VANDRERUTE Ulbjerg Klint og Marens Patter (13,7 km rundtur)

Ulbjerg Klint tog os lige et par vandringer at greje. For en håndfuld år siden blev der skiltet så ivrigt i området, at man faktisk kan blive væk i skilteskoven!

Jeg har efterhånden lært, at steder, der hedder noget med ‘klint’ er værd at kigge nærmere på i vandrestøvler! Mine forældre bor et vidunderligt sted ud mod Sjællands Odde, der ligefrem hedder Klint. Men der er mange, mange flere… Tag nu bare Ulbjerg Klint i Himmerland ud mod Lovns Bredning i Limfjorden:

Startsted og parkering

Ulbjerg Formidlingscenter
Fjordglimt 1
8832 Skals

Vær meget opmærksom ved startstedet, så du kommer den rigtige vej af sted – der er skiltet i to retninger. Følg vores GPS-kort nederst, og du kommer fint af sted på de bedste markveje og smalle stier.

På Ulbjerg Klint kan du vandre på smalle trampestier i lyngbakkerne og nyde udsigten over vandet og landet. Du får også et stykke på stranden langs vandet, og passerer Sundstrup ‘by’.

Marens Patter er en ekstra oplevelse!

Det hedder de altså… Vi forlængede vandringen i Ulbjerg Klint med en tur ud ad Kavalergangen til Marens Patter – to markante gravhøje ved Sundstrup:

Særligt dejlige tidspunkter at opleve Ulbjerg Klint

I april kan du på den nordligste del af klinten være heldig at opleve den vilde staude ‘Opret kobjælde’ blomstre. Et meget fint syn:

Kommer du i september, blomstrer lyngen på bakkerne – det har vi endnu til gode. Er du til solnedgangsture, er Ulbjerg Klint meget oplagt med Limfjorden stik vest.

Vinden kan stå endog meget genstridigt ind fra Limfjorden, så kommer du i blæsevejr, så overvej påklædningen nøje.

Hvordan er skiltningen?

Ærligt talt: Den er problematisk. Det skorter ikke på god vilje ift. rutelægning. Her er en veritabel skilteskov. Men som skiltepælene her fint illustrerer, er der er simpelthen uoverskueligt mange ruter, der krydser hinanden som et spindelvæv.

Til det kommer, at skiltene flere steder er helt væk – sikkert fordi der i det oprindelige skilteprojekt Spor i Landskabet ikke er sat penge af til driften og vedligeholdelsen. En klassisk udfordring. Spor i Landskabet er ellers et superfedt koncept, vi ofte vandrer ad

Du er med andre ord lost uden stedkendskab eller et kort over området. Kortet i vandretursfolderen er dog svært at bruge, fordi der ikke er længder på ruterne.

Velkommen i vores fodspor

Her kan du se vores favoritrute på Ulbjerg Klint med en forlængelse ad Kavalergangen ud til de to bronzealdergravhøje, der af lokale langt tilbage i tiden blev døbt Marens Patter. Det ekstra stykke er værd at tage med.

Du bliver glad for at have ruten i Ubjerg Klint som gps-kort, i hvert indtil du har lært at finde rundt selv, for skiltene er ren forvirring. Du kan zoome ind på kortet her og nemt få ruten ind på din mobil, så du kan se hvor du selv er:

6 replies
 1. Rikke
  Rikke siger:

  Fantastisk side, har downloadet appen, men kan ikke finde ruten ved uldbjerg og marens patter. kan i hjælpe?

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Rikke. Så dejligt du kan bruge siden! Når du har downloadet appen, går du bare til punkt to: Klikker på linket til ruten inde i vores artikel. Go’ tur! kh Marie

  • Marie
   Marie siger:

   Det er den største lykke at have mødt en mand at dele interesser med. Vi bruger stort set alle ferier og fridage på at vandre – så vi får hurtigt se så mange dejlige steder:-) Jeg er oprigtig glad fordi du kan lide beskrivelserne og billederne. Bedste hilsner Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK