Betalt partnerskab med @destinationbornholm


VANDRERUTE Cirkelstien på Bornholm (2,7 km A til B)


Cirkelstien går forbi flere helleristninger og interessante steder i landskabet og har sit navn fra de cirkelformede boardwalks

Nej, det er ikke dig, der er dum! Cirkelstien på Bornholm er ikke cirkelformet – det er en A til B-tur, som forbinder Allinge med Hammershus.

Facts om ruten

  • Distance: 2,7 km A til B-rute fra Allinge til Hammershus (hver vej). Eller skal vi sige fra Folkemøde til Hammershus?
  • Parkering: Ved Nordlandshallen, Strandvejen 1, 3770 Allinge

Starten ved Madsebakke, Allinge

Hvilke oplevelser er der på ruten?

Du vandrer i det åbne land med udsigter over kysten over markerne ved Langebjerg, Russersletten og gennem Nørreskoven. Undervejs passerer du nogle af de vigtigste helleristningsfelter på Bornholm med billeder hugget ind af bronzealderfolkene for mellem 2.500 og 3.000 år siden.

Brug endelig QR-koden på pælen – så er det meget nemmere at få øje på de fine ristninger af heste, skibe, hjulkors og skåltegn.

For os var højdepunkterne på ruten helt klart de cirkelformede udsigtsplatforme bygget i egetræ.

Ud over at gøre det meget lettere at opleve helleristningerne danner cirklerne et sted og skaber en særlig oplevelse i landskabet. Desværre havde stormen Malik givet den mindste cirkel på 7 meter i diameter tæsk.

Ellers er den mindste cirkel helt klart et sted at slå sig ned og fundere over livet mens du kigger på denne udsigt:

De runde udsigtsplatforme er skabt af Erik Brandt Dam arkitekter i samarbejde med RealDania. En arkitekt, vi også har fulgt med begejstring på Marskstien, hvor han bl.a. står bag gode projekter i Højer.

Den største cirkel på 25 meter i diameter er stor nok til at rumme 250 mennesker og oplagt til både undervisning og taler. Hvem finder på at lave en event her til Folkemøde på Bornholm?

Hvordan finder man de cirkelformede boardwalks?

Den største og den mindste boardwalk får du øje på helt af dig selv ved at følge skiltningen til Cirkelstien. Den mellemste platform på 15 meter i diameter ligger ved Hammersholm helleristningsfelt på en lille afstikker fra ruten. Brug derfor kortet nedenfor og hold øje, hvor ruten deler sig.

Bondemanden er fino!

Stien går over markerne ved Langebjerg – og her er en økobondemand, som har fattet det der med at give plads til en vandresti! Ikke noget med at pløje helt ind til grænsen – eller over for den sags skyld:

Vildtet har han også blik for, bondemanden – se de fine striber af vildtpassager her:

Hvilke ruter kan Cirkelstien kombineres med?

Det er oplagt at forlænge ruten med den 6 km lange rundtur Finnens fodspor, som starter ved Hammershus. Så får du i alt en vandredag på knap 12 km.

Se Cirkelstien på Bornholm på et kort

Du kan nemt få det ind på din mobil, så du kan se, hvor du selv er:


MERE OM DANMARK