VANDRERUTE Vilsted Sø rundt 12 + 12 km


Vi gik rundt om Vilsted Sø en frostsmuk vinterdag og nød vores varme te på det nærmeste Himmerland kommer savannen

Vi leder altid efter nye gode steder at gå tur, når vi er i sommerhuset i Trend. I 2005 blev Vilsted Sø i Himmerland gendannet – efter at have været afvandet og brugt til marker i 100 år. Vi er superglade for den nye sø – for så mange forskellige vandreture er der heller ikke i vores ende af Himmerland…

Startsted og parkering

Du kan fx stille bilen ved Sjørupvej 33, 9670 Løgstør.

Vilsted Sø er bedst når det er vindstille

Turen rundt om Vilsted Sø er komplet flad, så vogt dig i blæsevejr. Vinden skal ikke meget over de syv sekundmeter, før det er en rigtig god ide at vente til en vindstille dag. Første gang vi prøvede at gå turen, blæste det 18 sekundmeter på en varm sommerdag, og vi måtte opgive efter en kilometer. I stedet fik vi den smukkeste, vindstille vintertur.

Fuglene elsker Vilsted Sø, og på vejen kommer du til et rigtig smukt fugletårn med totalt savannestemning. Her er også sheltre for friluftsfolket.

Turen hele vejen rundt om Vilsted Sø er 24 km. Der er en lang bro tværs over søen, så turen kan deles op i 12 km + 12 km. Du kan parkere både i Ranum, Overlade eller selvfølgelig Vilsted og gå turen.

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK