GUIDE Tännforsen: Et af Sveriges største vandfald


Reklamesamarbejde med Visit Sweden og Spejder Sport

Vandfald? I Sverige?!? Det havde vi ikke lige tænkt – men Tännforsen er pænt imponerende og et stop værd

Tæt ved Aare i midtsverige ligger et af Sveriges største vandfald, Tännforsen. Inde i vores hoveder havde vi nok set noget forholdsvis småt, så vi tabte lidt kæberne, da vi stod ved Tännforsen med den fredfyldte regnbue midt i et brølende vandfos.

Find vej til Tännforsen

Sted: Åreälven, Sverige. Det ligger i Duved, cirka 22 km fra skistedet Aare. Bilens GPS kan sættes efter Tännforsen, og der er skilte, der viser vej ind.
Pris: Gratis

Faktisk hører man vandfaldet, længe før man ser det. Stien fra parkeringen slynger sig gennem skoven en kilometers penge, mens lyden og spændingen tager til.

I skoven mødte vi denne her søde familie, der var så perfekte som et maleri, som de sad der, og vi fik lov at tage et billede:

Tännforsen har en falddybde på 38 meter – heraf 32 meter i frit fald. Stedet er bestemt et stop værd, hvis du er i nærheden – eller måske en oplevelse på vejen, hvis du leder efter et godt stop op gennem Sverige.

Er du blevet frokostsulten?

Vi tog til Aare og spiste frokost på anbefaling af en af vores venner, som engang har boet på disse kanter. Han fortalte helt blød af nostalgi om burgerne på baren Broken, og om den særlige stemning det sted. Vi gik i hans fodspor og fortrød ikke. Der er et af de steder, der dufter af afterski, selv langt uden for sæsonen!

Aare er en skisportsby, men også sjov at se uden for sæsonen. Her er der lagt an på MTB-turisme, og skibutikkerne har masser af friluftstøj i sommersæsonen. Alt i alt en fed lille by at opleve.

MERE OM SVERIGE

Vandrepar
Patagonia Micro Puff jakke