VANDRERUTE Furesøen rundt: 21 naturskønne kilometer


Vandreruten Furesøen rundt er naturskøn og afvekslende med det ene smukke kig efter det andet ud over Furesøen

Måske kender du Frederiksdal Søbad, sejlklubberne eller Furesøbadet? Furesøen rundt binder mange gode oplevelser sammen, og det er en fremragende vandrerute, som er nem at komme til fra København, både med og uden bil.

Hvor starter turen Furesøen rundt?

Furesøbadet er et oplagt startsted, uanset om du kommer i bil eller med offentlig transport.

Hvor mange kilometer er der rundt om Furesøen?

Der er 21 kilometer rundt om Furesøen til fods, og langt det meste af vejen kan du vandre tæt ved søbredden.

Udsigt over Furesøen på vandreruten Furesøen rundt

Er turen Furesøen rundt skiltet?

Nej, det er den desværre ikke. Du kan langt hen ad vejen orientere dig ved hele tiden at have søen på samme side – men der er steder, det er rart at have et kort med første gang, så du kommer ned til søbredden alle de steder, det er muligt. Find vores kort over ruten nederst.

Frie fodspor Furesøen rundt

Hvilke oplevelser er der Furesøen rundt?

De mange næs og bugter gør turen Furesøen rundt til en varieret og oplevelsesrig vandring. Synet af Furesøen ændrer sig hele vejen rundt, og når man kigger tilbage, er det svært at forstå alle de næs, man til sidst har rundet.

Vandrer nyder udsigten på vej Furesøen rundt

Du vandrer ganske tæt på vandet meget af vejen på skrænter og hylder i terrænet, og ad smalle stier og gangbroer i træ gennem engområdet Vaserne.

Vandrer på vej Furesøen rundt

Turen Furesøen rundt går også forbi nogle af landets dyreste boliger, og for os åbner det altid for refleksion. Bevares, det er ikke svært at forelske sig i en kæmpe kasse her. Men hvor vi elsker at vandre videre, vel vidende, at vi har lykken på ryggen og er rige på vores egen skala – på børn, indre glæde og frihed til at vandre.

Hvordan er underlaget rundt om Furesøen?

Der er gode skovstier og grusstier det meste af vejen til fods Furesøen rundt. Især mellem Furesøbadet og Frederiksdal er ruten kuperet, og stien snirkler sig op og ned ad skrænterne, og stien ligner flere steder en hulvej. Der er også korte strækninger på villaveje gennem Frederiksdal, Holte og Bistrup.

Sti gennem fuglereservat ved Furesøen

Er der gode pausesteder langs Furesøen?

Du kommer ikke til at mangle steder at slå dig ned med madpakken eller termokanden, når du vandrer Furesøen rundt. Der er både udsigtsbænke på toppen af bakkerne og bordebænkesæt i vandkanten.

Er der en café undervejs på Furesøen rundt?

Ja, to muligheder. Restaurant Furesøbad ligger lige ved startstedet ved Furesø Marina. I Holte cirka halvvejs kommer du forbi Restaurant ægerhuset, som ligger på bakken bag sejlklubben med en ualmindeligt god udsigt. Vi gik kaffetørstige forbi, for Jægerhuset åbnede først kl. 12.

Jægerhuset ved Furesøen i Holte

Er det bedst at gå rundt om Furesøen med eller mod uret?

Vi har af en eller anden grund altid gået Furesøen rundt mod uret. Men vil du gemme det bedste til sidst med de kuperede skovstier, så er med uret Furesøen rundt faktisk bedst.

Kort over Furesøen rundt

Det er ikke absolut nødvendigt at have ruten rundt om Furesøen rundt med som GPX-kort. Men det er rart at orientere dig efter på din første tur, for det er ikke selvforklarende, hvor der er sti nede foran villaerne, og hvor der ikke er.  Du kan også nemt få ruten ind på din mobil, så du kan se, hvor du selv er:

9 replies
 1. Mynthe
  Mynthe siger:

  Den lyder smuk.
  Er den, hvis man er optimistisk og klar på udfordring, mulig at gå med barnevogn?

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Mynthe. Jeg tror en babyjogger ville gå. Og barnevogn, måske ja, hvis du er indstillet på at tage baby ud på små stier og/ellers søge bredere stier nogle steder. Men på eget ansvar med den lille guldklump. Take care out there. kh Marie

 2. Morten Loft
  Morten Loft siger:

  Hej hej
  Super god side her? Er der nogle vandposter rundt om søen eller tager man selv med?
  VH Morten

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Morten. Rigtig god ide selv at bære vand. Ellers er der marinaen og sejlklubben, begge stederhar jeg fået lov at fylde vandflaske, fordi vi mødte nogen. Rigtig god tur… kh Marie

 3. Lone Skov
  Lone Skov siger:

  Tak for din anbefaling af Blundstone støvler.
  Jeg har købt et par og har parkeret alle mine vandre og vinterstøvler. De er så gode at gå i……og pæne.
  Mine er sorte med rødt elastik i siderne, og jeg e4 nødt tilat købe et par brune også.
  Venlig hilsen
  Lone

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Lone. Rød elastik, det lyder virkelig lexi! Beklager på forhånd, hvis jeg har afstedkommet ekstra belastning på dankortet;-) Er bare så glad for de støvler, at jeg måtte dele begejstringen. Jeg fandt dem selv, da jeg skiftede job og startede på Skovskolen (Københavns Universitet). Her går en meget stor andel af vores studerende og ansatte i dem. Jeg prøvede min kollegas og var solgt. Bedste hilsner Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM DANMARK

Karen Blixens fodspor Blixenruten
Udsigt fra Trampestien Stevns Klint
Vandrerute i Humlebæk og Nivå