GUIDE Cinque Terre – Italiens vandreparadis

Lad det være sagt med det samme: Jeg tabte mit hjerte i Cinque Terre. Nationalparken Cinque Terre strækker sig 12 km langs Middelhavet i den italienske region Ligurien

I Cinque Terre fletter et fintmasket net af bittesmå vandrestier sig på kryds og tværs af den usigelig smukke natur. Jeg tabte ikke kun mit hjerte til stedet, men også til manden i mit liv. Her på en bakketop sad han en hed tirsdag og snurrede en blomst fra vejkanten længe mellem fingrene. Inden han trak luften og modet ind og friede til mig.

De fem små landsbyer i Cinque Terre

Smukkere rammer landskabeligt og gastronomisk end Cinque Terre er svære at drømme op. Nationalparken består af fem pittoreske, farverige landsbyer der ligger som perler på en række. Fra vest:

  • Monterosso al Mare
  • Vernazza
  • Corniglia
  • Manarola
  • Riomaggiore

Når jeg springer helt ud og kalder Cinque Terre for et vandreparadis, er det fordi:

  1. Hele Cinque Terre er bundet sammen af et gammelt bumletog langs kysten, så du hver dag kan gå så langt du nu vil og hoppe på toget hjem. Vil du hellere hjem ad søvejen, hopper du bare på en af de mange både, der sejler i pendulfart mellem byerne. Et kæmpe plus i min bog. Du kan købe ugekort til toget..
  2. Du kan finde vej! Der er et væld af bittesmå vandrestier, alle markeret i landskabet med to simple striber. Kort behøver du ikke have med, for intet er til at tage fejl af. Jeg elsker friheden i at kunne finde vej intuitivt, uden at være bundet af kort og GPS.
  3. Det superkuperede landskab og skrænterne langs kysten giver unikke udsigter. Du går blandt vinranker, olivenlunde og citronmarker på små trampestier op og ned og op og ned.

Slangen i paradiset

Før du springer ud i det og booker drømmeturen til Cinque Terre, vil jeg nævne slangen i Paradiset: Turister. Regn ikke med, at du er den eneste, der har opdaget perlen her. Vi besøgte Cinque Terre i juli – toppen af sæsonen. Se vores guide til hvordan du finder de øde, fredelige stier ved Cinque Terre

Vælger du højsæsonen som vi gjorde, må du pakke dybe vejrtrækninger i rygsækken. Byerne plages af horder af turister. Alternativt tag af sted fx i april eller oktober – her er mange lune dage.

Mellem Manarola og Corniglia kan du med fordel gå omvejen op over Volastra: En stigning så krads, at de færreste turselskaber sender gæster derop. Og ja, udsigten og roen er hvert et trappetrin værd.


Transporten til Cinque Terre

Vi fløj til Milano, fordi det var billigst, men Genova og Pisa er egentlig tættere på. Fra Milano skal du først med bus til banegården og derfra cirka tre timer med tog, før du er fremme. Det er en smuk og afslappende togtur. Har du pengene, sparer du tid ved at vælge Genova, og har du flere penge og gider en mellemlanding, er Pisa tættest.

Hvad du ikke ønsker dig i Cinque Terre er en bil, for det er efter sigende et helvede at parkere i de fem små landsbyer. Derfor skal du planlægge transfer fra lufthavnen og helt til en af de fem togstationer, der alle hedder det samme som landsbyerne.

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM ITALIEN