PAKKELISTE Vandrestave – hvorfor jeg elsker dem

Du kan sagtens vandre en camino uden stave. De er ikke nødvendigt basisudstyr på linje med godt fodtøj. Men de er godt nok rare at have…

Min plan var egentlig ikke at gå med vandrestave. Men da min pilgrimsven var alvorligt syg, og for svag til at vandre, bad han mig gå med hans vandrestave en sidste rejse til katedralen. Så det var skæbnens vilje, at jeg i det hele taget lærte at gå med vandrestave – og det er jeg glad for i dag.

Fordele med vandrestave

De vigtigste fordele ved at gå med vandrestave synes jeg er, at de:

  1. Aflaster knæene med 25 % ned ad bakke
  2. Forebygger hævede hænder, som jeg får efter cirka 10 km, når jeg vandrer med rygsæk. Vandrestave aktiverer venepumpen, så jeg slipper for væskeproblemer.
  3. Giver en god rytme i min vandring
  4. Hjælper mig til at holde balancen, når stien er een stor vandpyt at passere

Mit tempo er naturligt lidt højere med vandrestave, så jeg pakker dem ned, hvis jeg følges med en makker uden.

Gratis vandrestave på pilgrimskontoret

Flyver du til Santiago de Compostela, når du starter din camino, kan du hente gratis brugte vandrestave på pilgrimskontoret i Rúa das Carretas 33. Mange pilgrimme efterlader deres stave ved hjemrejsen. Skal du vandre Camino Muxia eller Camino Finisterre, er tricket ekstra godt – for så starter du jo simpelthen i Santiago.

Lufthavnen spiser vandrestave

På flyveturen ned til caminoen checker jeg ikke min rygsæk ind, men bærer den som håndbagage. Jeg har aldrig prøvet at få taget mine vandrestave i sikkerhedskontrollen i Kastrup. Men jeg kender folk, der har. Jeg tager dog chancen.

Sikker hjemrejse med vandrestave

Lufthavnen i Santiago tjekker godt nok alle vandrestave ind gratis – men kun til første sted du lander. Så har du mellemlanding, er et bedre bud at sende dine vandrestave hjem med det spanske postvæsen, Correos. Til Danmark gave jeg lige under 16 euro inkl. papkasse for at få sendt stavene hjem. Væsentligt billigere end at købe en indchecket bagage. Correos har et stort pilgrimsvenligt postkontor lige ved katedralen (Rúa do Franco 4), og ellers har de også en butik i lufthavnen.

Vil du helt udenom bøvl i lufthavnen – så find en vandrestav i naturen…

Overvejer du at købe vandrestave?

Er du ude i at købe vandrestave, så husk at tjekke, hvor meget de kan foldes sammen. Der er stor forskel – se bare vores vandrestavspark her. Nogle er nærmest dobbelt så lange som andre i sammenklappet tilstand. Generelt kan du i Spanien købe vandrestave godt under halv pris – hvis du vel at mærke kommer til en større by. Det samme med vandredutter – dem køber vi lager af.

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM CAMINOEN