Vandrerute i Helsingør


VANDRERUTE Helsingør rundt – alt det vi elsker! (7 km rundtur)


Efter lange diskussioner om hvert et sving: Her er vores bud på en suverænt dejlig rundtur i vores hood – Helsingør rundt!

Indrømmet – Helsingør er ikke en by, vi ‘bare’ laver en vandrerute i. For denne vores nærmeste by har en særlig plads i hjertet helt fra barndommen og stadig i dag. Hver eneste meter er udtryk for, hvordan vi kan vise jer mest muligt af alt det, vi elsker ved Helsingør.

Vandrerute Helsingør rundt

Facts om vandreruten Helsingør rundt

 • Startsted og parkering: I bil: Sæt bilen ved Blokhusvej 1, 3000 Helsingør – gratis parkering uden tidsbegrænsning. Med offentlig transport: Højstrup station ligger ved startstedet.
 • Distance: 7 km rundtur – ikke skiltet. Brug GPS-kortet nederst
 • Hund og barnevogn? Vovse, ja. Barnevogn, nej, for dele af ruten er på stier af natursten

Muren rundt om Kronborg

Er vandreruten Helsingør rundt skiltet?

Nope, det er en, vi selv har fundet på, og vandret igen og igen, fordi den er så god. Brug GPS-kortet nederst, så lærer du den hurtigt. Ruten er værd at kunne.

Vandrerute i Helsingør

Med eller mod uret?

Ruten skal helt klart vandres med uret rundt – så får du klart de bedste udsigter. Fx vil du nok gerne kigge på Kronborg i horisonten, ikk’?

Vandretur fra Marienlyst Hotel

Kan man vandre rundt om Kronborg Slot?

Ja, man kan, og det vil du gerne! Porten låses dog om natten. Nyd den fine miniatureskulptur af Kronborgs område lige ved broen.

Vandrerute i Helsingør rundt om Kronborg

Er der en café undervejs?

Ærligt talt – du kommer i et dilemma på Kronborg, for der er hele to megagode steder… Er det kaffen og den søde tand, der lokker, så siger vi: Kaffebaren Strandvejsristeriet. Det er lige her ind ad den røde dør (billedet her er fra en tidlig morgenvandretur – cafeen åbner klokken 10).

Strandvejsristeriet Kronborg i Helsingør

Er du til en lækker tapas-agtig frokost, så kig ind på Café Kadetten – et superdejligt socialøkonomisk spisested. Kadetten er STU – dvs. et særligt tilrettelagt ungdomsuddannelsessted. Gennem arbejdet med råvarerne, maden og spiseoplevelsen danner, uddanner og udvikler Kadetten unge til at indgå i relationer og forpligtende fællesskaber. Hvilket bedre spisested kunne man finde med en UU-vejleder som Torben? Tip: Du skal om i baggården for at finde Kadetten:

Spisested Kadetten Helsingør

Hvilke oplevelser er der undervejs?

Helsingør rundt starter langs Øresundskysten med Sverige ganske tæt på. Stranden her hedder Gummistranden. Stedet, der samler Helsingørs vinterbadere på de frostkolde morgener – og hele byen til sankthans.

Gummistranden Helsingør

For en lille håndfuld år siden blev der bygget fine lejligheder ud til stranden. Så dejligt at se kreative træbygninger strøet ud med løs hånd, frem for endnu et firkantet, hvidpudset akvariebyggeri:

Træbyggeri i Helsingør

Turen går lige forbi labre Marienlyst hotel, hvor der garanteret er gang i det varme udendørsbad. Her sidder heldige mennesker i dampende varmt vand selv på knitrende kolde vinterdage og nyder udsigten over til Kronborg. Måske man engang skulle tage på hotel i egen by?

Marienlyst Hotel ved Kronborg

Ved havnen kan du opleve Øresundsakvariets vandlaboratorium, der virker som en magnet på legebørn i alle aldre året rundt:

Vandlaboratoriet på Helsingør Havn.

Videre går ruten rundt om Kronborg Slot, som er en perle på alle måder. Voldene, hornefiskfiskerne, de gamle kasernebygninger, det hele.

Broen til Kronborg

På en af vores ture rundt havde vi netop talt om, at det blæste en pelikan – hvorefter en fuldvoksen svane blev taget af en kastevind og smækket ind i et af de fine tegltage! Den dumpede forståeligt nok noget tummelums til jorden, men kom heldigvis hurtigt på vingerne igen.

Brohuset ved Kronborg

Kronborg

På vej gennem Helsingørs gamle, smalle stræder kan du snuppe en legendarisk Brostræde-is (med mindre du allerede har spist dig en pukkel til på Kronborg…)

Brostræde is i Helsingør

Turen ud gennem Helsingør går op over bakken bag Marienlyst Slot til fine udsigter over byen og sundet, og videre gennem skoven på skrænten.

Udsigt over Øresund fra Marienlyst Slot

Kort over vandreruten Helsingør rundt (7 km rundtur)

Vandreruten her har vi selv fundet på, og den er derfor ikke skiltet. Du kan heldigvis nemt følge ruten og hurtigt lære dig den med GPS.

 1. Download appen AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på linket her til vandreruten Helsingør rundt (7 km) – du er den blå prik på kortet.

8 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth siger:

  Fin gåtur med to børn (6/3 år). Vi sprang dog slottet over, da vi havde været der før. Isen var en succes!

 2. Birgitte
  Birgitte siger:

  Hej, I skriver at app’en AllTrails er gratis, men det ser ud til kun at gælde den første måned, eller hvordan?
  Mvh Birgitte

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Birgitte. Desværre er AllTrails sat op så der virker umuligt at beholde den gratis version. Vi har skrevet til dem i flere omgange om sagen, og de fastholder at man godt kan fortsætte gratis. Hvis det stiller, så prøv evt. at skrive til dem og få hjælp. Et alternativ er at vi sender dig gpx-filen? Den kan vistnok bruges med Garmin mfl. Bedste hilsner Marie og Torben

 3. Ulla Malmberg Søgaard
  Ulla Malmberg Søgaard siger:

  Hej
  Jeg vil gerne gå turen til sommer, når jeg besøger familie i Hornbæk.
  Jeg vil komme med tog fra Hornbæk, da jeg ikke har bil.
  Hvilket stop skal jeg af ved for at komme tættest på startpunktet?
  VH Ulla

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Ulla. Ruten starter direkte på Højstrup Station. Det tager 14 minutter fra Hornbæk Station. God tur! Kh Marie og Torben

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK