GUIDE Cinque Terre – Italiens vandreparadis


Nationalparken Cinque Terre strækker sig 12 km langs Middelhavet i den norditalienske region Ligurien

I Cinque Terre fletter et fintmasket net af bittesmå vandrestier sig på kryds og tværs af den usigelig smukke natur. Vi tabte vores hjerter ikke kun til stedet, men også til hinanden. Her på en bakketop sad Torben en hed tirsdag og snurrede en blomst fra vejkanten længe mellem fingrene inden han trak luften og modet ind og friede.

Vandreferie i Cinque Terre - vinmarker ved Volastra

De fem små landsbyer i Cinque Terre

Smukkere rammer landskabeligt og gastronomisk end Cinque Terre er svære at drømme op. Nationalparken består af fem pittoreske, farverige landsbyer der ligger som perler på en række. Fra vest:

 • Monterosso al Mare
 • Vernazza
 • Corniglia
 • Manarola
 • Riomaggiore

Hvad er det fede ved Cinque Terre som vandredestination?

Cinque Terre er Italiens første nationalpark. Både i natur og kultur har området så meget at byde på. Det superkuperede landskab og skrænterne langs kysten giver unikke udsigter. Du går blandt vinranker, olivenlunde og citronmarker på små trampestier op og ned og op og ned. Med i pakken får du Italiens uovertrufne mad!

Slot i Portovenere

Bumletoget og bådene i Cinque Terre – nemt og hyggeligt

Hele Cinque Terre er bundet sammen af et gammelt bumletog langs kysten, så du hver dag kan gå så langt du nu vil og hoppe på toget hjem. Vil du hellere hjem ad søvejen, hopper du bare på en af de mange både, der sejler i pendulfart mellem byerne. Et kæmpe plus i vores bog. Du kan købe ugekort til toget.

Båd ved San Fruttuoso

Hvilke vandreruter er gode i Cinque Terre?

Vi er især glade for de stier i Cinque Terre, som ikke er for overrendt, for vi synes noget af roen ryger, hvis man vandrer i gåsegang. Her er vores forslag til gode vandrestier i Cinque Terre:

En sti, vi ikke vandrer igen i Cinque Terre: Turen fra Vernazza til Monterosso er turisthelvede! Det koster 7 euro pr. mand og man går i gåsegang. Helt uden charme. Den meget berømte Sentiero del Amore var lukket, da vi var her – og vi forudser den strækning er ligeså turistramt.
Se flere stier i Cinque Terre her på nationalpark Cinque Terres hjemmeside

Hvor nemt er det at finde vej på stierne?

Virkelig nemt. Der er et væld af bittesmå vandrestier, alle markeret i landskabet med to simple striber. Kort behøver du ikke have med, for intet er til at tage fejl af. Vi elsker friheden i at kunne finde vej intuitivt, uden at være bundet af kort og GPS.

Skiltede vandrestier i Cinque Terre

Er Cinque Terre overrendt af turister?

Øøøhhh… ja. Nogle steder i hvert fald. Regn ikke med, at du er den eneste, der har opdaget hvilken perle, Cinque Terre er. Vi besøgte Cinque Terre i juli – toppen af sæsonen.

Vælger du højsæsonen som vi gjorde, må du pakke dybe vejrtrækninger i rygsækken. Byerne plages af horder af turister. Alternativt tag af sted fx i april eller oktober – her er mange lune dage

Hvor er det dejligt at bo i Cinque Terre?

Vores bedste tip: Fordel din vandreferie på to-tre byer med to-tre overnatninger hvert sted – så får du flest oplevelser for pengene. Pakker du let, kan du endda vandre med rygsækken den dag du ‘flytter’.
Se: Overnatning i Cinque Terre – forslag til gode steder at bo på vandreferien

Overnatning med udsigt i Cinque Terre

På stien her i Cinque Terre over Levanto ligger et dejligt bed and breakfast – Mare Mesco

Sådan kommer du til Cinque Terre fra Danmark

Vi fløj direkte til Milano, tog en bus til banegården og derfra cirka tre timer med tog til Levanto – en smuk og afslappende togtur. Lufthavnene i Genova og Pisa ligger tættere på, men så er du nødt til at mellemlande.

Flyver du fra Billund, får du en mellemlanding uanset hvad, og så kan det være smart at gå efter Genova.
Se på www.rome2rio.com hvordan du nemmest kommer til Cinque Terre 

Er det nødvendigt at leje bil i Cinque Terre?

Nej – hvis du skal på vandreferie, er en bil kun en klods om benet. Hvad du ikke ønsker dig i Cinque Terre er en bil, for det er efter sigende et helvede at parkere i de fem små landsbyer. Derfor skal du planlægge transfer fra lufthavnen og helt til en af de fem togstationer, der alle hedder det samme som landsbyerne.

3 replies
 1. Anne Grete
  Anne Grete siger:

  Hej Marie.
  Vi vil køre i autocamper til de fem byer i Italien. Jeg har været inde og læse på din hjemmeside, som er meget inspirerende.
  Du har vel ikke nogle kort fysisk eller online over området vi kan købe.
  Mvh Anne Grete

  • Marie
   Marie siger:

   Kære Anne Grete. Dejligt siden inspirerer. Vi har desværre ingen erfaring med autocamper og tør ikke vejlede. Vi foreslår at du bruger en app målrettet autocampere, den det vil være vigtigst at få styr på. Byerne er mikro og parkering svær. I vil sikkert foretrække en base og toget eller båden ud og hjem fra vandreture. Vores vandreruter lægger vi på inden 14 dage.

  • Marie
   Marie siger:

   Kære Anne Grete. Vi vil bare fortælle, at nu ligger vores vandreruter fra Cinque Terre på hjemmesiden i en væsentlig mere brugbar form end sidst du kiggede. Du kan se alle ruter på et kort, og det er blevet nemmere at læse om dem og se billeder: https://www.friefodspor.dk/cinque-terre/ Bedste hilsner Torben og Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM ITALIEN

Skiltede vandrestier i Cinque Terre