GUIDE Camogli – italienernes hemmelige sted


Der er noget på een gang mondænt og afdanket over kystbyen Camogli – på den absolut fede måde. Byen er en tilbagelænet ferieby for italienere

I Camogli er der heldigvis hverken nybyggede turistrædsler eller pakketure til dit og dat. Det er som om livet her leves lidt som for hundrede år siden, og bølgerne slår ind på stranden, som de altid har gjort. Små drenge og gamle gubber spiller fodbold hvor som helst på promenaden helt indtil månen kommer frem.

Vi valgte Camogli som base i tre dage af vores rejse til Cinque Terre. Der er omkring en times tid med kysttoget fra Cinque Terre til Camogli, og en bonus er, at du slipper for de ganske mange turister, der er i dele af Cinque Terre om sommeren.

Hvor kan man vandre på Portofino-halvøen ved Camogli?

Vandrestierne rundt om Camogli er øde, men fuldt ud så smukke som Cinque Terres mere berømte stier. Vi har vandret disse to fantastiske ruter på Portofino-halvøen:

 1. Eventyrlig sti fra Santa Margherita til Portofino og San Fruttuoso (7,1 km)
 2. Spektakulære udsigter fra Camogli til San Fruttuoso (7,2 km)

Fra Camogli var vi på to forskellige vandreture, begge med det mageløse, helt isolerede lille sted San Fruttuoso som mål. Stedet er så lille, at det ikke kan kaldes en by. Her er et benediktinerkloster, to mikro spisesteder og en endnu mere mikro bugt med stenbund og azurblåt hav. Her er fred, isoleret som du er fra omverdenen. Ingen bilvej fører til San Fruttuoso, så søvejen og vandrestierne vestfra og østfra er eneste mulighed.

Stedet at bo i Camogli

Vi boede på et charmerende, old style badehotel – men lige over kanten til det afdankede, og prisen var for høj til det. Så næste gang tjekker vi ind på  La Camogliese, som ligger ligeså godt og er hyggeligt og billigere.

7 replies
 1. Line
  Line siger:

  Hvordan finder jeg vandrestien til San Fruttuoso fra camogli og i det hele taget er der en app til vandrestier videre mod cinque terre
  Mvh
  Line

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Line. Camogli var før vi begyndte at vandre med apps. Vi savnede ikke en. Og jeg ved desværre ikke, hvilke, der er gode. Fra Camoglis promenade kan du se San Rocco-kirken på en top mod øst – den er første punkt, man vandrer efter, og det går ret meget opad. Det er lidt væk i hukommelsen hvorfra præcis stien starter, men jeg mener, at man først går ad en vej langs vandet indtil man når en parkeringsplads og en politistation, og derfra er der skiltet. God tur! kh Marie

   • Annette
    Annette siger:

    Spændende at læse om jeres vandring.
    Vi har gået en del gange på Portofino halvøen og så vidt vi ved, er der ikke app. Italienerne er ikke så langt med it. Der findes et kort over halvøen som vi går efter. Og der er skilte på stierne. Helt godt gammeldags.
    Vi har et hus en times kørsel herfra så ofte er vi på vandretur på halvøen.

    • Marie
     Marie siger:

     Sikke et skønt sted at have sommerhus! Elsker området. Italienerne er vist ikke de eneste, der halter lidt med it. Jeg ville ønske jeg havde tiden til at hjælpe Danmarks kommuner med formidling af vandrestier. Der skal så lidt til for at gøre en forskel. Bedste hilsner Marie

     • Annette
      Annette siger:

      Det er faktisk også dejligt blot at gå afsted med almindelig kort og pile på skiltene. Måske går man forkert men får så en anden oplevelse. Blot man ved hvor man er startet kan et goggle kort også hjælpe en på vej og hjem igen.

     • Marie
      Marie siger:

      Enig. Vi havde faktisk ikke engang kort med og svanede det ej heller. Dejlig frihed med Google maps som livline:-)

Kommentarer er lukkede.

MERE OM ITALIEN

Frie fodspor på Magna Via Francigena på Sicilien
Overnatning på Magna Via Francigena i Cammarata.
Skiltede vandrestier i Cinque Terre