VANDRERUTE Rundt om Bastrup Sø og Buresø (18,8 km)


Det er ikke lige ud ad landevejen at gå rundt om Bastrup Sø og Buresø ved Allerød, fandt vi ud af. Så efter vores første mislykkede forsøg har vi tegnet ruterne op, så de er nemme at lære at kende

“Totalt fail vandretur”, lød dommen fra vores ellers vandreglade børn, da vi ved første første besøg ved Buresø og Bastrup Sø simpelthen måtte opgive at finde rundt om søerne.

Det blæste en pelikan og var kun et par grader, så det var rent ud sagt for koldt til at holde hovedet koldt! Derfor tegnede vi bagefter de her ruter op, som vi vil vandre efter næste gang, når vi tager revanche.

Startsted og parkering

Det nemmeste er at parkere ved Bastrup Tårnet:
Stengårdsvej 4, 3540 Lynge (link til kort)

Rundt om Bastrup Sø og Buresø 15,8 km

Buresø rundt 8,6 km

Bastrup Sø rundt 6,5 km

Få kortene ind på mobilen – så bliver du med garanti ikke væk…

Du kan nemt få ruterne ind på din mobil, så du kan se hvor du selv er:

Heldet følger de stædige

Efter at have tegnet ruten ordentligt op, gik det noget nemmere at vandre rundt om Buresø og Bastrup Sø. Vi blev belønnet med en morgen af de sjældent smukke:

Mosekonen så ud til at have brygget hele natten, og Peter Edderkop havde samlet dugperler:

Ved Buresø ligger Karlenes Badested. Bare navnet!!

Synonymer: Burresø, Bastrupsø
6 replies
 1. Etly Degn
  Etly Degn siger:

  Hej,
  jeg vandrede Bastrup Sø og Buresø rundt i går, og var SÅ taknemmelig for, at I har tegnet ruten op efter jeres eget første mislykkede forsøg på at finde en rute omkring søerne!
  Så smuk en tur, og med jeres kort på GPS er det jo bare at sætte den ene fod foran den anden – skønt! Tak for dejlig inspiration til vandreture! 🤗

  Svar
 2. Louise
  Louise siger:

  Dejlig tur, meget varieret landskab, men det var.. som du skrev.. svært at finde vej. Selv med din rute, skulle man dreje mange steder og holde tungen lige i munden. Ikke ideelt når man går og ævler med sin veninde. Der var nogle af skovstierne som ikke længere var tilgængelige.. man kunne sagtens gå en anden vej, men det bragte lidt forvirring.

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hi hi, det lyder velkendt! Jeg er faktisk begyndt ofte at lære ruten selv inden jeg har veninder med, fordi det så ofte går galt!

   Svar
 3. Vibeke
  Vibeke siger:

  Vi gik dit forslag til ruten rundt om Bastrup Sø og Buresø i søndags i det skønneste forårs vejr. Dejlig tur ?
  Jeg kunne ikke finde ud af at få din rute ind i en gratis gpx app, så jeg endte med at købe AllTrails. Det fungerede fint.
  Tak for dine dejlige og velskrevne vandreturs beskrivelser. Vh. Vibeke

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Vibeke. Det er lidt sjovt, vi har nemlig ikke selv vandret den med succes endnu, fordi vi gerne vil samle de børn, der var med til den mislykkede tur. Det er altid en udfordring at få ungerne samlet. Men siden vi lagde ruten ud, har I og to andre familier vandret den og været glade. Så nu kan vi trygt gå i jeres fodspor! Jeg er glad for at høre om AllTrails. Er i overvejelser med at ændre alle gpx-beskrivelser til at man kan downloade AllTrails. For på nogle telefoner kan det drille at importere gpx. På mit arbejde har jeg kontor lige ud til pilgrimsruten, og har derfor ofte hjulpet forvirrede vandrere med at få ruten ind på mobilen. Det er forskelligt hver gang hvordan man kan få det til at fungere. Det kunne være nemt, hvis AllTrails bare altid virker… kh Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Her kan du kommentere artiklen. Har du individuelle spørgsmål eller brug for sparring om fx grej eller planlægning, er du velkommen til at booke os her: https://www.friefodspor.dk/vare/sparring/. Har du spørgsmål til vores produkter eller brug for kundeservice, så skriv til os på mail@friefodspor.dk. Kundeservice er åben, også når vi er ude at vandre.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK

Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Kyststien Bornholm rundt
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Hverrestrup Bakker - Spor i landskabet
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand
Vandrer i Oksendalen, Mariager rundt
Kalkkaminoen på Kongenshus hede
Vandrerute-rundt om Almindsø ved Silkeborg
Vandrere på Hærvejen
Hvor regnbuen ender
Vandrerute i Humlebæk og Nivå
Klitlandskab i Nationalpark Thy
Hærvejen på et kort
Sove i telt på stranden i Sverige - allemannsretten