Hvis jeg skal give en opskrift, så må det være at kombinere vandringen med hverdagens vaner og nødvendigheder

Noget af det fede ved vandring er, at du kan vandre stort set hvor som helst, når bare du har ordentligt tøj med dig. Det har jeg. Og derfor lykkes det ofte for mig at passe vandringen ind på trods af hverdagen med seks sammenbragte børn og et fuldtidsjob. Her et par ideer, der virker i min hverdag:

Børnefødselsdag-et-besværligt-sted-turen

Svømmehallen, Eventyrfabrikken, skøjtehallen und so weiter. Tidsrøvere, jeg før kørte i pendulfart til. Nu tager jeg vandretøjet på, og vandrer de tre timer, fødselsdagen varer, i en helt ny by. Win-win. Her for eksempel vandretur ved Usserød å – der går jeg en fin rundtur på tre timer, når der er børnefødselsdag i Eventyrfabrikken!

Mit-barn-går-til-fritidsaktivitet-turen

Samme princip som børnefødselsdagsturen. Bare kortere. Og fra samme sted hver gang. Jeg ved fx, at på den time badmintontræningen tager, kan jeg nå de seks km skoven rundt.

Venskabsturen

Vandringen er for mig det bedste sted at tale sammen. Jeg har veninder, jeg aldrig har siddet over for og talt med. Fordi vi følges ad, side om side i livet. Når vandringen kommer med ind i et venskab, går to store værdier hånd i hånd for mig. Og jeg sidder ikke der med rastløse ben og rører i caffelatten på en larmende smart cafe, jeg alligevel ikke føler mig hjemme i.

Venindevandretur på Havneringen

Hjem-fra-festen-turen

Vi var til rådhusbryllup i Lyngby og gik de 36 km hjem til Snekkersten. Her stemningsbillede fra første sokkeskift. Bemærk bænken vi lige havde passeret – for dovne til at gå tilbage for at sidde der og skifte sokker…

Indkøbsturen

Denne tur kom helt af sig selv; Vores indløbscenter 300 m hjemmefra blev revet ned. Simpelthen jævnet med jorden. I starten var de to km, vi nu har til indkøb, langt med fx ti kilo indkøbsvarer på ryggen. Og vi køber ind mindst hver anden dag, fordi det er, hvad vi kan slæbe hjem.

Skyd omvej

Jeg ved det godt, det hedder “at skyde genvej”. Men jeg elsker nu at ”skyde omvej”. Gå skoven rundt, før jeg sætter kursen mod Netto. Runde havnen, før jeg går over til skolen osv. Den korteste vej er ikke altid den bedste.

Stå af toget for tidligt

Hvis jeg fx skal til møde inde i byen, planlægger jeg helst min morgen, så jeg kan stå af to stationer før og trave derfra. Transportture er bedre end ingen ture, synes jeg.

Også i mit arbejdsliv fletter jeg vandringen ind – find ud af hvordan

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK

Kyststien Bornholm rundt
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Hverrestrup Bakker - Spor i landskabet
Vandrer på Lillebæltstien ved Løgismose Strand