Pippi på Kullen


”Det har jeg aldrig prøvet før – så det klarer jeg helt sikkert”. Pippi Langstrømpes ord dækker meget godt weekendens udflugt til Kullen, der gav både uforudset meget adrenalin plus skrammer på nummi

‘Lige’ at introducere weekendens turmakker er ikke sådan ‘lige’: Var af sted med min veninde og hendes to børn plus min egen efternøler. De tre er bogstaveligt talt som søskende og har delt hjem i fire år. Min veninde har nemlig været verdens bedste bonusmor for mine børn gennem mere end fire år. Før da var hun kæreste med Torben, som jeg er gift med i dag. Summa summarum: Vi har ret meget til fælles.

Stjernefamilie på springtur

I mangel på sprog for vores relationer er det blevet til ’Stjernefamilie’. Eller i dag: Thelma & Louise på tur med sammenbragte unger.

Pinde og planker

Målet blev Nimis – Sveriges mest omstridte kunstværk på klippestranden ved Arild nord for Kullen. En usandsynlig 12 meter høj skulptur af 160.000 stykker drivtømmer, pinde og planker bygget på en superstejl skrænt.

Kaos og kontrol

Kunstneren Lars Vilks har ligget i konflikt med det officielle Sverige, lige siden han slog første søm i tilbage i 1980. Til myndighedernes store fortrydelse har han erklæret sine labyrinter og tårne for selvstændig stat med navnet Ladonia. Retssag på retssag har fulgt, men Nimis står endnu og smiler finurligt til Kontrol-Sverige.

Offroad til Nimis

Nimis findes ikke på officielle kort over området. I bedste Pippi-stil havde ingen af os havde researchet på hvor det er smart at stille bilen, og det blev starten på et eventyr.

Vi parkerede et sted, der så ud til at være tættest på, og var glade, da vi så et hjemmelavet skilt mod Nimis. Efter en halv times traven ud mod hvad der viste sig at være den forkerte kyst, var vi dog mindre imponerede, da vi igen stod ved start.

GPS’en blev tændt, og vi tog vi vores egen komplet offroad tur: En mildest talt strabadserende tur på halvanden time til fods uden sti gennem skovbunden, og gennem brombærkrat og skrænter så stejle, at vi måtte glide på numsen.

På vej ned gennem en stenslugt og med adrenalinen bankende indeni kom turens største kommentar fra gruppens mindste: ’Se, der er nogen, der går tur med deres hund’. Ganske rigtigt – bedst som vi sveddryppende, udmattede og tvivlende forcerede de rokkende kampesten, skimtede vi pludselig igen mennesker. Her kort inden Nimis, mødte vores ’rute’ nemlig den, de fleste, der har livet kær, vandrer til Nimis…

Off road eller er ej er Nimis så meget et besøg værd. På en eller anden måde det perfekte mål og en tilpas udmattende tur for en utraditionel og uperfekt stjernefamilie som vores.

Vandhunde fra vildmarken

Tilbage fra vildmarken kunne vi belønne vores megaseje unger med badetur i den udendørs pool ved Mölle og et velfortjent havbad med glass til dessert.

Find Nimis nemmere end os:

  • Kør efter ’Himmelstorpsvägen’
  • Parkér ved den gamle bindingsværksgård ’Himmeltorpsgården’ fortsæt til fods ad stien til højre derfra
  • Husk ordentligt fodtøj!
  • Vil du med GPS? Indstil på Latitude 56.2876 og Longitude 12.5394

Rundtur fra Mölle til Nimis og tilbage

Hvis du gerne vil vandre en dagstur til Nimis, kan du med fordel starte i Mölle og vandre derfra ad Skåneleden SL5 til Nimis og tilbage. Vi har endnu ikke selv vandret denne rute, men tegnet den op, så vi er klar næste gang vi tager på vandreeventyr på Kullen:

Sådan får du kortet ind på mobilen, så du kan se, hvor du selv er:

  1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
  2. Klik på linket her til rundturen fra Mölle til Nimis og tilbage – du er den blå prik på kortet.

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM SVERIGE