VANDRERUTE Vilsted Sø rundt 12 + 12 km


Vi gik rundt om Vilsted Sø en frostsmuk vinterdag og nød vores varme te på det nærmeste Himmerland kommer savannen

Vi leder altid efter nye gode steder at gå tur, når vi er i sommerhuset i Trend. I 2005 blev Vilsted Sø i Himmerland gendannet – efter at have været afvandet og brugt til marker i 100 år. Vi er superglade for den nye sø – for så mange forskellige vandreture er der heller ikke i vores ende af Himmerland…

Startsted og parkering

Du kan fx stille bilen ved Sjørupvej 33, 9670 Løgstør.

Vilsted Sø er bedst når det er vindstille

Turen rundt om Vilsted Sø er komplet flad, så vogt dig i blæsevejr. Vinden skal ikke meget over de syv sekundmeter, før det er en rigtig god ide at vente til en vindstille dag. Første gang vi prøvede at gå turen, blæste det 18 sekundmeter på en varm sommerdag, og vi måtte opgive efter en kilometer. I stedet fik vi den smukkeste, vindstille vintertur.

Fuglene elsker Vilsted Sø, og på vejen kommer du til et rigtig smukt fugletårn med totalt savannestemning. Her er også sheltre for friluftsfolket.

Turen hele vejen rundt om Vilsted Sø er 24 km. Der er en lang bro tværs over søen, så turen kan deles op i 12 km + 12 km. Du kan parkere både i Ranum, Overlade eller selvfølgelig Vilsted og gå turen.

6 replies
 1. Benny Nielsen
  Benny Nielsen siger:

  Hej Friefodspor
  Jeg var i sommerhus i Trend for en måneds tid siden. Og selvfølgelig rundt om Vilsted Sø – den sydlige del. Overordnet dejlig tur, men for filan der var mange fluer på ca. halvdelen af ruten.
  Ærgerligt jeg ikke havde set jeres beskrivelse af turen rundt i Trend, inden besøget. Jeg må gøre det om en anden gang.
  Tak for en super hjemmeside👍
  Venlig hilsen
  Benny Nielsen

  • Marie
   Marie siger:

   Fluer…… Gjiiii…. Virkelig træls. Vi har kæmpet med dem flere gange her i det jyske! Turene i Trend er gode hvis I alligevel er her, men ikke nogle vi ville køre langt for. Til gengæld er de skønne, når man er i sommerhus her. Meget nemmere at komme rundt. Kh Marie

   • Benny Nielsen
    Benny Nielsen siger:

    Hej Marie.
    Jeg var også på Venø . Jo, de havde også fluer, men lad bilen stå på fastlandet og gå rundt på øen. Den er bare FED🏃👍🏻 .

     • Benny Nielsen
      Benny Nielsen siger:

      Der er ikke sti som sådan, så man går langs vandet. Men der er stejle skrænter, og så kan man se vand næsten hele tiden. Jeg vil tro, at der er ca. 15km. rundt.
      Men bare at gå på vejene er en lise for sjælen – man bliver glad i roen😄
      Uden at reklamere, så kan man spise den lækreste frokost ca. midt/vest på øen🥗😋.
      Kh
      Benny

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK

Sømærkeruten ved Svinkløv Badehotel og Svinklovene
Jættebolden ved Svartingedalen på Bornholm
Udsigt til Hammershus fra Hammeren
Kyststien Bornholm rundt
Gudhjem rundt i Oluf Høsts fodspor
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint