GUIDE Jämtlandstriangeln – transport, pris og etaper

Reklamesamarbejde med Visit Sweden og Spejder Sport

Her er vores tips til hvordan du kommer til starten af Jämtlandstriangeln, og hvordan og hvornår det er smart at booke

Sverige er ikke nogen billig vandredestination – men omvendt bestemt heller ikke dyr.

Hvordan er skiltningen – risikerer jeg at fare vild?

Ruterne mellem de forskellige fjällstationer i Jämtlandstriangeln er formidabelt skiltet og kan alle gås i begge retninger. Det er så godt som umuligt at fare vild. Sporet er tydeligt trådt og med mange små bræddebroer de våde steder.

Book hjemmefra

Blåhammeren er som Sveriges mindste fjällstation en flaskehals. Start med at booke en plads der, og planlæg resten efter det.

Book i det hele taget mad og overnatning hjemmefra alle steder – det er nødvendigt. Se meget mere information om ruten og booking på:

Bedste tidspunkt at tage til Jämtlandstriangeln

Vandresæsonen strækker sig fra uge 26 til uge 38. Selv i den periode kan der godt falde sne. Vi var af sted i slutningen af august. Næste gang vælger vi nok september, for at få blåbærrenes røde høstfarver med. Der er færrest mennesker i uge 25-28 og 34-39:

Illustration: Sveriges turistforening

Tre måder at komme til Jämtlandstriangeln på

  • Du kan flyve direkte til Trondheim i Norge med SAS , leje bil og køre til starten på Jämtlandstriangeln ved Storulväns Fjällstation på halvanden time. Direkte fly hjem mandag. En god bekvem tur herop, hvis du ikke behøver tænke over budgettet.
  • Snälltoget er en både billig og klimavenlig måde at komme til Jämtlandstriangeln på. Fx afgang 15:47 fra København og ankomst til Duved Station 07:55. Fra Duved er der bus direkte til starten i Storulvän. www.snalltaget.se eller www.sj.se. Toget er billigste løsning, hvis du er af sted alene eller I er to.
  • Du kan tage Oslofærgen og køre videre derfra på otte timer til starten ved Storulväns Fjällstation. Men tager du bilen fra Oslo, så overvej lige, om det så ikke er federe at gå en Jämtlandsfirkant – så sparer du to timer i bil og får en dags mere vandring – se nederst). Færge og bil er billigste løsning, hvis I fylder bilen og selv har mad med til færgeturen.

Snälltoget er en god måde at komme til Jämtlandstrainglen. Det er samme tog, som fortsætter til den knaldhyggelige ski-destination Aare

Hvad koster en tur til Jämtlandstriangeln?

Det kan betale sig at melde sig ind i Svenska Turistforeningen, som driver fjällstationerne. I sommerperioden koster tre nætter på Jämtlandstriangeln fra 700 DKK til 3.500 DKK pr. person, alt efter om du vælger privat værelse eller sovesal. Telt koster omkring 100 DKK pr. nat, og så har du adgang til faciliteterne. Helpension, som vi synes er alle pengene værd, fås for under 500 kroner i døgnet. Du får brug for en ekstra nat på Storulvän for at få det hele til at passe med rejsen.

Vil du have flere etaper?

Hvis du har tiden, er det oplagt at forlænge med en ekstra dag på Sylarna Fjällstation. Så kan du nemlig nå at vandre en toptur op på Sylmassivet. 5-6 timer op og ned igen:

Du kan også få ekstra fjeldoplevelser, hvis du går din egen Jämtlands-femkant: Storulvän – Sylarna – Nedalshytta – Storeriksvollen – Blåhammaren – Storulvän. Eller vandre firkanten Nedalshytta – Sylarna – Blåhammaren – Storerikvollen – Nedalshytta.

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM SVERIGE

Loading