INDBLIK En vagabond på arbejde

Se her hvordan jeg får vandringen ind i mit arbejdsliv

Natur og friluftsliv er vigtigt for mig både i mit arbejdsliv og i mit hjemmeliv. Jeg arbejder på Skovskolen i Nødebo, som er en slags “skovcampus” under Københavns Universitet. Med Gribskov og Esrum Sø lige uden for døren har jeg alle chancer for at tænke vandreture ind i arbejdslivet.

Tænkepausen

Når jeg går i stå i en opgave på arbejdet, tager jeg vandrestøvlerne på og går en runde ned om Esrum Sø. Lys og luft gør mig mere effektiv og klar i hovedet. Jeg har fået nogle af mine bedste ideer og løsninger ude i skoven.

Se vores vandrerute på 4,7 km ved Esrum Sø

Arbejdsturen – walk and talk

Møder er ikke min stærke side, så er det sagt. Jeg synes ofte udbyttet er alt, alt for lavt, når jeg ser hvor mange mandetimer, der går. Så alle møder, der ikke er bundet af en computer eller en større forsamling, flytter jeg helst ud i skoven. Ideen kan fungere på mange arbejdspladser – den er gratis og giver i mine øjne mere effektive møder og gladere medarbejdere.

Se vores vandrerute på 4,5 km rundt om Skovskolen med oplevelser i Gribskov

Jeg-er-til-konference-turen

Konferencer giver mig en masse, men jeg bliver også fyldt meget op i hovedet, og får brug for luuuuuft, hvis det faglige indhold skal lagre sig. Så står jeg op en time før og vandrer. Her ved Munkebjerg Hotel ved Vejle:

Turen hjem fra arbejde

Mit arbejde ligger 24 km hjemmefra, når jeg tager bilen. Lidt længere til fods, hvor jeg gerne går omveje for at komme ad stier og gennem skov. Når jeg planlægger at gå hjem, har jeg min vandrerygsæk med i bilen. Bilen lader jeg enten stå på arbejdet til dagen efter, eller jeg stiller den ved forskellige stationer, jeg kan tage toget til næste morgen.

MERE OM DANMARK

Karen Blixens fodspor Blixenruten
Græssende dyr - det skal du vide som vandrer
Hytte ved panoramaruten i Bramslev Bakker
Vandrere ved langhallen Fyrkat i Hobro
Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
2 replies
 1. Dennis Kivsmose
  Dennis Kivsmose siger:

  Hej

  Blot et forslag til endnu en hverdagsrute i Nordsjælland – Gurre Sø rundt. Ca. 11 km.

  Turen adskiller sig fra mange andre søer rundt, da der stort set er skov HELE vejen rundt. Virkelig smukt på alle årstider. Dog kan turen efter solnedgang være nærmest umulig at orientere sig på uden kunstigt lys o i perioden august-oktober, da bladhænget gør det kulsort. Men hey, hvor mange finder på at gå den i mørke. ;-)

  Bedste vandrehilsner Dennis

  • Marie
   Marie siger:

   Hvor sjovt, Dennis! Det er en af de ruter, jeg går allermest! Men sjovt nok har jeg aldrig fået skrevet om den, andet end blot lige at nævne den her nederst under eksemplerne på andre gode hverdagstur: https://www.friefodspor.dk/sjaelsoe-rundt/. Du har ret, den burde have sin egen beskrivelse og billeder! Superfed rute, elsker den… Det ender jo med vi tog mødes en dag i skoven – vi træder de samme stier! PS: Har sat hverdagsturene ind også i den artikel, du kommenterer – så bliver den jo lidt mere anvendelig:-) Tak for dine altid gode input – keep it coming. kh Marie

Kommentarer er lukkede.