PAKKELISTE Vores favoritgrej til fjeldvandring – og det, vi manglede allermest


Reklamesamarbejde med Visit Sweden og Spejder Sport

Vi var mildest talt grønne, da vi begav os ud på vores første fjeldvandring. Her kan du lære af vores erfaringer: Farvoritgrejet – det vi savnede allermest og det, vi godt kunne have undværet!

Hurtigt opdagede vi, at det er ganske anderledes at vandre i fjeldet end på fx caminoen, som vi har vandret meget på. Vores pakkeliste bliver revideret, når turen går til fjeldet.

Skaljakken – skjold mod vinden

Inden afrejse var vi skeptiske med, om det nu var nødvendigt med en skaljakke. Tro os: Det er det. Vinden tager tilløb hen over vildmarkens åbne vidder, og skaljakken er en absolut nødvendig beskyttelse mod vind og regn. Vi fandt en, der kan lynes op under armene for ekstra ventilation – dejligt, når det går op ad bakke.

Vandresko – eller allerhelst vandrestøvler

Underlaget er mestendels ujævnt med sten, der stikker frem. Vælg fodtøj med god affjedring. Egentlige vandrestøvler er ikke for meget her. Vi var glade for, at vores vandresko har Gore-Tex, for der er mange dele boardwalk, hvor du skvulper af sted.

Puff…

Torben tog af sted med en fjerlet micro puff-jakke som mellemlag – Patagonia Micro Puff. Den er genial, fordi den varmer godt, ingenting vejer og kan fungere som hovedpude, når man pakker den i en pakkepose. Multifunktionelt er godt!

…og buff!

Vi havde hver en buff i merinould, som vi lunede os med alle dagens timer. Den er god til at holde styr på garnet, når det blafrer, og giver ørerne tiltrængt hvile, når blæsten rigtig har fat

Morgen i merinohandsker

Selv om sommeren er handsker nødvendige, hvis du vandrer i fjeldet. Der er tit nattefrost, så på kolde morgener kom vores linerhandsker i merino på. Uld har den gode egenskab, at det varmer, selv når det er blevet fugtigt efter en byge.

Pakkeposer – styr på stumperne

Med pakkeposer holder du supernemt orden i rygsækken. Det er ekstra fedt, når du måske sover på sovesal og ikke kan rode uhæmmet.

… grejet, vi virkelig manglede…

Termokande – must have. Vi var eneste vandrere på fjeldet uden termokande. Den er must have, og toppen af hygge, når du kan snuppe en kaffe eller en blåbærsuppe med udsigt ud over landskabet.

Fjeldbukser med lynlås i siden. Vi havde begge rigtig gode vandrebukser, som lukkede vinden effektivt ude. Meeeen – vi så, at mange svenskere har vandrebukser, der kan lynes op i siden for at få mere ventilation. So ein ding müssen wir auch haben næste gang! Det virker smartere end zip off, som er bøvlet, når du er på fjeldet.

Kuksakop. Nu er det nu, vi går i gang med at snitte vores egen kuksa-kop. Lige til at toppe fjeldhyggen med, når du henter vand i elven eller blander din blåbærsoppe. Men vi klarede den nu med vanddunk:

… og det grej, vi kunne have sparet os

Badedragt. Et håndklæde i bastun gør det fint – hvis du vel at mærke er smart at vælge et, der komfortabelt kan nå rundt om dig! Håndklæde er det, alle svenskerne bruger.

Regnponcho kunne vi også snildt have klaret os uden. Når vi vandrer i Spanien, har vi altid regnponcho med som eneste regntøj. Den fungerer ikke i fjeldet – så er det sagt. Du blæser op som en ballonlignende Barbapappa. Skaljakke og rygsækovertæk er den gode kombi.

MERE OM SVERIGE

Vandrepar
Patagonia Micro Puff jakke