VANDRERUTE Aarslev Engsø rundt (9,5 km)


Aarslev Engsø rimer på både ådal og fugleliv! Den genskabte sø ligger i Brabrand ganske kort fra Aarhus – og rundturen på 9,5 km er barnevognsvenlig

På vej til familiefødselsdag i Aarhus snuppede vi lige en travetur et nyt sted: Rundt om Aarlev Engsø. Den har vi hørt fra nogle af vores læsere – dejligt, når inspirationen går begge veje.

Facts om ruten:

  • Distance: 9,5 km rundtur
  • Parkering: Der er offentlig P-plads på hjørnet af Byledet og Søskovvej, 8220 Brabrand (og flere andre undervejs)
  • Barnevogn og hund: Ja

Oplevelser undervejs

Ruten rundt om Aarslev Engsø er rig på fugleliv og mulighed for at opleve landskabet og fuglene oppefra fugletårnene. Landskabet er et fint tunnel-dal-landskab og en del af Aarhus ådal. Undervejs kommer du forbi den kæmpestore herregård Constantinsborg, der er familien Holck-Povlsens hjem.

Hvad er søens historie?

Området ved Aarslev Engsø har igennem 250 år været afvandet af lodsejerne for at kunne udnytte engene. I 1990’erne besluttede man at give området tilbage til naturen. I marts 2003 gravede man igennem ådiget ved Skibby, og allerede efter 2-3 uger var engene fyldt af vand igen. Aarslev Engsø var genskabt.

Er ruten skiltet?

Selve turen rundt om Aarslev Engsø er ikke skiltet, men det behøves sådan set heller ikke – du kan nemt orientere dig ift. søen hele vejen rundt. Og der er mange skilte, der fortæller dig hvor du er og hvad der er i hvilken retning.

Kan ruten forlænges?

Aarslev Engsø ligge lige op ad Brabrand Sø, så du kan nemt forlænge turen til 16,5 km ved at vandre begge søer. Se kortet længere nede. Der er masser af gode pausesteder undervejs og delvist læ i fugletårnene.

Vandrer holder pause på bro

Vil I vandre ruten igen?

Ruten bestod gråvejrsprøven – dvs. den var stadig god en novembergrå, blæsende dag. Vi var noget ærgerlige over den vestlige ende af ruten, hvor larmen fra Østjyske Motorvej skæmmer meget – i hvert fald på en blæsevejrsdag, som den vi vandrede. Bilernes susen er dog ikke nok til at afskrække os en anden gang heller, så er vi i området, kunne vi godt finde på at gentage ruten på en anden årstid.

Kort over vandreruten Aarslev Engsø rundt

Her kan du se et kort over vandreruten Aarslev Engsø rundt. Du kan nemt få det ind på din mobil, så du kan se, hvor du selv er:

Hvis du har mere tid og gerne vil forlænge ruten, kan du kombinere turen rundt om Aarslev Engsø med turen rundt om Brabrand Sø. Så får du en rundtur på 16,5 kilometer:

0 replies

Skriv en kommentar

Her kan du kommentere artiklen. Har du individuelle spørgsmål eller brug for sparring om fx grej eller planlægning, er du velkommen til at booke os her: https://www.friefodspor.dk/vare/sparring/. Har du spørgsmål til vores produkter eller brug for kundeservice, så skriv til os på mail@friefodspor.dk. Kundeservice er åben, også når vi er ude at vandre.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK