Udsigt til Portofino fra vandreruten til San Fruttuoso


VANDRERUTE Eventyrlig sti fra Santa Margherita til Portofino og San Fruttuoso (7,1 km A til B)


Her er en vandrerute, der kan noget. Så er det sagt. Leder du efter en vandretur på Portofino-halvøen – så gå til San Fruttuoso!

Som syttenårig udvekslingsstudent var jeg på en vandretur, som stadig i dag lyser indeni. Sytten år senere ringede jeg helt impulsivt hjem til min gamle italiensklærer fra en ferie med mine tre børn i Norditalien. Vandreturen fra dengang kaldte så højt, at jeg måtte finde tilbage. ‘Niente problema’: Ingen problemer! Min dejlige gamle lærer guidede os trygt af sted.  Kærligheden og lykken pulsede i årerne, mens jeg så mine poder på dengang fem, ti og 13 år hoppe af sted som svedende bjerggeder bjergtop efter bjergtop.

Vandre med børn i Italien

Facts om vandreruten fra Santa Margherita til Portofino og San Fruttuoso

  • Distance: 7,1 km fra A til B
  • Tilbage til start: Det er muligt at sejle tilbage – men tjek afgangstiderne nøje, så du ikke misser den sidste båd!
  • Sværhedsgrad: Over middel – temmelig kuperet

Udsigt til Portofino fra Punta Chiappa

Hvordan kommer man til startstedet i Santa Margherita?

Vandreruten starter i byen Santa Margherita tæt ved Portofino-halvøen. Der er togstation i byen, så vandreruten er nem at starte på, uanset om du bor i Camogli eller Portofino. Er du på vandreferie i Cinque Terre, er det også nemt at komme til Santa Margherita og Portofino-halvøen på under en time i tog.

Godt sted at købe ind til madpakken: Santa Margherita

Kig dig omkring i den hyggelige by Santa Margherita, og proviantér til turen fx i en af byens gode foccaceriaer. Foccaceria betyder et bageri med foccacia som speciale – du finder dem i mange flere lækre versioner end herhjemme: Med svampe, oste, krydderurter, løg og meget mere. Nu vi er ved foccacia: Det udtales ‘Fo-ka-tja’ med trykket på ‘ka’. Vandreruten passerer igennem Portofino, men den by er så dyr, at du vil blive glad for at have provianteret i Santa Margherita. Vi var glade for vores medbragte proviant her, for selv vand er dyrt i Portofino.

Hvilke oplevelser er der på vandreturen fra Santa Margherita til San Fruttuoso

Første strækning af turen går fem flade kilometer langs den smukke, flossede kyststrækning mellem Santa Margherita og Portofino – en af de mest charmerende og mondæne kyststrækninger overhovedet i Italien. Der er fortov hele vejen. For hvert skridt du går, bliver bådene større, mændene mere elegante og husene på bakkerne mere eventyrlige.

Videre går det gennem havnebyen Portofino, der oser at materiel rigdom. Herfra går turen op, op, op til naturens luksus. Efter fem minutter er du med garanti nu alene på den eventyrlige, lille sti til klostret i San Fruttuoso, der glimter gennem skoven som en lillebitte perle. Her er ikke andet end et kloster, to små spisesteder og den smukkeste lille bugt med azurblåt vand, hvor du kan få en tiltrængt dukkert.

Portofino: Duften af luksus

Den lillebitte havneby Portofino er Norditaliens Hellerup. Prada ligger dør om dør med Hermés, og i hele byen finder du ikke et stykke skrald. Paradis for Italiens jetset. Byens slot og fyrtårn er smukke udsigtspunkter over byen.

Hvordan kommer man tilbage fra San Fruttuoso til Santa Margherita?

Hvis du vil hjem (ja, vi siger ’hvis’): Hop på båden og se hele den kystklippestrækning, du lige har tilbagelagt, fra vandsiden. Tjek afgangstiderne for båden nøje inden du begiver dig af sted:
Se mere om båden fra San Fruttuoso til Santa Margherita hos www.traghettiportofino.it

Båd fra San Fruttuoso til Santa Margherita

Kort over vandreruten fra Santa Margherita til San Fruttuoso

Her kan du se vandreruten fra Santa Margherita til San Fruttuoso. Sådan får du nemt  kortet ind på mobilen, så du kan se din egen lokation som en blå prik på kortet:

  1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
  2. Klik på linket her til vandreruten fra Santa Margherita til San Fruttuoso  (7,1 km) – du er den blå prik på kortet.

Vil du finde flere vandreruter på Portofino-halvøen?

Det kan vi sådan set godt forstå… Det ville vi også. Det er også muligt at vandre til San Fruttuoso fra vest, fx med start i byen Camogli. Denne rute er noget mere krævende, men lige så smuk:
Se vandreruten fra Camogli til San Fruttuoso

Overnatning til vandreferie på Portofino-halvøen

Vi var superglade for at bo i den stille, tilbagelænede italienerby Camogli.
Se: Camogli – italienernes hemmelige sted

MERE OM ITALIEN

Frie fodspor på Magna Via Francigena på Sicilien
Overnatning på Magna Via Francigena i Cammarata.
Skiltede vandrestier i Cinque Terre