontedeume og Betanzos.

Ferrol – Pontedeume

Første etape 31 kilometer

Hav tålmodighed med de første ti kilometer ud af Ferrols forstæder – naturen kommer til dig. Halvvejs er der en cafe – i Neda. Der er du sikkert ret sulten, i hvert fald, hvis du er startet uden proviant.

Pontedeume har en lille, smuk gammel bymidte. Her er også en hyggelig havn, hvor municipalherberget ligger, og byen har, hvad du har brug for af forretninger. Vil du have en kortere første dag, er der herberg i Neda efter cirka 15 kilometers  vandring.

Pontedeume – Betanzos

Anden etape 20 km

Halvvejs krydser du byen Mino, hvor der er lidt indkøbsmuligheder, men ikke specialforretninger. Mangler du udstyr, er der en god stor sportsbutik, når du når til Betanzos.

Municipalherberget i Betanzos er lækkert og ret nyt i et gammelt byhus med synlige sten i væggen. Byen er charmerende – find restauranterne i de stille gyder nedenom søjlegangen ved det centrale torv.

Det her er vejen ned til byens torv fra municipalherberget. Drej til venstre ind i søjlegangen langs torvet – så finder du de gode, lokale spisesteder i gyderne


Betanzos – Hospital de Bruma

Tredje etape 30 km

På denne etape var eneste service i oktober 2016 restauranten ’Meson-Museo Xente no Camino’ på halvvejen – i Presedo. Men bind ikke an med den, for er den af en eller anden grund lukket, er du på den. Så mad og vand med.

På denne lange og bakkede etape ender du i den lille flække Hospital de Bruma, hvor der ingen services er overhovedet. Det betyder, at du i Betanzos skal købe ind ikke kun til tredjedagen, men også fjerdedagen. Aftensmaden kan du få – der er pilgrimsmenu på byens eneste restaurant. Vil du dele denne her ret hårde etape op, er der kommet en overnatningsmulighed i Presedo.

Velfortjent fodbad efter dagens lange distance til Hospital de Bruma

Hospital de Bruma – Sigüeiro

Fjerde etape 24 km

En dag i skoven med meget lige ud og større stier end de andre dage. Nem etape, få stigninger. I Sigüeiro fandt vi et meget dejligt privat herberg med indretning a la Marokko og rigtig god stemning – El Albergue de Delia. Stor have ned til floden. Total afslapning og tremandsværelser med sengetøj og tæpper. Hvis du har lyst, kan du booke på forhånd +34 687 27 93 98. Herberget lukkede i efteråret 2018, men vi har talt med værten, som arbejder på at åbne igen i foråret 2019. Har du nyere information, så skriv endelig til os.

Hjemlighed, hjertevarme og kreativ indretning på El albergue de Delia

Sigüeiro – Santiago de Compostela

Femte etape 16 km

Den sidste del af dagens etape, der slutter ved katedralen i Santiago er ikke de smukkeste, for du ankommer gennem industrikvartererne. Men frem kommer du! Og med kun 16 km på sidstedagen har du mulighed for at nå frem til messen i katedralen ved middag.

Sidste etape på Camino Inglés går gennem Santiagos fabriksområder – land møder by. Fremme i Santiago de Compostela venter der en by, der er en oplevelse i sig selv med sit på en gang stille og summende liv af pilgrimme og studerende. For ikke at glemme de smukke, gamle stræder og søjlegange, hvor du går rørt i fodsporene af tusindvis af pilgrimme før dig…

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM CAMINOEN